|

En güzel anket 7 Haziran’da

Seçim haftasına girilirken adaylar da çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yeni Şafak ekibi olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili adayı Öznur Çalık’ın çalışmalarını izledik. Çalık, “Biz her zaman en güzel anket sonucunun, seçim akşamı sandıklardan çıkan sonuç olduğuna inandık” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/06/2015 Salı
Güncelleme: 23:40 - 1/06/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Malatyalıların “abla” ve “bacı” diye hitap ettiği AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili adayı Öznur Çalık, aynı zamanda kentin ilk Malatyalı bayan milletvekili. Gittiği her yerden ilgiyle karşılaşan Çalık, çocukla çocuk, genciyle genç, yaşlısıyla yaşlı oluyor. Esnaf ziyaretleri ve ev sohbetlerini hiç kaçırmayan Çalık, vatandaşın sorunlarını ve taleplerini dinliyor. Çalık, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan çok şey öğrendim. Özellikle kriz dönemlerinin fırsata çevrilmesinde ve darbe hazırlıkları karşısın da dimdik ayakta durabilme cesareti AK kadrolar için birer öğretidir” diyor.



DUR DURAK TANIMIYOR


AK Parti'nin 2003 yılından beri kesintisiz olarak MKYK'sında yer alan isimlerinden olan Öznur Çalık, 23. ve 24. Dönemde Malatya Milletvekili seçildi ve üçüncü dönemi için bu seçimde 1. sıradan aday gösterildi. AK Parti'de Ahmet Davutoğlu'nun Genel Başkan ve Başbakan olmasıyla birlikte partinin Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Çalık, dur durak tanımıyor, oradan oraya koşturuyor.



DARBE KARŞISINDA DİK DURAN LİDERİMİZ VAR


Kadın siyasetçi olmasının dezavantajlarına rağmen hiçbir zaman üstlendiği sorumluluktan dolayı geri adım atmadığını belirten Çalık, “Kendi hastamızı yoğun bakım ünitesinin kapısında beklerken, vatandaşımızın en ufak sıkıntısına ve talebine cevap vermeye biz hiçbir zaman üşenmedik. Bunları bizzat yaşadım. Eğer AK kadrolar içinde iseniz ve sevdanız millet ise ve darbe karşısında


ameliyat masasından kalkan bir lideriniz varsa bunu yapmak zorundasınız” dile getiriyor.



AMAÇLARI YENİ BİR İÇ ÇATIŞMA ÇIKARMAK


AK Parti karşıtlarının yatırım aracının HDP olduğunu söyleyen Çalık, “Esasen HDP ulusal ve uluslararası AK Parti karşıtlarının yatırım aracı, eski Türkiye'yi isteyenlerin, arzulayanların bir projesidir. Demirtaş ise bu projedeki yapıların parlatmak istediği siyasi bir figürdür. Halkımızın feraseti ve sağduyusu bu projeyi fark edecek ve buna dur diyecektir. Çünkü bu projenin amacı Yeni Türkiye yürüyüşünü bir iç çatışmayla engellemektir ”dedi.







HAYIR DUASINDAN DAHA BÜYÜK ÖDÜL YOK


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamış olduğu anket sonuçlarını da eleştiren Öznur Çalık, “O anketler ana muhalefetin işine yarasaydı, AK Parti daha kurulduğunda barajı geçemezdi. Biz millete yaptığımız hizmetler ve milletle kurduğumuz gönül bağından dolayı milletimizden büyük destek görüyoruz. Biz her zaman en güzel anket sonucunun, seçim akşamı sandıklardan çıkan sonuç olduğuna inandık. Bizim için milletin sinesinden daha güzel bir liman, milletin hayır duasından daha büyük bir ödül yoktur. Bunu anlayamayanlar, anketleriyle gönül eğlendirip avunmaya devam edebilirler. Kemal Bey'de biliyor ki palavradan anketleri bu millet yutmuyor” dedi.



HDP karnından konuşmasın


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştiren Çalık, “Şimdi Selahattin Demirtaş çıkıyor, 'Eğer ben 7 Haziran seçimlerinde sandıktan bu barajı aşamazsam sivil itaatsizlik başlatacağım' diyor. Bu sözleriyle ne demek istediğini çıksın mertçe açıklasın, karnından konuşmasın. Demirtaş çıksın HDP'nin mevcut konumunu PKK ile ilişkisine borçlu olup olmadığını açıklasın. Çıksın Kürtlere hangi zulümleri yaptıklarını açıklasın. Çıksın PKK vesayeti altında hareket edip etmediklerini açıklasın da görelim” dedi. Çalık, 7 Haziran'a kısa bir süre kala Paralel yapı ile muhalefet insafsızlığın ve vicdansızlığın zirveye çıkardığını sözlerine ekledi.



CHP'nin vaatleri Uzan'ın kopyası


CHP'nin seçim vaatlerini eski Genç Parti lideri Cem Uzan'ınkilere benzeten Öznur Çalık, “Uzanvari seçim kampanyası yürüten Kılıçdaroğlu oy toplayabilmek için bol keseden vaatlerde bulunuyor. Kılıçdaroğlu bugünkü seçim vaatlerinin bir hayal ürünü olduğunu SSK Genel Müdürlüğü dönemi olan 1 Kasım 2000 tarihinde “Zammı veren kaynağı bulsun” şeklinde yaptığı bir açıklamada bizzat kendi ağzıyla itiraf ediyor. Ama biz bugüne kadar milletini asla yanıltmayan, söyledikleriyle kendini bağlayan bir siyasi çizginin mensupları olarak, milletimizin karşısındayız. Ak Parti olarak bizler eğitimden kültüre, ulaşımdan sağlığa kadar birçok alanda, 80 yılda yapılamayanları yaptığımız için 2023,2050 ve 2071 hedeflerimizi milletimize anlatıyoruz" diyor.


#seçim otobüsü
#Yeni Şafak
#Öznur Çalık
#ak parti
9 yıl önce