|

Sağlık Bakanlığı'ndan grip açıklaması

Domuz gribiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Hastanelere ve polikliniklere müracaat sayısında bir durağanlaşma ve bir azalma sürecine girdiğimizi gözlemliyoruz” dedi.

Yeni Şafak
17:24 - 27/03/2015 Cuma
Güncelleme: 17:36 - 27/03/2015 Cuma
DHA

Bakan Müezzinoğlu, İstanbul'da katıldığı “Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü'nün Proje Finansman Sözleşmeleri İmza Töreni" sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Domuz gribiyle ilgili soru üzerine konuşan Bakan Müezzinoğlu, “Vaka sayısında bir artış olduğunu zaman zaman sizlerle paylaştık ve gerekli bilgilendirmeleri de neredeyse günlük denecek sıklıkla sizleri, kamuoyunu bilgilendirdik. Bundan sonraki süreçte de özellikle Çarşamba günleri haftalık değerlendirmeleri bakanlığımızın ilgili kurumu tarafından yapılacak. Hastanelere ve polikliniklere müracaat sayısında bir durağanlaşma ve bir azalma sürecine girdiğimizi gözlemliyoruz son günlerde. Bu anlamda sürecin durağanlaştığı ve iniş dönemine geldiğini değerlendiriyoruz. Bilim kurulumuz gerek sağlık kuruluşlarımızla alınması gereken tedbirlerle ilgili, gerekse kamuoyunu bilgilendirmekle ilgili devamlı çalışmalarını yapıyor" dedi.



Bol sulu gıdalar tüketin

Domuz gribinin ilaçla tedavisinin olmadığının bilinmesi gerektiğini kaydeden Müezzinoğlu, hijyenin birinci derecede dönemli olduğunu vurguladı. Özellikle çocuklar ve kronik hastalığı olanlar için uyarılarda bulunan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, “Grip virüsünü aldığı, bu illa H1N1 virüsü olmayabilir ama 'grip oldum' şüphesini hissettiği andan itibaren de istirahatine, bol sulu gıda almasına ağırlık vermesini özellikle vatandaşlarımızdan arzu ediyoruz" diye konuştu.

#Bakan Müezzinoğlu
#domuz gribi
#H1N1 virüsü
9 yıl önce