|

Çöple değil turizmle anılalım

Türkiye’yi il il gezen Yeni Şafak seçim otobüslerinin sonraki durağı fındığın başkenti Giresun oldu. Belediyeden şikayetçi olan Giresunlular, çöplerden şehrin görünmediğini söylüyor. Öğrenciler ise, daha fazla sosyal alan istiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/05/2015 Cuma
Güncelleme: 23:29 - 21/05/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Giresun'da esnafından, emeklisine, öğrencisine kadar konuştuğumuz birçok kişi çöplerin şehrin içine dökülmesinden yakınıyor. Vatandaşlar, CHP'li belediyenin iyi hizmet vermediğini söylür. Ev hanımı Derya Aydın ise, şehirde sosyal faaliyet gerçekleştirebilecekleri bir alan olmadığını belirtiyor.



GİDECEĞİMİZ BİR YER YOK


Aydın, “İş sahası kısıtlı, engelli yolu, bebek yolu yok. Şehre yatırım yapılmıyor. Giresun'a bir fabrika yapılsa Giresun'un yarısı İstanbul'da onlar geri gelecek” diyor. Üniversite öğrencisi Dilek Sakık her yıl Mayıs ayında gerçekleştirilen Giresun Alışveriş Festivali'nde gözleme pişiriyor. Birtakım etkinliklerin, çalışmaların sadece seçim döneminde yapılmasından şikayetçi olan Sakık, “Şehirde üniversitelilerin gidebileceği hiçbir yer yok. Şenlikler bile üniversiteli öğrencilerin sınav dönemlerine denk getiriliyor” şeklinde konuşuyor.





ÇÖPLER MAHALEYE YAYILIYOR


60 yaşındaki Emriye Cindemir ise belediye hizmetlerinden memnun olmadıklarını dile getiriyor. Cindemir, “Oy verdik başa getirdik bir ihtiyacıma yardımcı olmuyor. Hiç bir iş yapmıyor” diye konuştu. Esnaf Hacı Kahraman ise çöplerden şehrin görünmediğini söyledi. Kahraman, çöplerin mahalleye yayıldığını korkunç görüntünün ortaya çıktığını da sözlerine ekledi. Mustafa Kemal Kurt ise yaylaların turizme açılması gerektiğini söyleyerek, “Yaylalarımız turizmciyi bekliyor. Yatırımcı firmaların buraya gelmesi, belediyenin altyapıya destek vermesi gerekiyor. Artık çöplerle değil turizmle anılmak istiyoruz” dedi. Edebiyat Fakültesi öğrencisi Tuba Çelik, Çözüm Süreci'nin bölgelerarasındaki birlikteliği gözler önüne serdiğini belirterek, “Batmanlıyım. Bölgedeki ortak temenni bölgedeki barışın olması” dedi. Alaattin Aydın ise, “Şimdi Ordu-Giresun Havalimanımız açılacak. Bunlar büyük bir kazanç. Havalimanı sayesinde iş imkanları artacak” dedi.






#Yeni Şafak seçim otobüsleri
#seçimler
#giresun
9 yıl önce