|

Kilo almamak için tüketin

Yaz aylarının kendini göstermesi ile zayıflama diyetleri daha da hız kazanmaya başladı, rahat bir tatil geçirmek ve yazı kilo almadan tamamlamak için beslenmemiz oldukça önemli. Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci, şöyle konuştu: "Bu dönemde dengeli beslenmek ve öğün atlamamak en önemli unsurlardan biri haline geliyor, özellikle yeterli ve dengeli beslenmek için öğün sayısı yaz aylarında kilo almamanın başlıca kuralı. Yazın hafif ve az yağlı gıdalarla beslenmek büyük önem taşıyor, kızartma ya da kavurmalardan ziyade özellikle haşlanmış ya da buharda pişirilmiş sebzeler ya da ızgara et tüketimi bu dönemi rahat geçirmemiz için birebir.

Yeni Şafak
13:07 - 30/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 13:12 - 30/05/2015 Cumartesi
IHA

Beslenme konusunda açıklamalarda bulunan Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci ''Yaz dönemleri su ihtiyacının da arttığı dönemlerden, bu ihtiyaç günde en az 10-15 bardak kadar olabilmekte, kişilerin su tüketirken aynı zamanda sıvı alımına da dikkat etmesi gerekmekte'' dedi.


Yoğurt:

Özellikle yaz aylarının vazgeçilmezi hem soğuk hem sıcak tüketilebilecek olan, hem sade hem içerisine meyve ya da tarçın karıştırılarak tatlı tüketildiği izlenimi de yaratabilecek olan besin yoğurt. Yoğurt aslında mucize yiyecekler arasında, sindirim sistemini düzenliyor, özellikle light olarak tüketildiğinde bölgesel kilo kaybı sağlıyor, sulandırılarak ayran yapıldığında tansiyonu dengeliyor ve salatalık, dereotu gibi besinlerle karıştırıldığında cacık olarak hem susuzluk hissine hem de tokluk hissine yardımcı oluyor. Yoğurt aynı zamanda çok güçlü bir protein kaynağı, özellikle yaz aylarında spor sonrası tüketilmesi kas yapısının güçlenmesine ve yağ yakılmasına yardımcı oluyor, yoğurt yulaf ezmesi ve meyve üçlüsü zayıflama diyetlerinde vazgeçilmez olarak rol alıyor. Yoğurtun enerji dengesi, sinir sistemi ve bağışıklık sistemini de düzenleyici etkileri bulunuyor. Yoğurt özellikle şeker hastaları için kan şekerinin dengelenmesi sindirimin rahatlaması ve antibiyotik kullanan hastalarda toksinleri attırıcı etkisiyle de ön plana çıkıyor. Kabızlığa iyi gelmesi, özellikle light olarak tüketildiğinde göbek bölgesinde yağların erimesine yardımcı olması, tokluk hissi vermesi ve içerdiği protein oranı nedeniyle kas gelişimine olan yararı nedeni ile yaz aylarının vazgeçilmezi yoğurt her gün sofralarda en azından bir öğünde yerini almalı. Özellikle yaz ayların da glisemik indeks değeri düşük olan meyveler ve sebzelerle tüketildiğin de hem tat hem de zayıflamak için birebir olacaktır."

#kilo
#yoğurt tüketimi
#bağışıklık sistemi
#Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci
9 yıl önce