|

Dört dörtlüğüz

Kayısısı ile meşhur Malatya’da seçmenin nabzını tuttuk. İki cumhurbaşkanı çıkaran şehir, ‘istikrar’ vurgusu yapıyor. Muhalefetin blok halinde AK Parti’nin oylarını bölmek için biraraya geldiğini ifade eden Malatyalılar, “Burada her şey dört dörtlük. Muhalefete bir saat bile güvenmeyiz” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 01:40 - 3/06/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Her köşesinde seçimlerin konuşulduğu Malatya'da, gençler, emekliler, kadınlar ve esnaf yeni Türkiye'den beklentilerini anlattı. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için istikrardan yana olduklarını dile getiren Malatya halkı, çözüm sürecinin arkasında olduğu gibi, paralel yapıyla mücadelede de hükümete tam destek veriyor. Muhalafetin vaatlerinin kendilerine inandırıcı gelmediğini dile getiren vatandaş sık sık o eski kötü günleri hatırlatıyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını takdirle karşılayan halk, meydanda ücretsiz kurulan internet sisteminden duyduğu memnuniyeti ise her fırsatta dile getiriyor. Gençlerin ilgi odağı olan parklarda telefonlar hem şarj ediliyor hem de internete giriliyor. Belediye bu hizmeti tamamen ücretsiz olarak halka sunuyor.



BİZ DE BURADA BİRLEŞİRİZ


“Uzaya çıkan, dağları delen, denizin altından giden AK Parti” diyen 60 yaşındaki Ali Tunç, “AK Parti'den başkasına güvenmeyiz. Çözüm sürecini tek başına götürdü, kimse destek vermedi. HDP çözüme ne yapmış? 16 parti AK Parti'nin karşısında birleşti. Onlar orada birleşsinler biz de burada birleşiriz” yorumu yaptı. AK Parti'nin verdiği bütün sözleri yerine getirdiğini söyleyen Tunç, “Demirel anahtarları salladı, 40 sene oyumuzu aldı. Sağın oyunu aldı, sola çalıştı. Ama millet ayıktı. 70 yaşındayım hiç böyle kaldırım gördüm mü? Yok görmedim” dedi.



AİLEMİZİN YÜKÜ HAFİFLEDİ


Abdullah Gül Parkı'nda konuştuğumuz 18 yaşındaki Gizem Yılmaz, “Oylar AK Parti'ye” diye başlıyor sözlerine. “Neden?” diye sorduğumuzda ise “Malatya çok gelişti. Şu okullara, hastanelere bakın. Kadınlara özgüven geldi, başörtüsü sorun olmaktan çıktı. Türkiye modernleşiyor. Biz hiç kitap sorunu yaşamadık, kitaplarımızı masada hazır bulduk. Ailemizin yükü hafifledi” açıklaması yaptı. Çay ocağında oturan Hacı Serçe, “Bu seçimde de oylarımız AK Parti'ye gider. Başkalarına da verdik, en iyisi AK Parti. Hele bir yollara, köprülere bakın. Muhalefete bir saat güvenmem” ifadelerini kullandı.







BOŞUNA UĞRAŞIYORLAR


Engellilere yönelik yapılan yardımların kapsamının geliştirilmesini isteyen ev hanımı Murset Gelegen, “Malatya'da her şey dört dörtlük. Hükümetimiz devam etsin” derken, oğlu Bingöl'de görevli olan Safiye Akbulut ise çözüm süreci ile birlikte gece rahat uyumaya başladıklarını söyledi. Akbulut, AK Parti sayesinde artık başörtüsü ile istediği yerde çalışabildiğini de vurguladı. Asgari ücretin yükseltilmesini isteyen mısırcı Mehmet Çapar da, “Bunu muhalefet partilerinin başaracağına inanmıyorum. Yükseltirse bunu AK Parti yükseltir. Diğer partiler, AK Parti'nin oylarını bölmek için uğraşıyorlar. Ama boşuna uğraşıyorlar” diye konuştu.







Kuyrukta ölen vardı


Eski Belediye Meydanı'na yapılan parkta oturan emekli Abuzer Dinçer, “Bu meydanda insanlar bir kilo şeker, 300 gram çay için kuyruğa girip öldü. Ne çabuk unuttular o günleri? AK Parti'den ilgi gördüm. Türkiye 4 adam gördü. Biri de Recep Tayyip Erdoğan. Ben nasıl inkar ederim, onu bırakırım. O geldi her şey bol oldu” dedi. Hülya Sevim ise her şeyin iyiye gittiğini dile getirerek “Vekillerimiz derdimizi dinliyor. Belediyenin çalışmalarını da beğeniyorum. Bayat ekmek kutusu, hayvanlar için yemek kutusu, plastik dönüşüm kutusu var. WI-FI, USB noktaları var. Bu yenilikler şehir için çok güzel...” diye konuştu.



Demirtaş Kandil'e çıkar mı






Malatya yolu üzerinde çayını içtiğimiz esnaf Gaffar Demirci, çözüm sürecine destek verdiğini belirterek, “Önceden televizyonları açamıyordum, şimdi çok şükür şehit haberleri gelmiyor” dedi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştiren Demirci, “Partide çalışan abisi Nurettin daha sonra Kandil'e çıkmış. Bunların da Kandil'e çıkmayacaklarını nereden bilelim?” diye sordu.





#Malatya
#seçim otobüsü
#seçimler
#Gizem Yılmaz
#Murset Gelegen
9 yıl önce