|

"Sıkıntılarınıza anlam yüklemeyin"

Bursa'da düzenlenen 'İncirli Kültür Sohbetleri'ne bu ay Psikoterapist Mehtap Kayaoğlu konuk oldu. Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği 'İncirli Kültür Sohbetleri'nin bu ayki konuğu Psikoterapist Mehtap Kayaoğlu oldu.

Yeni Şafak
16:23 - 20/05/2015 الأربعاء
Güncelleme: 13:25 - 20/05/2015 الأربعاء
IHA

Kayaoğlu, İncirli Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşide vatandaşlara mesleki tecrübelerini paylaştı. 'Ruh Sağlığını Koruma Yolları' konulu söyleşiyle Bursalılarla buluşan Kayaoğlu, “Aslında yaşantımızda problem diye bir şey yok, sadece bizler sıkıntılarımıza anlamlar yüklüyoruz. Karşılaşılan sıkıntılar aynı olabilir ama verilen tepkiler farklı olur. Bu durumlarda sağlık önemli bir yer tutmaktadır. Sağlıklı insanlar dış görünüşü ve iç dünyasında sıkıntı yaşamazlar. Sağlıklı insanların depresyona girme ihtimalleri düşüktür. Yaşaması gereken duyguları o an yaşayıp bitirirler" diye konuştu.



Konuşmasında öfke kontrolüne de değinen Kayaoğlu, “Yeryüzünde hiçbir öfke yoktur ki, sadece öfke anını temsil etsin. Her öfkenin mutlak bağlantılı olduğu başka bir olay vardır. Bu yüzden asıl önemli olan öfkenin altında yatan konuları bulmaktır" dedi.


Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık ve Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürü Şahin Arat'ın da katıldığı programın sonunda Kayaoğlu'na BUSMEK tarafından el işçiliğiyle yapılan Yeşil Türbe çinisi hediye edildi.

#Mehtap kayaoğlu
#sağlık
#terapi
٪d سنوات قبل