|

'Hepsi bize saldırıyor'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Hepsi bize saldırıyor. Saldırsınlar. Üçü değil otuzüçü de gelse geri adım atmayız” dedi. “Onlar konuşur, biz yaparız” diyen Davutoğlu, “Hala konuşuyorlar. 736 hastane yaptık. Şimdi şehir hastaneleri yapıyoruz. Yalova'da da 400 yataklı hastaneyi en kısa zamanda yapacağız. Bu bizim sözümüzdür" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
22:10 - 3/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 19:12 - 3/06/2015 Çarşamba
IHA

Yalova'da halka hitap eden Davutoğlu, AK Parti olarak Türkiye'nin 81 vilayetini dolaştıklarını, ancak muhalefetin her yere gidemediğini söyledi. Davutoğlu, “Kafkaslar'dan gelen yiğitlere, Ortaoğu'daki kardeşlerimize kucak açan kim? Şehit başbakan Menderes'in başlattığı tek partiye karşı demokrasi ayağa kalktı. AK Parti Kuva-Yi Milliye'dir. AK Parti'de bütün bir millet vardır. Milletin iradesi vardır. 2001'de cumhurbaşkanımızın başlattığı bu yolculuk kritik bir noktaya geldi. Türkiye bizimle büyüdü. Türkiye artık borç dilenin bir ülke değil. Güçlenen bir ekonomik güç. Yalova depremden tarumar olduğunda o zamanki başbakan bir hafta buraya gelememişti. Bahçeli başbakan yardımcısıydı. Buraya gelemediler. Yollar kapandı. Van'da da deprem oldu. Muktedir AK Parti 10 bin konutu bir yılda yaptı. Allah deprem, afet vermesin. Ama böyle bir durum olduğunda vatandaşına hemen ulaşan bir devlet var. Memnun musunuz?” diye sordu.



“Onlar konuşur, biz yaparız” diyen Davutoğlu, “Hala konuşuyorlar. 736 hastane yaptık. Şimdi şehir hastaneleri yapıyoruz. Yalova'da da 400 yataklı hastaneyi en kısa zamanda yapacağız. Bu bizim sözümüzdür. 2002'de 6700 kilometre duble yol vardı. Şimdi 18 bin kilometre var. Bütün bunlar vizyon eseri. Bizi saatlerce aşkla bekleyen bacılar varken başımız eğilir mi? zalimin karşısında hiç sessiz kaldık mı? 7 Haziranda da siz de bizim gibi elif gibi dimdik duracak mısınız? Bunlar 12 yıllık birikimimizi tarumar etmek için birçok tuzaklar kuruyorlar. Daha evvel birçok kez kurdular. Gezi olaylarıyla hızımızı kesmeye başladılar. Biz bu toprakların her santimetrekaresinde güzellikleri görürüz. Size selam getiririz. Tuzakları biz kestik. Baktılar olmadı bu sefer 17 Aralık kumpasını yaptılar. Temeli olmayanın çatısı olur mu? Bunların çatısı yok. milletin imanına savaş açanların temeli olur mu? Diyaneti kapatacağım diyor. Şimdi güneydoğuda müftülerle iş yapıyor. Ben Kürtleri temsil edeceğim diyor. Kudüs'ü bilmeyen Kürtleri, Türkleri temsil edebilir mi? Siz yurtdışından aldığınız yetkiyle Türkiye'de kaos çıkarmak istiyorsunuz. Amerika'ya gitti, bütün politikası değişiyor. Pensilvanya'da bir mesaj geliyor, değişiyor. Hepsi bize saldırıyor. Saldırsınlar. Üçü değil otuzüçü de gelse geri adım atmayız. Diyor ki Demirtaş, 7 Haziranda barajı aşamazsak kan kusturacağız. Bugün HDP'liler iki kardeşimizi yaralamış. HDP'li barbarlar, maçolar, kadına karşı şiddeti kınayanlar, kız kardeşlerimizi, gençlik kollarımıza saldırı yapıyorlar. Kadına şiddete karşı çıktığını söyleyen o aydınlar nerede? HDP'nin saldırıları karşısında hiç ses çıkardılar mı? Destekleseniz ne olur, desteklemeseniz ne olur. Bizim arkamızda millet var? Aydınlık bu mu? Demokraside seçime giderken silah olmaz. Bir taraftan seçime gidecekler, bir taraftan terör yapacaklar. Buna izin verir misiniz? Tek bayrak, tek devlet. Davamız bu. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin” diye konuştu.

#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#Yalova
#miting
9 yıl önce