|

Avrupa’da böyle çalışma yok

İl il dolaşarak seçmenin nabzını tutan Yeni Şafak seçim otobüsü, Erzincan’da vatandaşların 7 Haziran'dan beklentilerini sordu. Muhalefetin vaatlerini eleştiren Erzincanlılar, şehrin AK Parti ile kalkındığını söylüyor. Gurbetçi Ömer Toraman, “Avrupa’dakiler buraya yapılan yatırımı gördüklerinde şaşırıyor. Avrupa’da bile böyle çalışma yok” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/06/2015 Salı
Güncelleme: 23:01 - 1/06/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Erzincan'da vatandaşlar istikrarın sürmesini ve ilerlemenin devam etmesi istiyor. Demirtaş ve Kılıçdaroğlu'nun Diyanet'i hedef alan açıklamalarına MHP'nin sessiz kalmasını eleştiren vatandaşlar, AK Parti dışında bir partinin şehre ve Türkiye'ye yatırım yapmayacağını düşünüyor. Şehirlerarası ulaşımdaki kalitenin şehir içi trafiğinde de hissedilmesini isteyen halk, “Yollar güzelleşti, kuyruklar bitti, ekmeğimiz bollaştı. AK Parti'nin çok insanlığını gördük” diyor.



AVRUPA YATIRIMLARDA GERİYE GİDİYİOR


Erzincan'a yapılan yatırımlar gurbetçilerin de gündeminde. Uzun yıllardır Avrupa'da yaşayan gurbetçi Ömer Toraman, Avrupa'nın yatırımlarda gerilediğini Türkiye'nin ise ilerlemeye devam ettiğini söylüyor. Toraman, “AK Parti'nin yaptıkları Türkiye'yi hep ileriye götürdü. Yeniden iktidar olursa Türkiye ilerlemeye devam edecek. Geçtiğimiz yıllarda bir Alman arkadaşım Türkiye'ye gezmeye geldi ve buralara bayıldı. Avrupa'da böyle çalışma yok. Avrupa geri gidiyor, Türkiye ileriye” diye konuştu.



HUZUR AK PARTİ İLE GELDİ


Pazar esnafı Mustafa Demir ise, “Ben MHP'liyim ama MHP'linin kötülüğünden başka bir şey görmedim. AK Parti geldi, huzur geldi. İmam hatipler açıldı, başörtüsü sorunu çözüldü. Yayla gibi yollar yapıldı, ekonomiyi düzeltti. AK Parti'den başkası bize bir şey yapamaz. Kim gelirse gelsin boş. CHP kasasını doldurmak istiyor, ülkeye yararı dokunmaz, zararı fazla olur. Bu ülkeyi düzeltecek tek parti AK Parti” dedi.



5'Lİ ÇETE KOL KOLA GİRMİŞ


Muhalefet partilerin hep entrika peşinde olduğunu söyleyen Yüksel Güvey, “Muhalefette bir kıskançlık sendromu var. Çocuklarda olması gereken bir durum ama maalesef bizim siyasilerde var. Yapılan güzel işleri görmezlikten geliyorlar. Çelme takma girişimde bulunuyorlar. Düşmanımın düşmanı benim dostumdur anlayışı ile kol kola girmişler. 3'lü çete, 5'li çete Türkiye'nin birliğini katletmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Fotoğrafın büyük kısmını görmüyorlar" diye konuştu.







KÖYLÜ UÇAKLA TANIŞTI


Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki farkı değerlendiren Şefike Ozonsoy da, 75 yaşında olduğunu ve hükümetten memnun olduğunu ifade ediyor. Ozonsoy, “eski Türkiye'de sağlık, yol yoktu. Köylüler otobüse bile binemiyordu. Şimdi ise gidecekleri yere uçakla gidiyorlar. Denizin üstüne havaalanı yapıldı” ifadelerini kullandı.



Huzur içerisinde askere gideceğim


qGenç seçmen Ömer Çelik, çözüm sürecinin ülkeyi şehirlere barışı ve huzuru getirdiğini söyleyerek, “Huzur içerisinde askere gideceğim” dedi. Erzincan'daki belediye çalışmalarına değinen Çelik, “2002 yılındaki Erzincan'la şimdiki arasında gözle görülür çok fark var. Hem insanların yaşam kalitesi yükseldi, hem şehrin şehir olduğu yapılan icraatlerle anlaşıldı. Sözle değil bakın icraatle diyorum” şeklinde de muhalefetin vaatlerine vurgu yaptı. Kız kardeşi Gülden Çelik ise şehre yapılanları, Türkiye'ye yapılanları kimse inkar edemez. Lafla icraat olmaz. Yapsınlar da görelim” diyor.



Kadınların önü açıldı


Erzincan'ın kadınları AK Parti'nin kadınlara yönelik yaptığı icraatları anlattı. Melehat Uysal ve Hülya Ovacıklıoğlu, hanımların önünün açıldığını belirterek şunları söylüyor: “Çocuklarımız, lise ve üniversiteye artık başörtüsü ile gidebiliyorlar. Eğitim başta olmak üzere ulaşım da çığır açıldı. Eskiden Erzincan'a kar yağsa, hastamızı Erzurum'a götüremezdik. Şimdi ise yollarımız yapıldı sıkıntımız giderildi. Eskiden ilaç alabilmek için sıraya girerdik, onu da alabilirsek. Hastalarımızla doktorun kapılarında saatlerce beklerdik. Şimdi sağlık hizmetleri evine kadar girdi. Engellilerimizi evden çıkaramazdık utanırdık. Engellilere yapılan yatırımlar sayesinde topluma kazandırıldılar. İş kurmak isteyen bayanlara destek verildi.”







SAVAŞ İSTEMİYORUZ


Çözüm sürecine destek veren Uysal ve Ovacıklıoğlu, “Bir savaş istemiyoruz. Bir birimizi öldürmek istemiyoruz. Süreç olumlu giderken, yurt dışında sürece sabote etmek için girişimlerin olduğunu görüyoruz. Analar ağlamasın, göz yaşları akmasın, şehit haberleri gelmesin. Hükümetin süreçteki kararlığını takip ediyoruz” diyor.



Muhalefet eski Türkiye'yi istiyor


Erzincan'da ev hanımlarının da gündeminde Pazar günü yapılacak olan seçimler var. Muhalefetin eski Türkiye'yi vaat ettiğini söyleyen Güner Molluoğlu, “Onların vaatleri kulak doldurmuyor, eski Türkiye'yi hatırlatıyor. AK Parti ile Erzincan güzelleşti. Türkiye gibi Erzincan'da kalkındı. Muhalefet de güzel şeyler yapsa onlara da aynı şeyi söyleriz” diyor. Erzincan'ın en büyük eksiğinin altyapı olduğunu belirten ev hanımı Güner Molluoğlu, “Altyapı çalışmaları bir türlü düzene konulamadı” diye de ekliyor.


#Yeni Şafak seçim otobüsü
#seçimler
#erzincan
#Şefike Ozonsoy
9 yıl önce