|

Hedefi 12’den vuracağız

AK Parti’nin İstanbul 2. bölgede 11. sıradan aday gösterdiği Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, Yeni Şafak’ın Adaylarla 11 Saat projesine konuk oldu. Okçuluğu çok seven Yıldız, bu konuda rakip tanımıyor. Yıldız, “Seçimlerde Başbakanımız'ın bize belirlediği hedefi 12’den vuracağız” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/05/2015 Salı
Güncelleme: 22:03 - 18/05/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

7 Haziran seçimlerine az bir süre kala milletvekili adaylarının seçim çalışmaları aralıksız sürüyor. Yeni Şafak olarak milletvekili adaylarını yakından izleme imkanı bulduğumuz “Adaylarla 11 Saat” projesi kapsamında bu kez AK Parti İstanbul 2. bölge 11. sıra milletvekili adayı Avukat Haydar Ali Yıldız'ı takip ettik. Son sürat seçim çalışmalarını sürdüren Yıldız, İstanbul'da semt semt, mahalle mahalle geziyor. Gezileri ve ziyaretlerinde 'Yeni Türkiye' idealini ve Başkanlık sistemini anlatan Yıldız, Başkanlık sisteminin Türk tarihinin kadim geleneğinde olduğunu sözlerine ekliyor. Yıldız, “İnsanlara Başkanlık sistemini anlatınca 'Evet, bu iyi bir şeymiş' dediklerine şahit oluyorum” diyor.



HER SABAH TEFSİR VE HADİS


Evden hangi saatte çıkarsa çıksın kahvaltısını yapmayı ihmal etmediğini söyleyen Yıldız, formunu korumasını düzenli kahvaltıya borçlu olduğunu aktarıyor. Günde en fazla 5 saat uyuduğunu belirten Yıldız, erken kalkınca günün daha bereketli olduğunu söylüyor. Yoğun seçim çalışmalarından dolayı aile üyeleri ile pek fazla görüşemediklerini ancak kahvaltıda her zaman birlikte olduklarını ifade eden Yıldız, kahvaltılarından sonra ailece sohbet ettiklerini aktarıyor. Yıldız, “Kahvaltıdan sonra fırsat buldukça tefsir ve hadis kitabı okuyup, ruhumu dinlendiriyorum. 3 çocuğum da bu düzene uygun yetişti” ifadelerini kullanıyor.



EŞİMİN HAKKINI ÖDEYEMEM


Haydar Ali Yıldız, kendisini takip ettiğimiz gün eşi ile birlikte, gençlik çağlarının geçtiği Kasımpaşa'dan seçim çalışmalarına başlıyor. İlk olarak Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen bir etkinliğe katılan Yıldız, burada milletvekili olunca engelliler için yapacağı projeleri sıralıyor. Program sonunda engellilerle fotoğraf çektirmeyi ihmal etmeyen Yıldız, saha çalışmaları yaparken eşinin de kendisi ile birlikte çalıştığını ve bazen de kendi cümlelerini kullanarak sunumlar yaptığını söylüyor. Yıldız, “Eşim benim cümlelerimi kullandığı için bazen şaka yollu helallik istiyor. O da her çalışmamda benimle. Asıl ben onun hakkını ödeyemem” diyerek vefasını gösteriyor.







OK ATIŞLARINDA RAKİP TANIMAM


Gezimiz sırasında Okçular Vakfı'na giden Yıldız, burada hünerlerini gösteriyor. Burada okçuluk kıyafetlerini giyen Yıldız, Yeni Şafak için atışlar yapıyor. Hedefi 12'den vuran Yıldız, “Seçimlerde de Başbakanımız'ın bize belirlediği hedefi 12'den vuracağız” diyor.



İlk zamanlar kızıyordum


Teşkilat içinde birçok görevde bulunan Yıldız, adaylık temposuna alışık. Eşi Seyhan Hanım ise, “Ben ilk zamanlar çok yoğun olduğu için kızıyordum. 6 sene önce hacca gittik. Orada eşimin Erdoğan'a olan sevgisini fark ettim. O günden sonra destek olmaya başladım" diyor.







Vatandaş her zaman haklıdır


Yıldız'ı seçim çalışmaları kapsamında kapı kapı dolaşıp, insanlarla yakın temaslarda bulunduğu Kasımpaşa'nın bir mahallesinde minik bir hayranı karşılıyor. Yıldız, küçük çocuğa şeker veriyor ve bir süre kendisiyle dans ediyor. Yıldız'ın küçük çocukla dansı çevredeki insanları gülümsetiyor. Yıldız, girdiği her sokakta güler yüzle karşılanmasını yıllarca bu çevrede yaşayıp, insanlarla içli dışlı olmasına bağlıyor. Halkla içe içe olmayı sevdiğini söyleyen Yıldız, kendisini durdurup şikayet edenleri de, camından onun için dua edenleri de büyük bir sevgi ile karşılıyor. Yıldız, şikayet eden vatandaşları “Her zaman vatandaş haklıdır” diyerek cevaplıyor.







Hamsi ve diğerleri


Akrep burcu olan Yıldız, takım tutmuyor. Kendine has bir tarzı olduğunu ve kıyafetlerine kendisinin karar verdiğini anlatan Yıldız, “Eşim, kıyafetlerime uyumsuz bir durum görmediği takdirde karışmaz” diyor. Tarih, sinema ve siyasete yoğun bir ilgisi olan Yıldız, ileride kitap yazmayı da düşünüyor. Yemek yapmayı ve yemeyi çok seven Rizeli Yıldız yemeği, 'balık ve diğerleri', balığı da 'hamsi ve diğerleri' şeklinde ayırıyor.



Dolma kalemleri çok seviyor


Kendisini “kitap kurdu” olarak nitelendiren Yıldız, evinin bir odasını kütüphane olarak kullanıyor. Okumayı ve yazmayı çok sevdiğini ifade eden Yıldız'ın en büyük tutkusu da dolma kalem biriktirmek. Şu ana kadar yaklaşık 100'den fazla kalem biriktiren Yıldız, hiç kimseyle paylaşamadığı değerli kalemlerini yalnızca eşiyle paylaşıyor.





#Okçular Vakfı
#Haydar Ali Yıldız
#Yeni Şafak
#ak parti
9 yıl önce