|

AK Parti hizmet çıtasını yükseltti

Yeni Şafak seçim otobüsünün, bir diğer durağı da Manisa’ydı. AK Parti’nin icraatlarını yakından takip eden Manisalılar, “Refahı ve huzuru hissediyoruz” diyor. Vatandaşlar özellikle Manisa’daki hizmet kalitesinin çıtayı yükselttiği görüşünde.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/05/2015 Sunday
Güncelleme: 02:17 - 24/05/2015 Sunday
Yeni Şafak

Seçim otobüsüyle halkın nabzını tutmaya şehzadeler şehri Manisa'da devam ediyoruz. Refah ve huzurun evlerine yansıdığını belirten halk, ekonomik durumdan memnun olduğunu söylüyor. Hizmetlerin çıtası yükseldikçe, beklenti ve taleplerin de çeşitlenerek arttığını ifade eden Manisalılar, Türkiye ile beraber İslam ülkeleri ve diğer dünya ülkelerinin de AK Parti'den beklentisi olduğunu söyledi.



ESKİDEN ALAMIYORDUK


“Refah ve huzuru hissediyoruz” diyen Sezin Kemer, “Eskiden böyle bolluk yoktu, para da yoktu, alınmıyordu. İnsanların alım gücü yoktu, birçok şeyi kendisi üretiyordu. Ama şimdi bolluk var. İnşallah Türkiye daha iyi olur, İnşallah daha da iyiye gider. Torunlarım var, artık içim daha huzurlu” şeklinde konuştu.



ALIŞVERİŞ MERKEZİ İSTİYORUZ


“Türkiye'nin iyi duruma gelmesini istiyoruz” diyen Güler Ökmen, “Hayırlısı kimse o geçsin başa. Manisa'mız güzelleşti, gözle görülebilir seviyede. Kentpark yapıldı.” dedi. Ökmen'in kızı Şenay Karakaya ise, “Köylük yerlerin daha göz önünde bulundurulup daha çok gelişmesini isteriz. Muradiye tarafları yeni yeni daha da gelişmeye başladı. Oralara da alışveriş merkezleri yapılabilir. Manisa, İstanbul gibi gezilecek bir yer olabilir” ifadelerini kullandı.



BÜYÜK YOKLUK ÇEKTİK


Arkadaşlarıyla piknik yapan Ayfer Yasak isimli vatandaş da “Manisa'mız çok güzel, yatırımlar da iyi. Mevcut durumdan memnunuz, 7 Haziran genel seçimlerinden sonra da aynı gidişat devam etsin. 10 yıl öncesine göre Türkiye çok daha iyi konumda. Bizler çok yokluk, sıkıntı çektik. Pirinç alırken bile kuyruğa girerdik. Başkanlık sistemini destekliyorum. Yeni anayasa da çıksın. Türkiye'ye daha özgürlük gelir. Çözüm sürecinin de başarıyla sona ermesini istiyorum” dedi.







ÇÖZÜM SÜRECİ BAŞARILI GİDİYOR


20 yıldır Manisa'da yaşayan Iğdırlı Nesim Kuş da, “Çözüm sürecinden sonra ülke genelinde zihniyet değişti. Süreç bence başarıya ulaştı. Süreci hükümetin başlatması tabii ki olumlu bir algı oluşturdu, batı şehirlerinde. Kürtlere uygulanan kötümser algı yönetimi devlet eliyle düzeltildi. Neticede biz bu ülkenin vatandaşıyız. Kardeşlik pekiştikçe yek vücut oluruz. Bu da reformlar ve eğitimle olur. Manisa bugün güçlü bir sanayi bölgesidir, işsizlik çok azdır” dedi.



Başörtüyle rahatça okuyorum






Başörtüsüyle üniversitede rahatça okuyabildiklerine değinen Emel Kuyumcu ve Aslı Taşdemir de, artık özgür olduklarını söyledi. Taşdemir, “Ben başörtülüyüm. Okula bu şekilde rahat rahat girebiliyorsam, bu hükümet sayesinde. Başörtümden dolayı kimse bana okulda karışamıyorsa bu, bu hükümetin eseridir” dedi. Taşdemir, Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı 18-25 yaş arası gençlere indirimli uçak müjdesini de olumlu değerlendirdiklerini söyledi. Emel Kuyumcu isimli öğrenci de, “Başkanlık sistemi ve yeni Anayasa, yeterince halka açıklanmalı. Herkes olayın tam olarak içeriğini bilmiyor” diye konuştu.



İslam Alemi bize umutla bakıyor


Esnaf Ziya Oyit ise, “Manisa'da sıkıntılardan önce, milletin aşırı bir beklentisi var. AK Parti çıtayı yükselttiği için vatandaşlardan daha büyük talepler geliyor. Buraya 7-8 tane ilave hastane yapıldı, bu sefer de insanların bölge hastanesi talebi doğdu. AK Parti bunu zamana yayıp yaptığı sürece, Manisa'da büyük bir sıkıntı yok. 7 Haziran'dan sonra sadece Türkiye'ye değil, dünyaya geniş olarak bakmamız lazım, biz artık kendi kabuğumuzdan çıkıyoruz. Sadece Türkiye değil, AK Parti'den İslam ülkeleri de, dünyanın diğer ülkelerinin de beklentisi var” ifadelerini kullandı.



ESKİ TÜRKİYE VAHİMDİ


Eski Türkiye'nin çok vahim durumda olduğunu ancak artık kabuğundan çıktığını ifade eden Nurettin Karabulut, “Eski Türkiye'ye bakarsak, durum çok vahimdi. Türkiye borçlardan harap olmuştu. Sağlık sektörü, yollar vahim durumdaydı. Manisa'ya bir sürü baraj yapıyor, bunlar çok önemli. Dağ köylerine kadar su gidiyor. Yeni şehir hastanesi yapılıyor, bu da çok büyük bir proje” dedi.



Çektiğimizi unutmadık


Manisa'da esnaf olan Rıfat Taşkıran, “Liderler meydanlarda vaatler sıralıyor. Hepsini izliyoruz. Saçma bir siyaset üretiyorlar. Ama bu halkı kandıramazlar. Elbette eskiden çektiklerimiz unutulamaz” ifadelerini kullandı. Mehmet Polat ise, “Her konuda memnunuz Türkiye'nin gidişatından. Havalimanı, yollar, iş imkanı olsun, barajlar vs. mükemmel” dedi.





#Yeni Şafak seçim otobüsü
#seçimler
#ak parti
9 years ago