|

Aile boyu seçim çalışması

Bayrampaşa’da 4 dönem belediye başkanlığı yapan Hüseyin Bürge, AK Parti 2. bölgeden milletvekili adayı olarak siyasete devam ediyor. 'Bayrampaşa’nın Abisi' olarak tanınan Bürge, seçim çalışmalarını iki kızı, bir oğlu, eşi ve kardeşi ile yürütüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/05/2015 Pazar
Güncelleme: 02:34 - 24/05/2015 Pazar
Yeni Şafak

7 Haziran genel seçimlerine sayılı günler kala milletvekili adayları çalışmalarına son sürat devam ediyor. “Adaylarla 11 Saat” yazı dizisi kapsamında bu defa AK Parti İstanbul 2. bölge 9. sıra milletvekili adayı Hüseyin Bürge'nin bir günlük saha çalışmasını takip ettik. Siyasi yaşamına 1993 yılında başlayan Bürge dört dönem Bayrampaşa'nın


Belediye Başkanlığını yürüttü ve yerel yönetimlerde rekora imza attı.



HALK YENİ LİDERİNİ BENİMSEDİ


Bir gününü Bayrampaşa'da geçirecek olan Bürge, ilk olarak TV Net'te haber programına katılıyor. Canlı yayında seçimle ilgili açıklamalar yapan Bürge AK Parti'nin ilk defa lider değişikliği ile seçime girdiğini hatırlatıyor. Bürge, bu durumu şöyle değerlendiriyor: “Maltepe mitingi bize gösterdi ki halk AK Parti'nin yeni liderini benimsedi. Halk hem Erdoğan'a verdiği sözü tuttu hem de ondan sonra bayrağı devralmış olan Ahmet Davutoğlu'nu sahiplendi.”



2,5 SAATLİK SEVGİ YÜRÜYÜŞÜ


Bürge ardından, Bayrampaşa İsmetpaşa Mahallesi'nde 2,5 saat süren sevgi yürüyüşü için Seçim Koordinasyon Merkezine geliyor. İsmetpaşa'da kadınların yoğun ilgisiyle karşılaşan Bürge, onlara 'sevdamın parçaları' diye hitap ediyor. Mahalleliyle sohbet eden Bürge, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen kadınlara “Allah çektirmesin” diye espri yapmayı da ihmal etmiyor. “Bayrampaşa'nın Abisi” diye tanınan Bürge, bir günlük seçim programını göçmelerin Kınalılar Derneği'ni ziyaret ederek noktalıyor.



BAYRAMPAŞA SEVADILISIYIM


Hüseyin Bürge'nin Esra ve Büşra adında iki kızı, Cemil adında bir oğlu var. Bayrampaşa Kartaltepe'de oturan Bürge, Bayrampaşa sevdalısı olduğunu söylüyor. Bayrampaşa Ada Park'ta yemekte ailesi ile bir araya gelen Bürge, mercimek çorbası içip döner yiyor.



ÇALIŞMALARI AİLECE YÜRÜTÜYORUZ


Seçimlerde ailesiyle birlikte çalıştığını anlatan Bürge, aile olarak çalışan tek vekil olduğunu ifade ediyor. “Büyük kızım raporları yapıyor. Küçük kızım Büşra organizasyon sorumlusu. Erkek kardeşim şoförlüğümü yapıyor. Eşim gidemediğim davetlere gidiyor. Oğlum Cemil ise seçimle ilgili koordinasyonu organize ediyor” ifadelerini kullanıyor.



O nasihati hiç unutmuyorum






Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 'Abimiz' diyen Bürge, Erdoğan'ın İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı konuşmayı şu cümlelerle anlatıyor: “Belediye Başkanlığı'nın ilk toplantısında Sayın Erdoğan bir konuşma yaptı ve dedi ki 'İstanbul gibi Peygamberimiz'in methüsenasına nail olmuş bir şehre belediye başkanı olmak her babayiğide nasip olacak bir şey değil. Biz şehr-ül eminleriz. Kimsesizlerin kimsesi olacağız. Dört şeyde hata etmeyeceğiz. İnsan yönetiminde iyi olacağız, insanın cinsiyetiyle uğraşmayacağız. Para yönetiminde dikkatli olacağız. Bilgi yönetiminde de mahir olacağız. Allah Kur'an'da zamana yemin eder. Zaman yönetiminde de hata etmeyeceğiz' demişti. Bu nasihatleri hiç unutmuyorum.”



Hocam denmesi hoşuma gidiyor


1987-1994 arası Tuna Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yapan Bürge, sanat ve spor camiasından pek çok öğrencisi olduğunu söylüyor. “Gaziantepspor'da oynayan Okan Buruk, Sivas'ta yardımcı antrenör Tamer Tuna, oyuncu Şebnem Dönmez gibi sanat, siyaset ve futbol camiasından öğrencilerim var” diyen Bürge, kendisine en çok “Hocam” diye hitap edilmesinden hoşlandığını ifade ediyor. Bürge, öğrenci ve öğretmene karşı zaafı olduğunu sözlerine ekliyor.







Meal başucu kitabım


Genelde siyaset bilimine dair kitaplar okuduğunu anlatan Bürge “Kur'an meali baş ucu kitabım. Gazali, İmam-ı Azam ve Seyit Kutup gibi alimlerin kitaplarını okuyorum” diyor. Tespih ve baston koleksiyonu olduğunu ifade eden Bürge “Bastonlarımı Türkiye'nin farklı şehirlerinden alıyorum. Suudi Arabistan'dan aldıklarım var. Genelde yanımda dururlar. Baston Musa'nın elindeki asadır” diyerek kendisi için önemini anlatıyor.



Sayenizde sokağa çıkabildik


Gittiği bölgelerden izlenimler aktaran Bürge, halkın bugüne kadar yapılanlar için teşekkür ettiğini belirterek “Engelli kardeşlerimiz 'Bizi siz sokağa çıkardınız' diyerek teşekkür ediyor ve daha iyi olması için talepte bulunuyorlar” diyor. Beşiktaş, Sarıyer ve Şişli bölgelerinde belediyeden çok şikayet geldiğini belirten Bürge, ideolojiye oy veren CHP seçmeninin olduğunu anlatıyor.


#seçimler
#Hüseyin Bürge
#ak parti adayları
9 yıl önce