|

CHP’ye oy yok

Kayseri’de kime soru yöneltsek CHP’yi eleştiriyor. Koalisyon hükümetleri ile dolu eski Türkiye manzaralarını unutmadıklarını dile getiren Kayserililer, “Buradan CHP’ye oy yok” mesajı veriyor.

Yeni Şafak
04:00 - 29/05/2015 Cuma
Güncelleme: 01:01 - 29/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Kayseri'de genel seçimlere dair halkın nabzını ölçtük. Burada kime soru yöneltsek, 'eski Türkiye'den manzaralar hatırlatıp, o günleri bir daha yaşamak istemediğini söylüyor. Kayseri'de kimi vatandaş, Menderes'in idamında halay çeken subayları hatırlatıyor, kimi ise maaş almak için sabah namazından itibaren girdiği kuyrukları... İşadamlarıyla ünlü şehirde, halk yatırımlardan memnun olduğunu dile getiriyor. Ankara ve Konya'dan sonra İç Anadolu'nun en büyük sanayi merkezi olan Kayseri'de halk özellikle tramvay hizmetinden memnun.



MİLLET ARTIK UYANDI


Kayseri'den muhalefet partilerine çok oy çıkmayacağını belirten esnaf Behçet Özkol, “Güvenilir ve istikrarlı bir hükümet var. Yapılmayan bir şey yok, her şey yapıldı. Kayseri çok gelişti. Yollar, havaalanları, sağlık alanları, uçak fiyatları, her şey gelişti. Kayseri'ye yapılan en iyi yatırım ise tramvay. Caddelerimiz tertemiz. CHP her seçimde buradan oy alır ama çok düşük oranda. Eskisi gibi değil, millet uyandı” açıklaması yaptı.



80 SENEDİR YALIN AYAKTIK


“80 senedir yalın ayaktık, şimdi ayağımız ayakkabı gördü” diyen Fazlı Çevik ise şunları söyledi: “68 yaşındayım, memleket ilk defa iş ve aş gördü. Kayseri'de AK Parti yine birinci parti çıkacaktır. Babam da olsa yalnız hizmet edene oy veririm. CHP'ye ne yaparsa yapsın oy vermem, çünkü biz onun günlerini çok gördük. Onların zamanında açlık, kıtlık ve yokluk vardı.”



MENDERES'İN İDAMINI KUTLADILAR


27 Mayıs darbesinden kalma bir hatırasını paylaşan Mustafa Danacı da “1961'de Menderes asıldığında davullar çaldılar, ben canlı şahidiyim. Bunu da Kayseri'de yaptılar. O zaman yedek subaylık yapan öğretmenler vardı, halay başı olup halay çektiler. Ne zaman CHP iktidara gelse, memleket kaosa gitmiştir” diye konuştu.



Mazot için 6 gün yattık


Cuma Avşaroğlu (Kore gazisi):

“Biz 1947'de 6 ay tuzsuz ve şekersiz yaşadık. O dönemlerde devlet memurlarına şeker, tuz verilirdi ama vatandaşa hiçbir şey verilmezdi. CHP zamanında cami anahtarları bile onlardaydı. Namaz bile kılamazdık. Çiftçinin ürünleri toplanıp camiye konulurdu ve cami kilitlenirdi. Üç ay boyunca camiye giremezdik. Biz Müslüman değil miyiz? Gaz lambamız yoktu. Kılıçdaroğlu'nun mazot vaatlerini şöyle değerlendiriyorum. CHP iktidarı döneminde çiftçi olarak mazot alabilmek için 6 gün petrollerde yattık. 50 litre mazot alabilmek için battaniye ile gecelerce süründük. O dönemde bizim mamullerimiz tarlada kurudu. Ey CHP! Sen önce geçmişini temizle.”



Memnunuz


Mürsel Kartal: “Çok memnunuz. Türkiye şimdi çok güzel. İlaç-hastane sıkıntımız yok.”


Mehmet Tanrıverdi: “Eskiden yokluk vardı. Milletimiz artık mutlu.”


Özlem-Savaş Yıldırım: “Türkiye'nin gidişatı iyi, Kayseri'de ise tramvayın olması çok güzel. Burada AK Parti yüzde 80 oy alır.”


Yılmaz Akbaba: “Hizmetlere doğuda HDP, batıda ise CHP hep karşı.”


Buse Şimşek: “1 TL'ye Kayseri'nin bir ucundan diğer ucuna gidebiliyoruz.”


Halit Öz: “Mevcut iktidar ve Cumhurbaşkanımız dış güçlere kafa tuttuğu için özellikle Davos Zirvesi'nden sonra büyük baskılarla karşılaştı. Biz yeni nesil olarak hep AK Parti dönemini gördük. Eskiden ne yaşandığını sadece kitaplardan ve belgesellerden görüyoruz.”


Mehmet Usta: “Kılıçdaroğlu ne yaparsa yapsın benden oy alamaz. Ben sünnet ehliyim, ona oy vermem.”




#seçim otobüsü
#Kayseri
#yenişafak
9 yıl önce
default-profile-img