|

Bu sel oyları süpürür

Yeni Şafak seçim otobüsüyle İzmir’de halkın nabzını tuttu. Konuştuğumuz bütün İzmirliler, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne veryansın etti. Çarşamba günkü selin vurduğu vatandaşlar, seçim sonuçlarının bundan etkileneceğini söylüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/05/2015 Pazar
Güncelleme: 05:22 - 24/05/2015 Pazar
Yeni Şafak

Seçim otobüsüyle ikinci durağımız İzmir'di. Çarşamba günü yağan yağmurun yol açtığı sel sonucu zarar gören İzmirliler, alt yapı sorunlarına dikkat çekti. Vatandaşların çoğu, sel felaketinin seçim sonuçlarını etkileyeceği görüşünde. Taksi şoförü Ahmet Kilci, “Yollar hiç güzel değil, İzmir'i 5 dakika içerisinde sel bastı. Benim ve başka şoför arkadaşlarımın arabasını su aldı, mağdur olduk. Bornova'da Osman Kibar Tüneli mahvoldu. İnternete komik videolar düştü rezil olduk. İş saati trafik de çok yoğun oluyor" dedi.



ARTIK CHP'YE OY YOK


Yağmur sonrası oluşan selden evi zarar gören ve eşyaları kullanılamaz hale gelen Mehmet Orçun, “Bütün eşyaları attık. Halılar, giysiler gitti. Yağmur sonrası oluşan sel suyu, çocuğumun beşiğine kadar geldi. Dalgınlığımıza gelse çocuğum boğulabilirdi. Alt yapının düzelmesi lazım. Her sene aynısı oluyor. Evler sürekli sular altına kalıyor. Bu durum seçimleri kesinlikle etkiler. Ben devamlı CHP'ye oy veriyordum, artık vermeyeceğim. Şimdiye kadar hiç bir şey yapmadılar. Evimin önündeki biri benim, diğeri annemin iki araba da sürüklendi. Şu an tamircideler" şeklinde konuştu.



YA CAN KAYBI OLSAYDI


Afet Özben, “Büyükşehir ne yapıyor? Ben kaç kere dilekçe verdim. Elimle görüntü bile vardı. Geçen seferki yağmurda da benzer görüntüler olmuştu. Çöp arabası yuvarlanarak o yağmur suyunda, arabama vurdu. Gittim uğraştım belediyeye, sonra CD kayboldu falan dediler. Allah'tan malıma geldi, ya canıma gelseydi?" dedi. Hüseyin Uslu, “Sorunlar olduğu gibi duruyor, yollar yeterli değil. Trafik kötü İzmir'de, sadece tatil günlerinde rahat. Yağmur yağınca, alt geçitlerin hemen hemen tamamını su basıyor. En küçük bir yağmurda yollar tıkanıyor. Yollar yetersiz, alt yapı iyi değil. Metroya ilgi çok güzel ancak yeterli değil. Bir de aktarma sistemi var, o da düzgün yürütülmüyor, fazla aktarma yapmak zorunda kalıyoruz" şeklinde konuştu.



Hep aynı tablo






İzmir'de yağan yağmur sonrasında dükkanı zarar gören Faruk Taşkın, “Üç gün önce yağmur yağdı, her taraf duman oldu. Dükkanı kapatıp kaçtık, bari bize bir şey olmasın dedik. Sık sık her zaman aynı tabloyla karşılaşıyoruz. Dükkanın önündeki kısmı, yeni yapmışlardı ama bir yağmur yağdı o da gitti. Mazgallar var ama yeterli değil. Daha önce yağmur yağınca adam öldü burada, daha önce çocuk öldü. Benim babam burada yaşadı, 60 sene önce de burası böyleydi" ifadelerini kullandı.



KIZIMIN ÇEYİZİ ÇÖPE GİTTİ


Evi zarar gören Yusuf Akçalı, “Evimizin bütün odaları rezalet içinde. Belediye felaketten sonra yardım etmek bir yana hal hatır bile sormadı. Gelin olacak kızımın çeyizleri dahi çöpe gitti. Bütün evimin eşyaları eve dolan çamurlu su yüzünden kullanılamaz hale geldi. Mutfağımda ne dolabım ne de çamaşır makinem sağlam kaldı. Sel suyu odanın pencerisini patlattı önce. Sonra evin arka tarafındaki duvar yıkıldı. Çocuklarım kendilerini zor kurtardı. Yataklarımız halen ıslak. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.



20 DAKİKA FELAKET GETİRDİ


Esnaf Orhan Özkurt ise, “Sağlık sektöründe gelişmeler var, eskisi gibi sabahın 5'inde kalkıp sıra beklemiyoruz. Sağlık sektöründe büyük bir ilerleme oldu. Geçen gün İzmir'e 20 dakika yağan yağmur bir felakete döndü, bu bir gerçek. Benim için parti değil, hizmet önemli. İzmir'de alt yapı yok" ifadelerini kullandı.



METRO YETERSİZ


İzmir'de yıllardır süren altyapı sorununa isyan eden vatandaşlar, belli başlı sıkıntılarını şöyle sıraladı: “11 yılda sadece 5 kilometrelik metro hattı yapıldı. Üçyol ile Üçkuyular arasında hizmet veren bu metro ise yetersiz kalıyor. Alt yapı sorunu fazla, en ufak bir yağmurda, şehrin bir çok noktasında su taşkınları meydana geliyor. Çok fazla gecekondu var. Kentsel dönüşümle ilgili Buca, Bayraklı gibi yerlerde tespit yapıldı ancak somut çalışma bulunmuyor. Şehirdeki ikinci bir metro da TCDD tarafından yapılmıştı." Metroların yetersiz olduğunu belirten halk, mevcut metrolardaki aktarma sisteminde de yanlışlıklar olduğunu da ekliyor.



Ekonomik ilerleme var


Emekli Hacı Teyfik Tahtacı, “Bu son yıllarda ekonomik ilerleme var ülkede. Yabancı sermaye de ülkeye yatırım yapıyor. Bu çok iyi birşey. Alt yapı İzmir'de büyük bir sorundur. Daha üç gün önce evleri su bastı, millet perişan oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi kırsal semtlere ya da mahallelere hiç hizmet yapmıyor" diye konuştu. Çözüm süreciyle ilgili de konuşan Tahtacı, “Barış süreci sağlam bir yapıda olsun. Türkiye'nin yaralarının sarılmasını istiyoruz. Ben Kürt kökenli biriyim ve barıştan yanayım. Sorunlar çift taraflı halledilsin. Biz herkese samimi bakıyoruz" ifadelerini kullandı.



Gelecek iyi olsun






İlyas Tosun isimli vatandaş da, “Bu sakal bıyıklara, eskiden yobaz derlerdi, ama şimdi bakıyorum bütün gençlerin sakalı bıyığı var. Kimsenin sakalına, bıyığına karışılmasın, böyle yaparak insanlığı bitirdiler. Ülkemiz için, İzmir için iyi bir gelecek istiyoruz, gelecek nesiller için iyi bir gelecek istiyoruz. İnsanlar birbirlerine uyum sağladıkça, birbirlerine hoşgörüyle baktıkça her şey düzelir ama kavgayla, dövüşle olmaz. Herkese insan gözüyle bakacaksın. Bunları toplum olarak yapabilirsek hem ülkemiz gelişir, hem de birçok sorun düzelir" şeklinde konuştu.


#Yeni Şafak seçim otobüsü
#seçimler
#yenişafak
#Afet Özben
9 yıl önce