|

Müzikli kokulu kalp tedavisi

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi farklı bir kalp ve damar cerrahisi butik kliniğini hayata geçirdi. Sağlık Bakanlığı, butik kliniklerin tüm hastanelerde olması için kolları sıvadı.

Ankara
00:00 - 27/03/2013 mercredi
Güncelleme: 21:57 - 26/03/2013 mardi
Yeni Şafak
Müzikli kokulu kalp tedavisi
Müzikli kokulu kalp tedavisi

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kurduğu butik kalp ve damar cerrahisi birimi ile tüm kamu ve özel hastanelere örnek oldu. Ünlü Türk Tıp Bilimcileri Farabi ve İbn-iSina'yı inceleyerek kurulan klinikte hastalar için tüm detaylar düşünüldü. Ameliyat öncesi psikolojik destek ve bunun yanı sıra lavanta kokusu, kardelen resimleri ve sürekli dinlendirici müzik yayını yapan hastanenin tedavi yöntemi, hastalarca da memnuniyetle karşılandı. Birimi inceleyen Sağlık Bakanlığı uzmanları tüm hastanelerde aynı sistemin kullanılması için kolları sıvadı.

ÖZEL HASTANE GİBİ

Hastalara özel hastane konforunda hizmet verilen klinikte, odalarda lavanta kokuları, kardelen çiçeği resimleri ve tedaviye uygun müzik dinletisi dikkat çekti. Doktorlar yeni tedavi yöntemiyle bir yılda bin 500 başarılı ameliyat gerçekleştirdi.

ONLINE SİSTEM

Kliniği hastane Başhekimi Nurullah Zengin'in destekleriyle inşa eden Prof. Dr. Kerim Çağlı, Op. Dr. Hikmet Selçuk Gedik ve Op. Dr. Kemal Korkmaz 1 yılda bin 500 başarılı ameliyata imza attı. Klinikte, hastaların durumunu 24 saat izleyen sistem geliştirildi. Online sistemle hastaların oksijen ve kalp ritmi doktorların odasındaki televizyonda, kişisel bilgisayarlarında ve cep telefonlarında anında izleniyor. Sistem beklenmeyen durumlarda anında mesajla doktorları uyarıyor. Tedavi sonrası verilen hizmetler Türkiye'ye örnek oldu. Klinikte hastalara tarçın ikram edilmesi, terapistlerin moral verilmesi gibi çalışmalara devam ediliyor.

Sistem Türkiye'ye yayılacak

Kliniği inceleyen Sağlık Bakanlığı yetkilileri çalışmalarına başladı. Hastaların, uygulanan yöntemden memnuniyetini ve tedavileri raporlaştıran yetkililer tüm Türkiye'de aynı sistemin uygulanması için harekete geçti.


il y a 11 ans