|

Çözümle hep bahar olacak

Batman’ın ilk kadın milletvekili adayı Adile Gürbüz çözüm sürecinin sonuca ulaşması halinde bahar mevsiminin daimi olacağını söylüyor. Gürbüz çözüm konusunda bütün Batmanlılarının umudunun AK Parti’de olduğunu belirtiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/05/2015 Pazar
Güncelleme: 02:39 - 24/05/2015 Pazar
Yeni Şafak

7 Haziran genel seçimleri için Batman AK Parti Milletvekili adayı Adile Gürbüz 2002 seçimlerinden bugüne kadar AK Parti tarafından Batman'da gösterilen ilk kadın aday. İlk kadın aday olması nedeniyle Adile Gürbüz özellikle kadınlardan ve gençlerden büyük ilgi görüyor. Gürbüz neden siyaset yaptığını ise “Milletimizin sorunlarını biliyoruz ve onlara çözüm bulmak için siyaset diyorum. Milletin sorunlarına çözüm bulacak tek parti de AK Parti'dir” şeklinde açıklıyor.



HUZURLA SONUÇLANSIN


Adile Gürbüz, seçim çalışmalarına sabahın erken saatlerinde başlıyorve yollara düşüp Batman'ın köylerini dolaşmaya başlıyor. Arabada giderken bizimle duygularını paylaşıyor: “Görüyorsunuz değil mi? Batman'ın dağlarına ve ovalarına bahar gelmiş. Çeşit çeşit çiçekler açmış. Çözüm süreci bunun için önemli. Çözüm süreci sonuca kavuşursa artık bu dağlarda bahar daimi olacak. Bu dağlarda silah sesleri değil, kuş sesleri duyulacak. Çok şükür artık yollar, dağlar, ovalar, çayırlar hepimizin. Çözüm huzurla sonuçlansın.”



AK PARTİ'YE GÜVENİYORLAR


Çözüm süreci konusunda bütün umutların AK Parti'de olduğunu belirten Gürbüz “Bu işi çözerse AK Parti çözer diyorlar. Çözüm süreci konusunda atılan adımları herkes biliyor. Batmanlı çözüm süreci konusunda AK Parti'ye güveniyor. Sırf çözüm sürecinin başarıya ulaşması için AK Parti'ye oy verecek çok sayıda insamımız var” dedi.



Eve hiç vakit ayıramıyorum


Seçim çalışmaları dolayısıyla eve vakit ayıramadığını ifade eden Gürbüz “Eşim elinden geldiğince destek oluyor. Ama kızım henüz 5 yaşında. İlk günlerde ödevlerini yapmasına yardım edemedim. Ama seçim çalışmalarımızdaki fotoğraflarımı gösterince ikna oldu. Şimdi o da benim için arkadaşlarından oy istemeye başladı” dedi. Kozluk'ta 105 yaşındaki bir amcayı ziyaret ettiklerini anlatan Gürbüz “Amcamız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hayranı. Onun için şiirler yazıyor. Hatta etrafına yardımlar bile dağıtıyor ama yardım ettiği insanlara 'Bu yardımları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gönderdi' diyor. Batman'da Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu sevgisi had safhada” dedi.



Düğün halayına katılıyor






Ziyaret ettiğimiz köyde bir düğün alayı ile karşılaşıyoruz. Adile Gürbüz hiç yabancılık çekmeden düğün alayına dahil oluyor ve Batmanlı kadınlar ile birlikte halay çekmeye başlıyor. Batman'da AK Parti'nin ilk kadın adayı olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Gürbüz, “Batmanlı kadınlarımız buna çok seviniyorlar. Dertlerimizi daha rahat anlatabileceğiz diyorlar. Kadın seçmenler benim milletvekili adayı olduğumu duydukları zaman gözleri ışıldıyor” dedi.







Asıl olan gönül dili


Batman'da AK Parti'nin ilk kadın adayı olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Gürbüz, “Batmanlı kadınlarımız buna çok seviniyorlar. Dertlerimizi daha rahat anlatabileceğiz diyorlar. Kadın seçmenler benim milletvekili adayı olduğumu duydukları zaman gözleri ışıldıyor” dedi. Köylerde Türkçe bilmeyen insanlar ile karşılaştığını belirten Gürbüz “Ben Kürtçe bilmiyorum. Ama Kürtçe konuşulanları anlıyorum. Çünkü eşim de Kürt. Ama insanlar arasındaki asıl önemli olan gönül dilidir. Biz AK Parti'liler olarak gönülden konuştuğumuz için insanlarımızı ile çok rahat iletişim kuruyoruz” ifadesini kullanıyor. Gürbüz günün devamında Batman'ın en büyük alışveriş merkezi olan Batman Park'a geçiyor. Batman Park'ta bütün esnafları tek tek dolaşan Gürbüz, alışverişe gelen Batmanlılarla sohbet ediyor. Daha sonra Batman'da zihinsel engelliler derneği tarafından düzenlenen kermese katılan Gürbüz burada da zihinsel engelli çocuklarla tek tek ilgileniyor ve ailelerin sorunlarını dinliyor.


#Adile Gürbüz
#seçimler
#ak parti adayları
9 yıl önce