|

Ak Parti'den tüm teşkilatlarına uyarı

AK Parti, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimlerinde, çevreye zarar vermeyecek, geri kazanılabilir maddeler ile kampanyasını yapacak. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, milletvekili seçim kampanyasına 25 Nisan'da, Erzurum'da düzenleyeceği miting ile başlaması ve büyükşehirlerle birlikte yaklaşık 60 ilde açık hava toplantıları düzenlenmesi planlanıyor.

Yeni Şafak
13:34 - 19/04/2015 Pazar
Güncelleme: 15:23 - 19/04/2015 Pazar
AA

AK Parti'nin, teşkilatlara gönderdiği seçim kılavuzunda, kampanya süresince kullanılacak bütün dokümanların, renk uyumu, yazı karakteri ve ebat açısından birbiriyle uyumlu olması istendi.



Farklı renk ve yazı karakterlerinden oluşan dokümanların dağıtımının yapılmayacağı belirtilen kılavuzda, materyallerin estetik ve kolay algılanabilir olmasına da dikkat edilmesinin altını çizildi.



Geri kazanılabilir maddeler kullanılacak


AK Parti'nin seçim kılavuzunda, çalışmalar sırasında çevreye zarar verebilecek maddeler yerine geri dönüşümü mümkün olan maddeler kullanılması da istendi.



Bu amaçla, kampanya süresince seçim çalışmalarında plastik ve naylon gibi malzemeler yerine kağıt ve bez gibi geri kazanılabilir maddeler tercih edilmesinin önemine vurgu yapıldı.



Görüntü, ses ve gürültü kirliliğine sebebiyet vermekten de kaçınılması istenen seçim kılavuzunda, özellikle okul, hastane, ibadethane gibi yerlerin çevresinde müzik çalınmamasına ve anons yapılmaması tavsiyesinde bulunuldu. Kılavuzda, "AK Parti, çevreye duyarlı bir seçim çalışması yürütecektir" ifadesine yer verildi.



#AK Parti
#seçimler
#AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu
9 yıl önce