|

Bir köyde iki muhtar olmaz

Seçim otobüsünün sonraki durağı Elazığ oldu. Elazığlılar, bir şehirde iki belediye başkanının, bir köyde iki muhtarın olmadığı gibi koalisyon hükümetinin de olmaması gerektiğini söylüyor. Mevcut anayasanın Türkiye’ye dar geldiğini de savunan halk ‘başkanlık’ sistemini istiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/06/2015 Salı
Güncelleme: 23:07 - 1/06/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

7 Haziran'a sayılı günler kala Elazığ'da da seçim heyecanı yaşanıyor. Koalisyon hükümetleri döneminde yaşananların unutulmadığı Elazığ'da vatandaşlar koalisyon hükümetlerini istemiyor. “İstikrar sürsün, büyüme devam etsin” vurgusunu yapan Mehmet Batbaş, “Koalisyon Türkiye'nin, milletin iflası demek” diyor.



ELAZIĞ'DAN ÖTE GİDEMİYORLAR


Üniversite öğrencisi Rıdvan Gezer ise, CHP, MHP ve HDP'nin iktidar olmak için değil, AK Parti 400 vekil çıkarmasın diye mücadele ettiğini söylüyor. Gezer, “AK Parti'den önce SHP-ANAP-MHP başa geldiğinde ekonomi çöktü. Ismarlama ekonomi bakanı getirdiler. Ekonomimizi ABD'ye teslim ettiler. Nasıl bir şehirde iki beldiye başkanı, bir köyde iki muhtar olmazsa koalisyon da olmaz” dedi.



TÜRKİYE'NİN ÖNÜ AÇILACAK


Elazığ'ın AK Parti döneminde değiştiğini söyleyen Kadir Erişen, “İstikrar Elazığ'a da yansıdı. Türkiye geneline baktığımızda müthiş gelişme yaşandı. AK Parti 400'ü yakalasa Türkiye'nin önü açılacak. İstikrarın sürmesi için de başkanlık sistemi gelmeli” diye konuştu



BU MEMLEKETE YAPICI LAZIM


Emekli İzzettin Küçük, “Atatürk'ten sonra tüm liderleri tanıyorum. Eğer AK Parti iktidara gelmeseydi Türkiye, Suriye'den berbat olacaktı. Bizim arkamızda kimse olmaz. AK Parti'nin kadrini bilelim, kadrini bilelim” dedi.





ESKİYİ YAŞAMAK İSTEMİYORUZ


Elazığlının istediği huzur ve güven diyen Nadir Gülşen da, “12 yıldır huzur ve güven ortamında yaşıyoruz. 80 darbesinde sonra ortak hükümet kurdular, olan vatandaşa oldu. Tekrar bu sürece girmek istemiyoruz, koalisyon istemiyoruz. Bir Suriye olmak istemiyoruz” diye konuştu. Ali Akdeniz, “Başörtüsü AK Parti'nin sayesinde serbest oldu. Eskiden bunu söylesen seni asarlardı” dedi.



Ne istediysek oldu


Mehmet Dağaşan ise, “Hükümet, hızlı tren, hastane, sosyal imkanlar sağladı. Ne istediysek elde ettik. Fabrikaların biraz daha artırılmasını istiyoruz. Biraz daha yatırımlar ve istihdam giderilirse çok daha iyi olacağını düşünüyorum” dedi. Vaatler konusunda ise, “Sonuçta muhalefet, bunları kendi çapında söylemek zorunda. İlgi çekmek için söylüyorlar” diye konuştu. Dağaşan, iş adamlarını bir araya toplayıp bölgeye yatırım yapılması yönünde teşvik edilmese gerektiğine vurgu yapıyor.



Güçlü bir başkan şart


Türkiye'nin başkanlık sistemine geçmesi gerektiğine vurgu yapan Bedrettin Karakaya, “Daha güçlü bir başkan ile Türkiye'nin yönetilmesi gerektiğine inanıyorum. Muhalefetin vaatlerine yüzde 99 inanmıyorum. Bunların yaptıklarının her şeyi gördüm. Bırakıp kaçanlar oldu. Bankaları boşaltanlar oldu, bir nevi Türkiye'yi sattılar” diyor. Elazığ'da sosyal tesislerinin olmadığını dile getiren Nuray Kiziroğlu da “Elazığ neden Malatya gibi olamıyor. Oturabilecek yerlerimiz yok. Sokaklar dar ve bakımsız. Trafik sorunu var, her yer beton yığını oldu” dedi. Muhalefetin vaatlerinin dikkatini çektiğini söyleyen Kiziroğlu, “Yani imkan verilirse neden olmasın” diyor. Emekli İsmail Dinak, hükümetin bütün çalışmalarını çok beğendiğini belirterek, “Yalnız emeklilerin ücretlerinin biraz yükseltilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. Dinak, “Muhalefet boş vaat veriyor. O da biliyor iktidar olamayacağını” dedi.





Yıllarca kelle koltukta gezdik


Mahmet Belhan ise AK Parti'nin 13 yılda beklentinin çok üstünde çalışmalara imza attığını ifade ederek, “Yıllarca kelle koltukta gezdik. İnsanlar 30 sene birbirini öldürdü. AK parti çıktı ve farklı bir yol denedi, çözümü başlattı. Güzel bir ortam yakalandı, süreç iyi gidiyor. Çözüm sürecinde hükümet samimi. HDP provoke ediyor” diye konuştu. Başkanlık sistemine geçilmesi gerektiğini ifade eden Belhan, “Mevcut yasama organı Türkiye'ye dar geliyor” dedi.





#Seçim otobüsü
#yenişafak
#elazığ
#seçimler
9 yıl önce