|

Saç dökülmesi tarih oluyor!

Uzmanlar, Günde 50-100 adet saç telinin dökülmesini normal sınırlar içerisinde kabul ederken, eğer aşırı miktarda saç kaybı ve saçlarda gözle görülen incelme oluşursa, en kısa zamanda doktora başvurulması gerektiğini bildiriyor.

Advertorial
00:00 - 14/09/2011 Çarşamba
Güncelleme: 04:10 - 14/09/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Saç dökülmesi tarih oluyor!
Saç dökülmesi tarih oluyor!

Tüm toplumlarda saçlarla saç şekillerinin sosyal ve kültürel bir önemi vardır. Saç dökülmesiyle karşılaşan bir kişi, kendisini fiziksel ve ruhsal olarak zayıf görmeye başlayarak, bu durumdan kurtulabilmek için değişik yöntemlere başvurabilir. Ancak, saç dökülmesinin nedeni bulunmadan doğru bir tedavi şekli uygulanamaz. Bu nedenle aşırı saç dökülmesi, saç köklerinde zayıflık ve saç tellerinde incelme şikayetleri bulunanların, deri hastalıkları uzman hekimlerine başvurmaları gerekir. Uzmanların verdikleri bilgiye göre, Sağlıklı bir insanda saçların yaklaşık yüzde 90'ı sürekli uzama halindedir. Bu büyüme evresi 2-6 yıl kadar sürebilir. Geriye kalan yüzde 10'luk kısım ise, 2-3 Ay kadar süren dinlenme evresinde bekler. Bu dinlenme evresi sonucunda saçlar dökülür, dökülen saç köklerinden yeni saçlar büyümeye başlar ve döngü bu şekilde devam eder. Saç dökülmelerinin çoğu da işte bu normal saç büyüme döngüsünden kaynaklanır. Günde 50-100 adet saç telinin dökülmesi ise normal sınırlar içerisinde kabul edilir. Saç dökülmesinin nedenlerini bilmek hem bilinçli davranarak baştan bazı tedbirler almanızı sağlayacak, hem de bir sorun yaşadığınızda doğru tedavi şekli konusunda sizi yönlendirecektir. İşte sizi bu önemli sorundan kurtaracak saç dökülmesinin başlıca nedenleri.


Uygunsuz saç bakımı ve kozmetik ürün kullanımı: Uzmanlara göre; boya, renk açma, düzleştirme veya perma gibi yöntemler, uygun koşullarda yapılmazsa saça zarar verebiliyor. Bu yöntemlerin sık sık veya aynı anda uygulanması da saçı zayıflatıp kırılmasına neden olabiliyor. Saçı çeken atkuyruğu, örgü, sıkı lastiklerle toplama gibi saç şekillerinin de sıklıkla uygulanmaması gerekiyor. Çünkü saç diplerine etki eden sabit çekme kuvveti saç kaybına neden olabiliyor. Sık sık yıkamak, taramak ve fırçalamak ise saçı kırabiliyor.


Uzman bir kadronun uzun süreli uğraşları sonrası sizlerin 14 yıldır güvenini kazanmış Safranes markası ile oluşturulan Bitkisel Saç Bakım Seti ile saç dökülmelerine DUR diyebilirsiniz. Ayrıca 6 ayı bulan uygulamalarda ölmemiş saç foliküllerinin canlandığını (sarı tüy şeklinde zayıflamış saçları) normal saç teli haline dönüşerek saçlarınızın dolgun ve güçlü bir görünüme sahip olduğunu göreceksiniz. Safranes Saç Bakım Seti, yapılan klinik incelemeler sonrasında içeriğindeki aktif bileşenler, bitki özleri ve vitaminler sayesinde saça doğal ve güçlü bir bakım uygular. Saçın dayanıklılığını artırarak direnç kazanmasını sağlar. Düzenli ve sürekli kullanımda ölmemiş saç foliküllerinin güçlenmesine yardımcı olur. Ayrıca saçın yumuşacık ve canlı görünümünü destekler.




BAŞINIZA GELEBİLECEK EN GÜZEL ŞEY…
13 yıl önce