|

CHP'li vekilden mezhepçilik: AK Parti'li Aleviler asimile olmuş

Başbakan Davutoğlu'nun, "Alevi adayımız var ama söylemem" açıklamasını hedef alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba mezhepçi ve dışlayıcı bir dil kullandı. Ağababa, AK Parti'nin Alevi adayları için "Demek ki aday olan Aleviler, gizli aleviler, asimile olmuş, biyolojik Alevilerdir bunlar" dedi.

Yeni Şafak
10:22 - 21/04/2015 Salı
Güncelleme: 14:47 - 21/04/2015 Salı
Diğer

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Alevi adayımız var ama söylemem" sözleri CHP'deki mezhepçi bakışı gözler önüne serdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba AK Parti'nin Alevi adayları için "Gizli aleviler, asimile olmuş, biyolojik Alevilerdir bunlar" dedi. İnternethaber'e konuşan Ağbaba, "Demek ki aday olan Aleviler, gizli aleviler, asimile olmuş, biyolojik Alevilerdir bunlar. Meydanlarda Alevileri yuhalatıyorlar, ne kadar Alevi okul müdürü varsa görevden alıyorlar, Alevileri vali kaymakam yapmıyorlar, hatta kendi belediyelerine çöpçü yapmıyorlar, şimdi milletvekili yapacakmış ama isimlerini vermiyor, hiç samimi değil. Mezhepçilik iliklerine kadar işlemiş insanlar bunlar, bunlar kendileri gibi düşünen Aleviler istiyorlar" dedi.



Davutoğlu: Gelecek Meclis Alevilerin en fazla tercih edildiği Meclis olacak


Başbakan Davutoğlu geçtiğimiz günlerde gazeteciler ile yaptığı sohbette, Alevi açılımının geldiği süreçle ilgili şunları kaydetmişti: "Hiç adım atılmadı" diyorlar. Ama ben Tunceli'de ve Hacıbektaş'ta verdiğim tüm sözleri yerine getirdim. Listelerimizde çok sayıda Alevi de var ama ben şimdi Alevi diye size tanıtsam ve isimleri çıksa; bunu doğru görmüyorum. Ama şunu söyleyebilirim; gelecek Meclis muhtemelen Alevilerin sayıca en fazla temsil edildiği Meclis olacak."



#Başbakan Davutoğlu
#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba
9 yıl önce