|

"HDP'ye destek veren aydınlar duysun"

Başbakan Ahmet Davutoğlu “Buradan öyle çağrı yapalım ki, HDP'ye destek veren aydınlar da duysun. Bizim adaylarımıza saldırı olduğunda bu özgürlükçü aydınlar neredeydiler? 13 yıldır her türlü özgürlüğü savunan AK Parti'ye niye destek vermezler? Ama gerek yok. AK Parti'ye desteği millet veriyor. Bunlar 7 Haziran akşamı çatlayacaklar" dedi.

Yeni Şafak
20:19 - 27/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 17:22 - 27/05/2015 Çarşamba
IHA

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, seçim çalışmaları çerçevesinde bugün Batman'da katıldığı mitingin ardından Mardin'e geldi. “ANA” uçağı ile Mardin Havaalanı'na gelen Davutoğlu, Karayolları Parkı'nda halka hitap etti. Konuşmasına vatandaşları Türkçe, Kürtçe ve Arapça selamlayarak başlayan Davutoğlu, barış ve kardeşliğin hizmetkarı ve yolcusu olduklarını ifade etti. Hazreti Adem'in, Hazreti Nuh'un çocukları, Hazreti Muhammed'in ümmeti olarak herkesi kucaklayacaklarını belirten Davutoğlu, Türkiye'nin her yerini, doğu ile batıyı, kuzey ile güneyi bütünleştiren partinin AK Parti olduğunu dile getirdi.



25 yıl önce darbecilerin, cuntacıların ve millete tek bir gömlek giydirmek isteyenlerin tek parti anlayışının bir darbe yaptığını vurgulayan Davutoğlu, “O günden bu güne bu topraklarda 10 yılda bir darbe geleneği gelişti. Ancak 15 yıldır bu memlekette artık kimse darbeden bahsedemiyor. Türkiye'de darbeci zihniyetin kökünü kazıyan kim? Özgürlükleri getiren kim? Bizim davamız özgürlük davamız. 27 Mayıs'ta dediler ki, 'Demokratlar idam edilecek.' 12 Eylül'de geldiler, dediler ki, 'Muhafazakarlar, Kürtler kimliklerini unutacaklar.' Tek bir gömlek giydirmek istediler. 28 Şubat geldi, dediler ki kadınlar başını açacak, tek tip olacak. İşte Mardin'de her biri başımızın tacı olan bütün kardeşlerimize sesleniyorum. AK Parti geldi önce 28 Şubat zulmünü bitirdi. 28 Şubat'ın kalıntılarını yerle bir ettik. Başörtü yasağını kim kaldırdı, ikna odalarına kim son verdi. Bir başörtüsü kardeşimiz meclise girdi diye 'dışarı dışarı' diye tempo tutulmuştu. Şimdi başörtülü kardeşlerimiz mecliste. El ele geleceğe yürüyeceğiz. OHAL vardı, yol kontrolleri vardı, birçok baskı ile köyler boşaltılmıştı. Faili meçhul cinayetler vardı. Şimdi biz şahitsiniz. OHAL'i kim kaldırdı? DGM'leri kim kaldırdı? Yol kontrollerini, mera yasaklarını kim kaldırdı? Her anadilde yayını kim serbest bıraktı? Bütün bu özgürlükleri bu ülkeye getirdik. Birileri bundan rahatsız” dedi.



“BU İŞBİRLİĞİNE DİKKAT EDİN”


12 yıl önce Türkiye'de yaşanmayan özgürlük ortamının bugün yaşandığına dikkat çeken Davutoğlu, “Geçmişte yapılan faili meçhuller, baskılar HDP ve arkasındaki güçler tarafından yapılıyor. Geçmişte derin güçleri destekleyen yapılar şimdi HDP'nin barajı geçmesi için çaba gösteriyor. Bu işbirliğine dikkat edin. Bidon kafalılar diyen ulusalcı zihniyetin adamlarından biri şimdi diyor ki HDP'ye oy verin. Paralel çete mensupları, Diyarbakır Belediye Başkanı ile perde arasında konuşuyor. CHP ile HDP arasında işbirliği var. CHP, HDP'ye destek veriyor. Aralarındaki paslaşmaya bakın. CHP diyor ki, 'Diyaneti kapatacağım', HDP diyor ki, 'Ben de kapatacağım.' Şimdi Mardin'de, Kudüs'ün kardeşi Mardin'de soruyorum. Birileri sizden oy isteyecek, destek isteyecek. 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır' diyen zihniyete Mardinli destek verir mi? CHP'de diyor ki, 'İsrail'de bizim niye büyükelçimiz yok.' Mardin'den Kudüs'e selam olsun. Biz Mescid-i Aksa'ya postalları ile giren İsrail ile dost olur muyuz? Bakın CHP'de, HDP'de İsrail ağzı ile konuşuyor. Çünkü ağababaları diyor ki, 'Birleşin ve AK Parti'yi engelleyin.' Engellemek istedikleri AK Parti'nin temsil ettiği birlik ve kardeşlik anlayışı” diye konuştu.



“BİZİM İÇİN ÜSTÜNLÜK IRKTA DEĞİL”


7 Haziran seçimlerinin sonucu ne olursa olsun mutlaka özüm sürecini baskıya ulaştıracaklarına işaret eden Davutoğlu, şunları söyledi:



“Birileri bunu baskı aracı olarak kullanmasın. '7 Haziran'da barajı geçersek ne ala yoksa kana bularız, gençleri 4'üncü kattan atarız' diye birileri tehdit savurursa, onun karşısında hem devlet hem de halk olacaktır. Mardinliler yiğittir. Tehditlere kanmayın. Biz Türkiye'de kardeşliği ihya ederken, aslında daha büyük bir kardeşliğin önünü açmaya çalışıyoruz. Ortadoğu'da da inşallah Türk, Kürt, Arap, Müslüman, Hristiyan bütün Ortadoğu'yu kardeş kılacak bir yeni düzeni çağırıyoruz. Suriye'den Irak'tan gelen kardeşlerimize kucağımızı biz açtık. Müslüman, Hristiyan, Kürt, Türk, Arap, Acem ayrımı göstermeden, bütün mazlumlara bağrımızı açtık. Bizim için üstünlük ırkta değildir. Bizim için üstünlük takvadadır, eylemdedir. Suriyelileri bağrına basan Mardinliler, Suriyelileri, Iraklıları bu ülkede barındırmamızdan memnun musunuz? Ne kim, 'Rabbim bize katından bir yardımcı gönder' derse, kim olursa olsun biz o mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. Ama onlar öyle mi? MHP'liler der ki, 'Sadece Türkmenlere edelim', HDP'liler der ki, 'Kürtlere yardım edelim.' Bizim kapımıza gelen kim olursa olsun, o yetimi, o yaşlıyı, o kadını zalime teslim etmedik, etmeyeceğiz. Kılıçdaroğlu diyor ki, 'Bu Suriyelileri geri vereceğim.' Demirtaş da çıkıp şunu söylemiyor, 'Kimi kime veriyorsun, biz Suriyelileri, Kürtleri vermeyiz' demiyor. Çünkü işbirliği içindeler. Ama biz diyoruz. Kim olursa olsun mazlumun kimliğine bakmayız, yanındayız. Zalimin kimliğine bakmayız, karşısındayız. Mardin'den Suriye'ye sesleniyorum; hepiniz bizim dostumuzsunuz. Hepinizin acısı acımızdır. Bütün Irak'a sesleniyorum; Iraklı tek bir kardeşimizin yüreğine ateş düşerse, bizim yüreğimize düşmüş demektir. Erbil'e gittiğimde, imam efendi önce Arapça, sonra Kürtçe, sonra da Türkçe hutbe okudu. Muhabbetle söylenen her dil bizimdir.”



“78 MİLYONU KUCAKLIYORUZ”


HDP'nin “biz” dediğinde Kürtleri, MHP'nin “biz” dediğinde Türkleri andığını ancak kendilerinin 78 milyonu kucakladığını anlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:



“Kim ne yaparsa yapsın 78 milyon birdir demeye var mıyız? Kim ne derse desin al bayrak bizim bayrağımız demeye var mısınız? 15 gün içinde Ordu-Giresun Havaalanı'nı açtık. Eskiden Türkiye bırakın bunu, küçük bir köprü bile yapamazdı. Avrupa'da ilk, dünyada 3'üncü. Şanlıurfa ile Adıyaman'ı birleştiren Nissibi köprüsünü yaptık. Kim yaptı? Bakın önceki gün de Yüksekova Havalimanı'nı açtık. Hakkari'nin merkezinde dünya standartlarında bir havalimanı açtık. Biz Türkiye'de geri kalmış ya da kaderine terk edilmiş bir santimetre kare vatan toprağı bırakmayacağız. İstiyoruz ki Hakkari, Erbil'in de yolcularının geldiği bir barış diyarı olsun. Buraya gelirken gördük, bahar güzelliği vardı. Bu bahar güzelliğini ebediyen sürdürmeye var mıyız? Bu bahar güzelliğini barışla, kardeşlikle, çözümle taçlandırmaya var mıyız? Yeni bir terör başlangıcı gibi tehdit savuranlara 'Yeter artık bu topraklarda terör istemiyoruz' demeye var mısınız?”



“7 BİN YIL BU TOPRAKLARDA BERABER YAŞADIK”


Demirtaş'ın Ermenilere soykırım yapıldığını söylediğini ve Kürtler adına özür dilediğini ifade eden Davutoğlu, “Ne Kürtler ne Türkler ne de Araplar kimseye soykırım yapmadılar. 7 bin yıl bu topraklarda hep birlikte yaşadık. İnşallah 7 bin yıl daha Mardin kardeşlik diyarı olacak. Mardin'i bu kadar aşk ile sever birisi Mardinlidir. Bütün bu meşgalelerden sonra hayatımın bir bölümü geçirmek istediğim yerlerden biri Mardin'dir. Mardin'de Selçuklu, Osmanlı, Kudüs, Mekke, Semerşah kokusu var. Mardin'i arkasına alanlar baş eğerler mi? Herhangi bir tehdide boyun eğerler mi? Mardinli size ne yapsak azdır. Size ne gönül versek azdır. Geçen Pazar akşamı da İzmir'deki Mardinlilerle beraberdim. Nereye gitsem, bir Konyalılar bir de Mardinliler geliyor, 'Hemşerim' diyerek. Mardin bambaşka, Mardin bizim ruhumuzun, estetiğimizin şehri. Onun için Mardin'e her türlü hizmeti getireceğiz. 2002 yılında Mardin'deki toplam ihracat 23 milyon dolardı. Şimdi 932 milyon dolar” dedi.



“HDP'YE DESTEK VEREN AYDINLAR DUYSUN”


“Buradan öyle çağrı yapalım ki, HDP'ye destek veren aydınlar da duysun” diyen Davutoğlu, şu ifadelerde bulundu:


“Bizim adaylarımıza saldırı olduğunda bu özgürlükçü aydınlar neredeydiler? 13 yıldır her türlü özgürlüğü savunan AK Parti'ye niye destek vermezler? Ama gerek yok. AK Parti'ye desteği millet veriyor. Bunlar 7 Haziran akşamı çatlayacaklar. İçerdeki işbirlikçiler. Dörtlü çete diye söylediğim CHP, MHP, HDP ve paralelciler, hepsi birbirine destekliyor. Ama bunların karşısında Elif gibi dik duran AK Parti'ye destek verecek misiniz? Onları tuzakları ile baş başa bırakacak mısınız? Düğmeye basıldı herkes dostları ile birlikte, AK Parti millet ile birlikte. Destek beyanatlarına dikkat edin. Fransa Komünist Partisi. Ateist bir yaklaşım içinde. Burada müftüyü aday gösterip, batıda ateistlerle hareket ederseniz halk sizden hesap sorar. Ermeni diasporası destek beyan etti. Savcımızı şehit eden DHKP-C'de HDP'ye destek beyan etti. Bunlar AK Parti'ye karşı tek cephe oldu.”



İstanbul'dan gelen hızlı trenin Habur'a kadar ulaşacağına ve Şanlıurfa'dan gelen otoyolun Mardin'e bağlanacağını aktaran Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:



“Mardin'de bir fuar merkezi açacağız. 15 bin kapasiteli yeni bir stadyum için de planlamalara başladık. Çevre yolu ile ilgili de planlamaları da yapacağız. Mardin Belediyesi neyi ihmal ederse etsin AK Parti Mardin'i hiçbir zaman yalnız bırakmadı, hiçbir zaman da bırakmayacak. Peki, Mardin AK Parti'yi yalnız bırakır mı? AK Parti'ye inşallah şanlı bir destanla güzel bir hediye vermeye var mısınız? 5'te 5 yapmaya var mıyız? Ben de bilin ki Mardinli olarak her zaman Mardin milletvekili gibi davanıza sahip çıkacağım.”

#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#canlı
#mardin mitingi
9 yıl önce