|

Gençler fırsatı değerlendirelim

AK Parti’nin en genç adaylarından biri olan Mehmet Alğan siyasette gençlere güven duyulacak bir zeminin oluştuğuna dikkat çekiyor. Alğan, “Gençler bu fırsatı iyi değerlendirmeli” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 22:01 - 29/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

AK Parti'nin milletvekili listelerinde genç bir isme yer vermesi Hatay'da ayrı bir heyecan yol açtı. Hatay'ın en genç milletvekili adayı olan Mehmet Alğan'a şehirde ilgi oldukça yoğun. Alğan'a sohbet sırasında bazı vatandaşlar, “Yaşı küçük ama büyük lafları büyük” diyor. Gençlerle yakın temas kuran Alğan, AK Parti'nin gençlere verdiği önemi anlatıyor. Gençlere güven duyulacak bir zeminin oluştuğuna vurgu yapan Alğan, “Gençler bu güveni iyi kullanarak kendilerine sunulan bu fırsatı iyi değerlendirmeli” diyor.



SİZ BENDEN DAHA İYİ BİLİRSİNİZ


Hitap ettiği kitlenin kendisinden yaşça büyük olduğunu belirten Alğan, “Bulunduğum ortamlarda yaşı en küçük olan benim. Yaşça büyük bir kitleye hitap etmek aslında benim için avantaj. Bu şekilde AK Parti'nin iktidara gelmeden önceki dönemi anlatmakta sıkıntı çekmiyorum. Çünkü sıkıntıyı bire bir çekmiş vatandaş. O bakımdan zaman kaybetmiyorum. Sürekli 'siz benden daha iyi bilirsiniz' cümlesini kullanıyorum” diye konuştu.



GÖNLÜ KIRIKLARIN GÖNLÜNÜ ALAN ADAY


Vatandaşlar Alğan'ı, “Gönlü kırıkların gönlünü alan aday” olarak tanımlıyor. Alğan gönlü kırıkların AK Parti'den başka gidecekleri partinin olmadığını söyleyerek, “AK Parti çok güçlü bir aile. İnsan abisi ya da kardeşi ile kavga eder ama evi terk etmezler. Çünkü orası sizin evinizdir. Küskünleri ve kırgınları da birinin onları aramalarını bekliyordu. 'Kalbini kırdık ama bizimle olursan mutlu oluruz' dediğinizde zaten her şeyi unutup geliyorlar. Kimi vatandaşlar sadece ilgi istiyor” dedi.







Lafları büyük


Esnaf ziyaretlerinde Alğan'ı sokakta gören teyzeler evlatlar gibi bağırlarına basarak, “Oğlumuzu destekleyeceğiz” ifadelerini kullanıyorlar. Yaşlı vatandaşların kendisine, “Yaşı küçük ama büyük laflar ediyor” dediklerini söyleyen Alğan, “Benim öyle konuştuğumu görenler gurur duyuyorlar” diyor. Köylere gittiklerini de söyleyen Alğan, "Amcalar orada bize fırçalar atıyor. Niye buraya geldiniz. Biz zaten AK Parti'ye oy vereceğiz. Bizim için benzin parası harcamayın' diyorlar” dedi.







Genç yüzler lazım


30 yaş altı 16 milyon seçmenin olduğunu belirten Alğan, gençlerle hemen kaynaşıyor. İskenderun'da bir alışveriş merkezinde gençlerle bowling oynamayı da ihmal etmiyor. Vatandaşların artık yeni ve genç yüzler görmek istediğini belirten Alğan, “AK Parti içindeki değişim vatandaşları heyecanlandırıyor” dedi.



#seçimler
#ak parti
#adaylar
#Mehmet Alğan
9 yıl önce