|

"Muhatabımız milletimizdir"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Şırnak mitinginde yaptığı konuşmada, "Gelin bu ülkede şiddete, nefret diline son verelim. Ama bunu yaparken herkes ilkeli davransın" dedi. Çözüm Süreci'hi başarıyla götürmeyi hedeflediklerini ifade eden Davutoğlu "Bu seçim sonrasındaki ilk ve en temel işimiz Çözüm Süreci'ni her ne suretle olursa olsun başarıyla götürmektir. Ama Çözüm Süreci konusunda bizim muhatabımız vatandaşlarımızdır, milletimizdir" diye konuştu. Davutoğlu, Başbakanlık otobüsüne yapılan taşlı saldırıyla ilgili HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'a seslendi.

Yeni Şafak
17:56 - 26/05/2015 الثلاثاء
Güncelleme: 18:53 - 26/05/2015 الثلاثاء
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, özel uçak "ANA" ile saat 16.40'da Şırnak'a geldi. Davutoğlu'nu Şerafettin Elçi Havalimanı'nda Vali Ali İhsan Su ve diğer ilgililer karşıladı. Başbakan Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de Şırnak'a geldi. Davutoğlu ve beraberindekiler daha sonra helikopterle Şırnak Çakırsöğüt 1. Jandarma Komando Tugay Komutanlığına geçti. Buradan miting alanına geçen Davutoğlu halka seslendi.



Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:



Biz Çanakkale'de yan yanaydık duysunlar Cudi Dağı şahit olsun ebediyete kadar kardeş miyiz? HDP'ye sorma vaktidir diyorlar ki Kürtleri biz temsil ederiz Kürtleri temsil hakkı kimsenin tekelinde değil Kürtleri, Alevileri de 77 milyonu temsil eden AK Parti temsil eder. Kudüs Yahudilerindir diyen Selahattin Eyyübi'nin torunlarını temsil edebilir mi?



"Bizim için her şeyden önemli insan onurudur
"


2002'de AK Parti iktidara geldiğinde olağanüstü hal vardı. Bu yasayı kim kaldırdı? Kürtçe televizyonu kim kurdu? Anneler gittiğinde hapishanede Kürtçe konuşamıyordu. Bu yasakları kim kaldırdı. Biz her gelenek her örfe saygı duyarız. Türkiye'deki bütün tabuları yıktık hayal edilemeyecek adımlar attık. Siz herhangi bir ayrımcılık yapılıyor mu? Ayrımcılık yapanın yakasına herkesten önce biz yapışır biz hesabını sorarız. Bir taraftan bu ayrımcılıkları kaldırdık ve yeni Türkiye inşa ediyoruz bizim için her şeyden önemli insan onurudur. Hala silah baskı ve terörle bu alanları şiddet alanına dönüştürmek isteyenler var. O karanlık günlere dönmek ister misiniz? Şırnak üniversitesini kurduk, Hakkari Üniversitesini kurduk. Gençlerimiz şiddet yerine güzel Kürtçe konuşsun diye.



"Şiddeti telin ediyorum desin"


Aziz Şırnaklılar 7 Haziran'a giderken öyle iş birlikleri var ki herkes elini vicdanına koysun Türkiye'de retçi politikalar terk edildi. ekonomik hamle geliştiriyoruz bunu sürdürmek gerekmez mi?



Bugün Demitaş Hakkari Havalimanı açılışı için keşke o kurdeleyi birlikte kesseydik önce sormak gerekmez mi? Neden o inşaatta çalışanlara saldırdınız? Artık bu şiddeti terk edin neden demiyor? Başbakanlık otobüsüne taşlarla saldırmışlar. Şimdi Demirtaş'ın sınav zamanıdır çıkıp bu şiddeti telin ediyorum desin.



Gelin bu ülkede şiddete, nefret diline son verelim. Ama bunu yaparken herkes ilkeli davransın.



"Çözüm sürecinde muhatabımız vatandaşlarımızdır, milletimizdir"


Kürtler-Türkler, Emeni soykırımı yaptı diyenlere bizim atalarımıza hakaret edenlere bir ders verecek misiniz? Size söz veriyorum, AK Parti 81 vilayetten de milletvekili çıkaracak. Bu seçim sonrasındaki ilk ve en temel işimiz Çözüm Süreci'ni her ne suretle olursa olsun başarıyla götürmektir. Ama Çözüm Süreci konusunda bizim muhatabımız vatandaşlarımızdır, milletimizdir.



Suriye' ya da Irak'ta olsun Kürt, Türk, Şii, Alevi ve Sünni kardeşimizdir. Kılıçdaroğlu Suriye'den gelenleri göndereceğim diyor Demirtaş'dan bir cevap yok. Bize sığınan tek bir Kürt'ü, tek bir Türkmen'i, tek bir Arap'ı hiçbir yere göndermeyeceğiz. Çünkü bizim dersimiz insanlık dersi, bizim davamız insanlık davası.



Birileri ister silahı bıraksın ister bırakmasın biz Türkiye'yi yeni bir Türkiye olarak inşa edeceğiz. Beni heyecanlandıran bir projeyi sizlerle paylaşayım yüksek hızlı tren Şırnak üzerinden Habur'a gidecek. Bizim hedefimiz bu. Konya ile Şırnak hızlı trenle buluşacak. Edirne-Habur arasında otoyol yapılacak.



Şırnak'ta üniversite kurduk, havalimanı kurduk,duble yolu 145 km ye çıkardık.
















#Davutoğlu
#Şırnak
#AK Parti
٪d سنوات قبل