|

Demirtaş Kürtçe ezan peşinde mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Siirt'te toplu açılış töreninde HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarını hedef aldı. 70 yıl önce millete Türkçe ezan, Türkçe ibadet dayatıldığını belirten Erdoğan, "Şimdi de Kürtçe ezan, Kürtçe ibadet dayatılıyor. Bunlar aynı faşist kafanın farklı tezahürleri" dedi. Kürtçe ezan konusunu bugün YeniŞafak'ta köşe yazısında ele alan Hüseyin Likoğlu ise dikkat çekici tespitlerde bulundu.

Yeni Şafak
16:31 - 4/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 16:57 - 4/05/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te toplu açılış töreninin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti.



Erdoğan, "Anamuhalefet partisinin başındaki zat benimle ilgili dün Kayseri'de bir ifade kullanmış, 'Cumhurbaşkanı Evren gibi Kur'an'ın istismarını yapıyor' diyor. Sayın Kılıçdaroğlu ben Kur'an ile büyüdüm, Kur'an ile yaşıyorum. Onu sen kendine söyle, kendi şahsında Kur'an'ın yerinin ne olduğu malum" ifadelerini kullandı.



70 yıl önce millete Türkçe ezan, Türkçe ibadet dayatıldığını belirten Erdoğan, "Şimdi de Kürtçe ezan, Kürtçe ibadet dayatılıyor. Bunlar aynı faşist kafanın farklı tezahürleri" dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:



"Tek parti CHP'si bu milleti inancından, tarihinden, medeniyetinden kopartıp, kendi ideolojik saplantılarına uygun yeni bir toplum inşa etmeye çalışıyordu. Onun taklitçisi parti de benim sevgili Kürt kardeşlerimi inancından, tarihinden, medeniyetinden kopartıp, yine kendi ideolojik saplantılarının esiri haline dönüştürmek istiyor."



Hüseyin Likoğlu'ndan dikkat çekici tespitler


Konuyu bugün YeniŞafak'ta köşe yazısında ele alan Hüseyin Likoğlu dikkat çekici tespitlerde bulundu. Likoğlu, Demirtaş'ın, 7 Haziran seçim sürecinde kullandığı ifadelerin Kemalistlerin oylarına da göz diktiği

anlamına geldiğini belirtti. Likoğlu yazısında "Demirtaş'ın Kemalist eğilimi ve 1930'lu yılların din tartışmalarını başlatması açıkçası beni korkuttu. 30'lu yıllardaki tartışmaların devamında ezan Türkçe okunmaya başlandı. Acaba Demirtaş da Kürtçe ezan peşinde mi? Demirtaş, müstakbel ortağı CHP ile iktidara gelirse Ankara'da Kocatepe Camisi'nin minarelerinden “Tanrı uludur" sesleri yükselirken, Diyarbakır Ulu Camisi'inin minarelerinden “Xweda mezin e" seslerinin yükselmesi şaşırtıcı olmaz" ifadelerini kullandı.



#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Siirt
#HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş
#Kürtçe ezan
#Xweda mezin e
9 yıl önce