|

Çocukların geleceğine talibiz

Türkiye’nin toplumsal yapısını yakından inceleyen Doç. Dr. Hüseyin Yayman, bugüne kadar ders olarak okutulan söylemlerini aktif siyasete taşıyor. AK Parti İstanbul 1. bölge 14. sıra milletvekili adayı olan Yayman, “Biz çocuklarımızın geleceğine talibiz” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 12:52 - 21/05/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Uzun yıllardır Türkiye'nin siyasal hayatı üzerine araştırma yapan Doç. Dr. Hüseyin Yayman, bilgi birikimini milletin hizmetine sunmaya hazırlanıyor. 7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala seçim çalışmaları hız kesmeden devam eden Yayman ile “Adaylarla 11 Saat" projesi kapsamında bir araya geldik. 7 Haziran seçimlerinde AK Parti İstanbul 1. bölgede 14. sıradan aday olan Yayman, “Yeni Türkiye davasına katkı sunmak, yeni anayasa ve çözüm süreci gibi önemli virajların dönülmesine destek vermek için siyasete girdim" diyor.



SİYASETİ SEVDİĞİMİ ANLADIM


“Çalınmadık kapı, girilmedik gönül bırakmayacağız" sloganıyla yola çıkan Doç. Dr. Hüseyin Yayman, Camiden, Cemevine, dernekten, vapura koşturarak, halkın nabzını tutuyor. Yayman, bu süreçte Seçim Koordinasyon Merkezi'nin emrinde olduğunu söyleyerek teşkilat mensuplarıyla istişare yapmayı da ihmal etmiyor. Her kesimden vatandaşı dinlemeye gayret eden Yayman, kadınların çalışmalarını sık sık takdir ediyor. Üsküdar SKM'de görüşebildiğimiz Yayman'dan önemli bir itiraf geldi: “Ben siyaseti sevdiğimi seçim çalışmaları sırasında anladım. Saha çalışmaları beni daha pozitif, daha enerjik bir insan haline getirdi."





7 HAZİRAN 'GELECEK' DEMEK


Üsküdar'daki Kars, Ardahan, Iğdır İlleri Sosyal Yardımlaşma-Dayanışma ve Kültür Derneği'nde vatandaşlarla bir araya gelen Yayman, daha sonra da Bingöllü vatandaşlarla buluşuyor. Bingöllü seçmene çiçek dağıtan, kendisiyle hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenleri asla geri çevirmeyen Yayman, çocuklara hiç dayanamıyor. Tüm çocuklarla tek tek ilgilenen Yayman 7 Haziran seçimlerini “Çocuklarımızın geleceğine talibiz" diyerek geleceğe giden yol olarak tanımlıyor. Yayman, bu seçimi istikbal ve istiklal seçimi olarak tarif ederken Türk demokrasi tarihinin en önemli seçimi olduğunun altını çiziyor.



ÇOCUKLARIMI BİR DEFA GÖRDÜM


7 Nisan'dan bu yana sahada çalışan Yayman, Ankara'da yaşayan ailesini o günden beri sadece bir defa görebilmiş. Çocuklarla sohbet etmeyi özlediğini belirten Yayman eşi Elif Hanım'la 20 yıldır evli. Eşiyle lise ve üniversitede beraber okuduklarını söyleyen Yayman'ın Ahmet Taha ve Mehmet Pamir isimlerinde iki oğlu var.



Cemevinde gönül gönüle sohbet ettik


Seçim çalışmaları kapsamında cemevlerine yaptığı ziyaretlerle dikkat çeken Yayman, bazı Alevi dedelerinin maaş bağlanması ve binaların elektrik ve su gibi giderlerinin devlet tarafından karşılanması yönünde talepleri olduğunu söyledi. Yayman Kadıköy'deki Şahkulu Cemevi ziyaretini şu cümlelerle anlattı: “Şahkulu'ndaki dedeler ve çalışanlar bizi sevgiyle karşıladı. Kucaklaştık, gönül gönüle sohbet ettik. Cemevi ziyaretimizin siyasi olmadığını, oy istemeye gelmediğimizi vurguladık." Yayman, Çekmeköy, Sancaktepe ve Maltepe'deki cemevlerini de ziyaret ettiğini ve AK Partili belediyelerin Cemevi yaptığını burada öğrendiğini ve bunun kamuoyu tarafından pek bilinmediğini söyledi.





Süreç kalıcı barışa dönüşmeli


Türkiye'nin kanayan yarası haline dönüşen terör meselesinde, “Analar ağlamasın" diyerek önemli adımların atıldığını belirten Yayman, sürecin kalıcı barışa dönüştürülmesi gerektiğini söyledi. Yayman, Akil İnsanlar Heyeti'ndeyken bir şehit anası olan Zekiye Çakır'ın sözlerini hiç unutamadığını söyledi: “Cumhurbaşkanımız, devletin onurunu korusun ama bu sorunu da çözsün' demişti" dedi.






#Hüseyin Yayman
#seçimler
#ak parti adayları
9 yıl önce