|

Vefat eden başkanla ilgili flaş açıklama

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'ın hayatını kaybetmesine ilişkin, "Beyin hasarı çok ağır olunca bütün müdahalelere rağmen ne yazık ki vefat etti. Rabbim mekanını cennet eylesin, geride kalanlara sabırlar versin" dedi.

Yeni Şafak
11:55 - 26/05/2015 Salı
Güncelleme: 12:40 - 26/05/2015 Salı
AA

Mehmet Müezzinoğlu, bazı programlarını iptal ederek, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen Müezzinoğlu, Yıldız'ın doktorlarından bilgi aldı ve ailesine taziyede bulundu.



Müezzinoğlu, hastaneden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, yoğun tıbbi müdahalelere rağmen Yıldız'ın kurtarılamadığını söyledi.



Saldırıda Yıldız'ın sol gözünden giren kurşunun beynini tamamen zedeleyerek sağ arka kafa kemiğine kadar geldiğini belirten Müezzinoğlu, "Beyin hasarı çok ağır olunca bütün müdahalelere rağmen ne yazık ki vefat etti. Rabbim mekanını cennet eylesin, geride kalanlara sabırlar versin. Özellikle millet adına sorumluluk üstlenenlere karşı gerçekleştirilen bu tür cinayetlerle bir daha karşı karşıya kalmamayı temenni ediyorum. Hepimizin başı sağ olsun" ifadesini kullandı.



Gazetecilerin, "Yaşam destek ünitesine bağlı olarak tedavisi devam ediyordu. Ölümü doğal şekilde mi gerçekleşti?" sorusuna Müezzinoğlu, "Gelişmeler doğal akış içinde oldu. Beyin ölümü dün akşam itibarıyla veya bu sabaha karşı oluştu. Ondan sonraki süreçlerde de organ yetmezliği nedeniyle nihayetinde vefat etti. Rabbim öbür dünyadaki hayatını güzel eylesin. Güzel bir insandı, ondan şüphemiz yok. Ailesine, sevdiklerine sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" yanıtını verdi



Defin işlemleriyle ilgili de bilgi veren Müezzinoğlu, Yıldız'ın naaşının yarın öğle vakti toprağa verileceğini bildirdi.



Müezzinoğlu, Yıldız için cenaze namazı öncesi Gürsu Belediyesi önünde tören yapılacağına işaret ederek, "Muhtemelen yarın 12.00 gibi Gürsu Belediyesi önünde bir tören yapılacak. Saat 13.00'te de Gürsu Merkez Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından yine Gürsu'da defnedilecek. Şu andaki olağanüstü bir değişiklik olmazsa ailenin verdiği karar bu" dedi.



Cüneyt Yıldız


Gürsu'da, 22 Haziran 1975'te dünyaya gelen Cüneyt Yıldız, 1988'de Gürsu Atatürk İlkokulundan, 1995'te Bursa Anadolu Ticaret Lisesi Yönetim ve Ticaret Sekreterliği Bölümünden, 1998'de ise Dumlupınar Üniversitesi İnşaat Bölümünden mezun oldu.



Yıldız, 2007'de AK Parti Gürsu İlçe Yönetim Kurulu üyeliğine seçilerek, 2011'e kadar ekonomik işlerden sorumlu ilçe başkan yardımcılığı görevini sürdürdü. Yıldız, 17 Aralık 2011'de gerçekleştirilen kongrede, AK Parti İlçe Başkanlığı görevine getirildi.



Gürsu'da akaryakıt, kuyumculuk, inşaat ve tarım alanlarında faaliyet gösteren Cüneyt Yıldız Şirketler Grubunun Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Yıldız, 1 Kasım 2013'te AK Parti İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek Gürsu Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu.



AK Parti Genel Merkezi tarafından 21 Ocak 2014'te Gürsu Belediye Başkanlığı görevine aday gösterilen Yıldız, 30 Mart 2014'teki Mahalli İdareler Genel Seçiminde yüzde 49,34 oy aldı. Mazbatasını 8 Nisan 2014'te alarak görevine başlayan Yıldız, evli ve iki çocuk babasıydı.



#Gürsu Belediye Başkanlığı
#Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız
#Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu
9 yıl önce
default-profile-img