|

Destici: Bahçeli milli ittifakı yok saydı

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve eski BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul'da medya temsilcileriyle buluştu. Şişli'deki Grand Cevahir Otel'de gerçekleşen toplantıda, "Milli İttifak" adıyla 7 Haziran seçimlerine birlikte girecek iki partinin liderleri, katılımcıların sorularını cevapladı.

Yeni Şafak
01:17 - 3/05/2015 Pazar
Güncelleme: 11:44 - 3/05/2015 Pazar
AA

Mustafa Kamalak, makam, mevki aşkları olmadığını, amaçlarının millete hizmet olduğunu, bunun için BBP ile ittifak yaptıklarını söyledi.



Gazetecilerden, seçim sürecinde bir yanlışları olduğunda kendilerini eleştirmelerini isteyen Kamalak, "Yoksa milletin hakkı üzerimizde kalır. Genel seçimlerde göreve gelmemiz halinde hedefimiz; hukukta adalet, kazançta bereket, okulda fazilet, ülkede ahlak ve maneviyat olacak. Özgür bir basın, hür bir ülke arzuluyoruz" diye konuştu.



Başkanlık sistemine ittifak olarak karşı olmadıklarına dikkati çeken Kamalak, "Atama yetkisine sahip olan görevden alma yetkisine sahip olur. Bakanları, diplomatları, rektörleri, yüksek yargı başkanlarını başkan atayacak. Karşımıza çıkan bu sistem başkanlık sistemi değil, bu bir despotizmdir. İktidar partisi parlamenter sistemi düşman olarak görüyor. Başkanlık sistemi sihirli bir formül değil" ifadelerini kullandı.



Kamalak, eski İstanbul 29. ve 32. asliye ceza mahkemeleri hakimlerinin tutuklanmasını da eleştirerek, tahliye kararlarını veren hakimlerin soruşturmaya tabi tutulmasının kabul edilemez olduğunu, bunu söyleyince de kendilerinin paralelci ilan edildiğini savundu.



"Barajı aşacağımızdan şüphem yok"


Eski BBP Genel Başkanı Destici ise milletin her iki partinin ittifakını arzuladığını, yaptıkları iki ayrı kamuoyu araştırmasına göre oy potansiyellerinin yüzde 36 civarında olduğunu söyledi.



İttifakın birilerine karşı kurulmadığını vurgulayan Destici, "Sadece milletin önüne bir alternatif koymak amacıyla bir araya geldik. Barajı aşacağımızdan zerre kadar şüphem yok. Meclise girmemiz halinde sivil demokratik bir anayasa için çalışacağız. Ülkemiz için, milletimiz için, mili birlik ve beraberlikten yana olan her partiyle hükümet kurabiliriz. Bir iktidar krizi yaşanmaması için her türlü desteği veririz. Bunun örneğini geçmişte de verdik. AK Parti ile ilgili de bir tablo ortaya çıkarsa elbette koalisyon için oturup konuşuruz" şeklinde konuştu.



Meclise girmeleri halinde iki ayrı parti olarak yollarına devam edeceklerini belirten Destici, "Grup eksikliği olursa bu eksiklikleri tamamlayacağız. İki parti de grup olarak Meclis'te olacak. Meclis'te de birlikte hareket edeceğiz" dedi.



" Üçlü bir ittifak olsaydı iyi olurdu ama olmadı"


Destici, MHP ile seçim ittifakı için görüşmeler yaptıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:


"Genel başkan yardımcıları düzeyinde her iki parti temsilcileri görüşmeler yapıyordu zaten. Ben de Devlet Bahçeli ile telefonda görüştüm. Uygun bir zamanda bir araya gelme konusunda söz birliğine vardık. Araya kongre girdi ve yüz yüze görüşme gerçekleşmedi. Yazılı bir randevu talebinde bulunduk. Çünkü tabanda, kamuoyunda da böyle bir beklenti vardı. Randevu talebimize cevap verilmedi. Yok sayıldı. Aynı şekilde Saadet Partisi'nin de görüşmeler yaptığını biliyorum. Hiçbir ön şart ve talepte bulunmadık. MHP'den de bir ön şart ve talep gelmedi. İttifakı sonuna kadar kovaladık. Bu fırsatı keşke değerlendirebilseydik. Üçlü bir ittifak olsaydı iyi olurdu ama olmadı."

#Mustafa Kamalak
#Saadet Partisi
#Milli İttifak
#Mustafa destici
#BBP
#SECİM
#gazeteci
9 yıl önce