|

Meydan yetmedi

Başbakan Davutoğlu, 1 milyonu aşan “Büyük İstanbul Mitingi” ile rakiplerine meydan okudu. İstanbullular, tekneler ve 5 bin otobüsle Türkiye’nin en büyük miting alanı olan Maltepe Meydanı’nı doldurdu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 07:11 - 18/05/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

AK Parti'nin 7 Haziran öncesi 41'inci mitingi İstanbul-Maltepe'de gerçekleşti. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu dinlemek üzere meydana inen 1 milyon civarında kişi, tarihi anlara tanıklık etti. Mahşeri kalabalığa hitap eden Davutoğlu, milletle birlikte Yeni Türkiye için ahitleşti, Mısır'da darbecileri tel'in etti. 7 Haziran'da 'elif' gibi bir doğrunun 4 yanlışı götüreceğini söyleyen Davutoğlu, bu yanlışların CHP, MHP, HDP ve paralel yapıdan oluştuğunu, doğrunun ise AK Parti olduğunu kaydetti. Ülkenin geldiği noktanın yurtiçi ve yurtdışında birçok odağı rahatsız ettiğine dikkat çeken Davutoğlu, “Dışarıdaki tuzak kurucular baktılar ki Türkiye ayağa kalkıyor, IMF'ye borcunu ödedi. Türkiye'nin her bir köşesi, her bir şehri büyük yatırımlara yürüyor. Baktılar ki sadece kendisine değil, kendi vatandaşlarına değil, bütün mazlumlara kucak açan bir Türkiye var. Önümüzü kesmek istiyorlar. Baktılar ki Mısır'daki bir darbe gibi bize darbe yapamıyorlar. 7 Haziran'da onun için tuzak kurmaya kalkıyorlar" uyarısında bulundu. Vatandaşlardan buna izin vermemelerini isteyen Başbakan, “Bu dev artık ayağa kalktı. Bu devin yürüyüşü için hep beraber yola çıkacak mıyız? Bizi sendeletemezler, bizi durduramazlar. Artık ayakları üstünde yükselen bir dev var. Bu dev yola çıkmıştır. Yolumuz kutludur, İstanbul gibi azizdir" dedi.


İşte tarihi İstanbul mitinginde Davutoğlu'nun verdiği mesajlardan satır başları:


TEK AMAÇLARI ENGELLEMEK

“Kılıçdaroğlu diyor ki, 'Bana bir 4 yıl verin yeter.' Şimdi İstanbullular, Kağıthane'ye 'Kağıttepe' diyen, kendisi için oy atmaya gideceği sandığı bulamayan birine 4 yıl değil 4 saat bile emanet verilir mi? Kılıçdaroğlu'nu yuhalamayın. Dersini sizden alacak. Kılıçdaroğlu diyor ki, 'Oyumu muhafaza edersem istifa etmem.' Bütün derdi yüzde 23-24. MHP ve HDP de aynı şeyi söylüyor. Hiçbiri 'iktidar olurum' diyemiyor. Peki ne yapmak istiyorlar? Arkalarındaki paralel çeteyle birlikte 4'ü biraraya gelip AK Parti'yi engellemeye çalışıyorlar."


BİZE HER YER TÜRKİYE

“Yurtdışındaki işbirlikçileri diyor ki, 'AK Parti'yi durdurun, engelleyin!' Burası üniversite sınavı değil, siyaset sınavı var. Burada bir doğru 4 yanlışı götürür. Bir doğru, elif gibi duran AK Parti'dir. HDP Eş Genel Başkanı (Demirtaş), 'Kudüs, Yahudilerin kutsal mekanıdır' diyecek kadar tarih, kültür yoksunu birisi. Benim Kürt kardeşlerim 'Kudüs Yahudilerindir' diyene oy vermez. MHP koltuğu terk etmiş, şimdi tekrar koltuk talep ediyor. Bu millet ona bir daha koltuk vermez."


“Bahçeli diyor ki, 'Doğuda melle Ahmet, batıda yörük Ahmet'... Eksik demiş. Sivas'ta 'Yiğido Ahmet' dediler, Erzurum'da 'Dadaş Ahmet' dediler, Osmaniye'de 'Yörük beyi', 'Türkmen beyi' dediler, Aydın'da 'Efe Ahmet' dediler. Bize her yer Türkiye. İşte biz bu nidayı Hakkari'de de seslendiriyoruz Edirne'de. Bize laf söyleyenler önce bu anlayışa sahip olsunlar. Bu nifak tohumu ekenlere karşı bizim görevimiz inadına milli birlik beraberlik demektir. Çanakkale'de Sarıkamış'ta omuz omuza olanları kimse ayıramaz, bölemez. Biz konuşurken şu veya bu etnik ya da mezhebi kastetmeyiz. Kardeşliğin teminatı AK Parti'dir."


ARKAMIZDAN NAL TOPLARLAR

“Onlar siyasetin nesnesi, biz öznesiyiz. Onlar bizim arkamızdan nal toplar. Vahdet, hürriyet, özgürlük, demokrasi, kalkınma, kudretli-izzetli Yeni Türkiye'nin yolcusuyuz. Onların böyle dertleri yok. Tüm dertleri Sayın Cumhurbaşkanımız ve benimle uğraşmak. Güler geçer yola devam ederiz. Bitlis'te ne söylüyorsak Muğla'da onu söylüyoruz. 40 gündür yollardayız. Bazen 2 bazen 4 miting. Onlar biz dediklerinde ya bir etnik grubu ya bir bölgeyi kastediyor. CHP 33 ilde milletvekili çıkaramadı. Bizim 79 ilde vekilimiz var. Bu seçimde 81'de 81 yapacağız."



Azrail'e 'aleykümselam': Şehadete yürürüz

“Sordum muhalefet liderlerine, 'Yassıada'yla ilgili tutumunuz nedir? 27 Mayıs'ı tel'in edin.' Şimdiye kadar Kılıçdaroğlu'ndan 27 Mayıs'ı lanetleyen bir söz duydunuz mu? Çünkü bunların hepsi darbeci. Bahçeli'den duydunuz mu? Adnan Menderes'in o şehadetine giden yolda kimin sorumluluğu varsa hepsi tarih önünde hesap verdi, verecek. Bu paralel çetenin savcıları, hani 17-25 Aralık'la darbe yapmak isteyenler meslekten men edilince, o gün dediler ki 'Bunların da akıbeti Adnan Menderes gibi olacak...' Yani bana, Cumhurbaşkanımıza Adnan Menderes'i işaret ediyorlar. Be hey gafiller, eğer biz, bize şehadet nasip olacaksa Allah şahit ki millet için, vatan için, Allah için şehit olacaksak bir an tereddüt etmez Hazreti Azrail'e 've aleykümselam' deriz.(Davutoğlu'nu dinleyen milyonlar bu sözden sonra tekbirler getirdi) Bilmezler mi ki ben Hz. Mevlana'nın diyarında doğmuş ondan ders almışım. Biz ölümü şeb-i arus olarak görürüz. Ölümü gülerek karşılarız."



Türkiye'de bir Sisi arıyorlar


“2011'de başlayan Arap baharı tüm bölgeyi uyandırıyordu. Korktular. Demokrasinin gelmesinden korktular. Sonra Türkiye'yi durdurmaya çalıştılar. Ama milletimiz dimdik ayakta durdu. İşte 7 Haziran bütün Ortadoğu'nun, Balkanlar'ın, Kafkaslar'ın seçimidir, yalnız Türkiye'nin değil. Bütün çeteleri toplayıp bizi engellemeye çalışıyorlar. Biz iktidara geldiğimizde DGM'ler, olağanüstü hal, EMASYA, başörtüsü zulmü vardı kim kaldırdı? İHL'lerin önü kapatılmıştı, kim açtı? Anadilde eğitim yasaktı, anadil ve lehçede siyasi propaganda yasaktı, her karakolda işkence iddiaları vardı, bunları tarihe kim gömdü? Onlar konuşur, AK Parti yapar. Onlar özgürlüklerin lafını eder, AK Parti özgürlüklerin teminatıdır. Azınlık malları iade edildi, AYM'ye bireysel başvuru hakkı tanındı, partilerin kapatılması tarihe karıştı. Şimdi tutturmuşlar, 'AK Parti otoriterleşmeyi temsil ediyor' diyorlar. Aslında AK Parti'yi bu şekilde itham ederek kendi otoriter rejimlerini kurmaya çalışıyorlar. Onlar Türkiye'ye bir Sisi arıyorlar, Sisi! İnsan onuru için ayağa kalkmaya var mıyız? Zalimlere karşı dimdik durmaya var mıyız?"



Darbeciler tarihin çöplüğüne


“Türkiye'deki darbeden 55 yıl sonra Mısır'ın seçilmiş cumhurbaşkanına modern firavunlar idam cezası verdi. Buradan Kahire'ye bir selam olsun. Nasıl Türkiye'de Adnan Menderes'e idam cezasını veren Salim Başol'un bugün adı anılmıyorsa, önümüzdeki on yıllarda da Mısır'da Mursi ve arkadaşlarına idam cezası verenlerin adları anılmayacak, onlar tarihin çöplüğüne atılacak. Mursi ve kardeşlerimiz idam cezasına rağmen hak davalarını sürdürüyorlar."



Asli işte taşeron kalkıyor

Avrasya Tüneli, Kanal İstanbul, 3'üncü havalimanı ve kentsel dönüşüm projelerini hatırlatan Başbakan, “Cumhurbaşkınımızdan aldığımız bütün projeleri tamamlıyoruz" dedi. Esenler'de 8 milyon 700 bin metrekarelik alanın kentsel dönüşüm için ayrıldığını, 2.5 milyon metrekarelik bölgenin de Yeni Şehir Parkı olacağını söyleyen Davutoğlu, “Dünyanın en büyüğü olacak. İstanbul nefes alacak. Hani çevreciler var ya, çevre diyerek ortalığı talan eden vandallara, Gezicilere bir cevap verelim. İstanbul sokaklarını yakıp yıkanlara, 12 ağaç yer değiştirdi diye tencere çalıp gürültü yapanlara.. Onların bu şiddetine karşı bu aziz şehri her zaman koruyacak mıyız?" diye konuştu. Davutoğlu, önümüzdeki günlerde açıklayacağı bir müjdenin de sinyalini verdi: “Asli işte çalışan hiç kimse taşeron statüsünde olmayacak. Buna kesin çözüm getireceğiz."



Yeni Türkiye yemini


Davutoğlu, İstanbul mitingindeki konuşmasının sonunda, 1 milyon vatandaşla birlikte şöyle ahitleşti: “Aziz İstanbul, şahit ol, bir, iri, diri olmaya, milli iradeyi ve insan onurunu korumaya, kudretli ve şefkatli yeni Türkiye'yi kurmaya Allah, tarih, millet önünde söz veriyoruz. Allah, tarih ve millet şahit olsun ki yeni Türkiye'i kuracağız. 2023'e yürüyeceğiz. 2053'e, 2071'e yürüyeceğiz. Dünyada adaleti hakim kılacağız. Ve bütün dünyada bu albayrağı dalgalandıracağız."



'Sabaha kadar dua ettim'

Başbakan Davutoğlu'nun önceki gün Balıkesir programında sohbet ettiği 105 yaşındaki Kadriye Özdemir, Davutoğlu için sabaha kadar 'sesine kuvvet ver' diye dua ettiğini söyledi. Eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Kadriye nineyi ziyaret edip onunla yakından ilgilenen Davutoğlu, Özdemir'in elini öptü ve duasını istedi. Özdemir ise gece sabaha kadar Davutoğlu için dua ettiğini belirterek, “Allahım nasıl dayanıyor, 'sesine kuvvet ver' dedim. Allahım selamet ver dedim. İnşallah selamete çıkarsın da çikolata dağıtacağım seçimden sonra, ölmez sağ olursam... Allah Türkiyemizi selamete çıkarsın. Allah zihin açıklığı versin" diye konuştu.








#AK Parti
#Davutoğlu
#İstanbul-Maltepe
#miting
9 yıl önce