|

Bahçeli: CHP'nin alkışı ile AK Parti 12 yıl daha iktidar olur

CHP-MHP-HDP koalisyonunu düşünen birinin doktora gönderilmesi gerektiğini söyleyen Devlet Bahçeli, 7 Haziran seçimlerine ilişkin ise çok çarpıcı bir yorumda bulundu. CHP'nin 'Milletçe alkışlıyoruz' sloganı ve reklamını eleştiren Bahçeli, "Kimi alkışlıyorlar? Eğer milletçe AKP'nin icraatını alkışlıyorlarsa AKP 12 yıl daha iktidar olur" dedi.

Yeni Şafak
02:31 - 24/04/2015 Cuma
Güncelleme: 10:52 - 24/04/2015 Cuma
DHA

TBMM'de TBMM'nin açılışının 95'nci yıldönümü nedeniyle TBMM Başkanı Cemil Çiçek resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.



Kaygı taşırsanız koz verirsiniz


Bahçeli, 3 Mayıs'ta seçim beyannamelerini sunacaklarını söyledi. Sözde Ermeni soykırımına yönelik son günlerde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Bahçeli, "Türkiye'yi ABD'nin, Avrupa'nın soykırım ifadesini kullanıp kullanmamasına kilitlememek lazım. Eğer konu üzerinde kaygı taşırsanız Türkiye ile uğraşmak isteyenlerin eline kendiniz koz verirsiniz. Türkiye'nin gündeminden artık bu düşmelidir kim ne diyorsa desin ne yapmak istiyorsa yapsın bir onları görelim ondan sonra Türk milleti karar verir. Her sene aynı şeyleri konuşuyoruz. 24 Nisan yaklaşınca acaba Obama hangi ifadeyi kullanacak bütün aydınlarımız televizyonlarda bunu tartışıyor. Büyükelçiler geldiklerinde belki bir istişare yapacaklardır belki bir taktik geliştireceklerdir. Türk'ün yaşayıp yaşamadığı önemli değil, yaşayan yerde daha hassas olmak gerekir ama bunu artık Türkiye üzerinde tartışılır bir konu olarak bunlar tartışılırken Türkiye'den istedikleri bazı tavizler var bunlara Türk milleti aldırış etmemeli" dedi.



CHP-MHP-HDP koalisyonu diyen doktora gitsin


Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi'nin oylarını artırmak olduğunu belirterek, "Oyları maksimize edebilirsek bizi tek başına iktidara götürür. Son günlerde bazı gazeteciler, uzun yıllar köşe yazarlığı yapmış olanlar, olmayacak şeylerle koalisyon kavramı geliştirmeye çalışıyor. Sözgelimi 'CHP-MHP-HDP koalisyonu olabilir' diyor. Onu düşünen varsa önce bir doktora göndermek lazım" ifadelerini kullandı.



Fenerbahçe ile Beşiktaş çekişiyor


Bir gazetecinin Beşiktaş'ın şampiyonluk şansını nasıl görüyorsunuz? sorusunu Bahçeli "Fenerbahçe ile Beşiktaş şampiyonluk için çekişiyor" diye yanıtladı. Ben Beşiktaşlıyım, tabiatıyla Beşiktaş" dedi.



12 yıl daha iktidar olur


Bir başka gazetecinin CHP'nin seçim kampanyasını nasıl bulduğu sorusuna Bahçeli, "Kimi alkışlıyorlar? Eğer milletçe AKP'nin icraatını alkışlıyorlarsa AKP 12 yıl daha iktidar olur" diye cevapladı. 'Bir de kedi meselesi var' sözlerine Bahçeli, "Benim bir kedim dahi yok" yanıtını verdi.

#Milliyetçi Hareket Partisi
#HDP
#ak parti
#cemil çiçek
9 yıl önce