|

AK Parti'nin son anketini açıkladı: Yüzde 55 mümkün

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, konuk olduğu canlı yayında anketlere göre partisinin son oy oranını açıkladı. AK Parti'nin şu anda yüzde 50 bandında olduğunu kaydeden Atalay, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yüzde 55 hedefini de "Bu olabilir görünüyor" dedi. Atalay, HDP'nin ise barajın sınırında göründüğünü de kaydetti.

Yeni Şafak
15:10 - 20/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 16:49 - 20/04/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve

Beşir Atalay, 7 Haziran seçimlerine 48 gün kala

oy oranlarını açıkladı. NTV'nin yayınına katılan Atalay, AK Parti'nin son oy oranının yüzde 50 bandında olduğunu kaydetti.



Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun

ilişkin konuşan Atalay, "Bunlar olmayacak şeyler değil. Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 52 alındı ve rekorlardan biri kırıldı. Başbakan'ınki de özgüven içinde seslendirilen bir hedeftir. Seçim dönemleri sürprizlerle doludur. Biz 2011 seçimlerinden bu yana yüzde 50 bandında olduk; her ay yapılan kamuoyu yoklamalarında durum bu. Yine yüzde 50 bandına yakın yerdeyiz" dedi.



HDP sınırda rakibi ise CHP


Seçimlere parti olarak girecek olan ve barajı aşıp aşmayacağı tartışılan

'yi de analiz eden Atalay, "Bir karar verdiler ve parti olarak girecekler seçime. Barajı aşıp aşamayacağını milletin vereceği oylar belirleyecek. Kamuoyu yoklamalarında ve kendi araştırmalarımızda sınırda görülüyorlar. Siyaset cesaret ve risk işidir. Daha önce de barajı aşamayanalar olmuştur. Örneğin DYP yüzde 9.8 ile barajı aşamamıştır..." dedi. Atalay ayrıca, oy istenen kesimlere bakıldığında HDP'nin asıl rakibinin kendileri değil CHP olduğunu da kaydetti.



Şükür ki koalisyon görünmüyor


7 Haziran seçimlerinden koalisyon oluşturacak sonuçlar çıkacağı şeklindeki yorumları da değerlendiren Atalay, "Şükür ki önümüzdeki dönem koalisyon görülmüyor.

devam edeceğini gösteriyor" dedi.






#Beşir Atalay
#Son Anket
#AK Parti yüzde 50
#HDP Barajı aşıyor mu
9 yıl önce