|

Adaylık hayalim gerçek oldu

7 Haziran seçimlerinin en dikkat çekici isimlerinden biri olan Ravza Kavakçı, adaylığı için “Hayaldi gerçekleşti” diyor. Merve Kavakçı’nın milletvekili seçildiği İstanbul 1. Bölge'den aday olan Kavakçı, “Milletvekili adaylığı benim için buruk bir mutluluk oldu” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:48 - 24/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

Seçime sayılı günler kala milletvekili adaylarının saha çalışmaları devam ediyor. Adaylar arasındaki en dikkat çekici isimlerden biri hiç şüphesiz 1999 seçimlerinde Fazilet Partisi'nden İstanbul'dan milletvekili seçilen ve başörtülü olduğu için yemin ettirilmeyen Merve Kavakçı'nın kardeşi Ravza Kavakçı. Ablasının milletvekili seçildiği İstanbul 1. Bölge'den AK Parti adayı olan Kavakçı güne AK Parti İstanbul İl Başkanlığı 1. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi'ndeki kahvaltıya katılarak başladı. Her hafta rutin olarak gerçekleşen toplantının gündeminde Pazar günü yapılan miting vardı.



SEÇİME ÖZEL KIYAFET


Kahvaltıya siyah bir tunik ve beyaz pantolon ile gelen Kavakçı, turuncu spor saat kullanıyor. Toplantı sonrası sorularımızı yanıtlayan Kavakçı, programa göre kıyafet tercih ettiğini söylüyor. Spor yapma fırsatının olmadığını ifade eden Kavakçı yediklerine dikkat ediyor.





BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI HAYATIMIZI ŞEKİLLENDİRDİ


Başörtüsü mağduriyetini 3 kuşak yaşadıklarının altını çizen Kavakçı, geçmişte hafızasına kazınan olayı şu cümlelerle ifade ediyor: “Başörtüsü yasağı ile tanışmam annemin başına gelen olayla başladı. 1980 darbesinde biz Erzurum'daydık. Annem Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde öğretim görevlisiydi. Babam İslami İlimler Fakültesi'nde dekandı. Annem darbe sonrası başını açmadığı için istifa etti. Babam da kız öğrencilerine başlarını açtırmak istemediği için emekliye ayrıldı.” O tarihlerde 8 yaşında olduğunu anlatan Kavakçı, Kenan Evren'in hafızasına kazındığını söylüyor. Aile olarak sabrettiklerini ifade eden Kavakçı “Hayatımızdaki önemli kararlar başörtüsü yasağı ile şekillendi” diyor.



BURUK HEYECAN YAŞADIM


28 Şubat'ta siyasetin çok farklı yüzüne tanık olduğunu anlatan Kavakçı bir hayalinin gerçek olduğunu söylüyor. Adaylığı ile ilgili olarak “Hayaldi gerçek oldu” diyen Kavakçı, karmaşık duygular içinde olduğunu anlatıyor. Kavakçı “Makam ve mevkiinin hiç bir şey ifade etmediğini bilerek sorumluluğun altına girdim. Milletvekili adaylığım buruk bir mutluluktur benim için. Buruk çünkü bizim ülkemize 16 yıl kaybettirildi. Beyin göçü yaşandı. Devlet vatandaşını ezdi” ifadelerini kullanıyor.



Ablamla gurur duyuyorum


Ravza Kavakçı, ablası Merve Kavakçı ile ilgili çok fazla soru aldığını söylüyor. Merve Kavakçı'nın kardeşi olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Kavakçı “Ablama benzetilmek benim için şeref. Utanç verici olayın üzerinden 16 sene geçti. İnsanlar bu olayı hala hatırlıyor ve beni sahada gördüklerinde sarılıyorlar” ifadelerini kullanıyor. Ablası Merve Kavakçı'nın neden aday olmadığı sorusuna “Bana bir teklif geldi ailecek bunu değerlendirdik” cevabını veriyor.





Hafızlardan dua istedi


Maltepe Seçim Koordinasyon Merkezi'ne giden Kavakçı, buraya 4'üncü kez gittiklerini anlatıyor. Maltepe İmamet Hitabet ve İlim Araştırmaları Vakfı'nın hafızlık törenine katılan Kavakçı, “Hafız annesi olmayı çok istedim. Rabbim nasip etmedi. Babam ve ablam da hafız. Bu güzel hafızların duasını almak için geldim” diyor. Hafızlara beyaz karanfil dağıtan Kavakçı okulun bahçesindeki öğrencilere de çiçek dağıtıp fotoğraf çektirdi.



Seçilirsen kurban keseriz


İrtibat bürosundan çıkıp CHP'nin bürosuna da selam vermeden geçmeyen Kavakçı, ev ziyaretlerine başlıyor. Ev sahibinin ikram ettiği zemzemden içen ve hurma yiyen Kavakçı, ev ziyaretleriyle ilgili yaşadığı bir anısını “Ev ziyaretlerinden birinde ev sahibi bana 'Kazanırsanız kurban keseceğim' dedi. Gözyaşlarımı tutamadım” diyerek anlatıyor.



Kadınların talebi eğitim


1999 seçimlerinde de sahada çalışan Kavakçı gelinen noktayı şu cümlelerle değerlendiriyor: “1999 yılında 18 Nisan seçimlerinde sahada çalışmıştım. Türkiye çok büyük bir mesafe aldı. Seçmen halinden memnun. Eskiden ideolojik açıdan tepkili olanların bugün daha ılıman olduğunu görüyorum.” Seçmenin taleplerini de paylaşan Kavakçı en çok iş taleplerinin geldiğini anlatıyor. Kavakçı “Kadınların eğitimle ilgili talepleri var. Üniversite isteyenler bile oldu” diyor.











#Ravza Kavakçı
#seçimler
#ak parti adayları
9 yıl önce
default-profile-img