|

Kurban keserken bunlara dikkat!

Kurban kesimi sırasında bulaşabilen hastalıklar, genellikle hijyen koşullarına uyulmayan ortamlarda kesim yapılmasına bağlı olarak gelişiyor.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 1/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 15:23 - 1/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Kurban keserken bunlara dikkat!
Kurban keserken bunlara dikkat!

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanı Dr. Feyzullah TUNCER, 'Hayvanlarda bulunan hastalıklar insanlara hayvanın kesimi sırasında derisinden, tüyünden, kanından, etinden bulaşabilir. Bulaşma, ellerdeki çiziklerden sızarak deri yoluyla, solunum yolu ya da hayvanın etinin yeteri kadar pişmeden yenilmesiyle gerçekleşir' dedi.

Kurban Bayramı sırasında ve hatta ömür boyunca bilinçli olup, bulaşabilecek hastalıklardan korunmak için şunlara mutlaka dikkat etmeli:

Kurban kesim yerinin mutlaka temiz olması gerekir

Kesim alanından ayrı olarak, kirli atıkların atılabileceği bir bölümün olması gerekir.

Ortamın ve ellerin temizlenmesi için, sabun ve bol miktarda temiz su kullanılmalıdır.

Kesilen hayvanın etlerinin hazırlanması ve saklanmasında hijyen kurallarına uyulmalıdır.

Etlerin nakili ve saklanması sırasında uygun ambalaja ve soğuk zincire uyulmalıdır.

Etlerin mutlaka iyi pişirilerek tüketilmesi gerekir.


10 yıl önce