Beslenme konusunda açıklamalarda bulunan Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci ''Yaz dönemleri su ihtiyacının da arttığı dönemlerden, bu ihtiyaç günde en az 10-15 bardak kadar olabilmekte, kişilerin su tüketirken aynı zamanda sıvı alımına da dikkat etmesi gerekmekte'' dedi.
Özellikle yaz aylarının vazgeçilmezi hem soğuk hem sıcak tüketilebilecek olan, hem sade hem içerisine meyve ya da tarçın karıştırılarak tatlı tüketildiği izlenimi de yaratabilecek olan besin yoğurt. Yoğurt aslında mucize yiyecekler arasında, sindirim sistemini düzenliyor, özellikle light olarak tüketildiğinde bölgesel kilo kaybı sağlıyor, sulandırılarak ayran yapıldığında tansiyonu dengeliyor ve salatalık, dereotu gibi besinlerle karıştırıldığında cacık olarak hem susuzluk hissine hem de tokluk hissine yardımcı oluyor. Yoğurt aynı zamanda çok güçlü bir protein kaynağı, özellikle yaz aylarında spor sonrası tüketilmesi kas yapısının güçlenmesine ve yağ yakılmasına yardımcı oluyor, yoğurt yulaf ezmesi ve meyve üçlüsü zayıflama diyetlerinde vazgeçilmez olarak rol alıyor. Yoğurtun enerji dengesi, sinir sistemi ve bağışıklık sistemini de düzenleyici etkileri bulunuyor. Yoğurt özellikle şeker hastaları için kan şekerinin dengelenmesi sindirimin rahatlaması ve antibiyotik kullanan hastalarda toksinleri attırıcı etkisiyle de ön plana çıkıyor. Kabızlığa iyi gelmesi, özellikle light olarak tüketildiğinde göbek bölgesinde yağların erimesine yardımcı olması, tokluk hissi vermesi ve içerdiği protein oranı nedeniyle kas gelişimine olan yararı nedeni ile yaz aylarının vazgeçilmezi yoğurt her gün sofralarda en azından bir öğünde yerini almalı. Özellikle yaz ayların da glisemik indeks değeri düşük olan meyveler ve sebzelerle tüketildiğin de hem tat hem de zayıflamak için birebir olacaktır."