|

İstikrarı gördük

Türkiye’de işsizliğin en az olduğu Karaman’da vatandaş, Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürü olduğu 90’lı yılları unutmuyor. “Ne çektiysek emekli olarak, onun zamanında çektik” diyen Karamanlılar, istikrara devam mesajı veriyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/05/2015 Cuma
Güncelleme: 12:33 - 30/05/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Yeni Şafak seçim otobüsüyle Karaman'da vatandaşlara görüşlerini sorduk. Yüzde 4.2 ile işsizlik oranının en düşük olduğu kentlerden olan Karaman'da halk refah, huzur ve istikrardan yana. Seçimlere dair beklentisini sorduğumuz Karamanlılar, plakalarındaki 70'i işaret ederek AK Parti'nin rekor oy alacağını söylüyor. Bir süre yurtdışında yaşan İzzet Duranel adlı vatandaş, eski günlerin tersine, gurbette artık saygıyla karşılandıklarını ifade ediyor. Duranel, “20 sene önce çay, şeker, yağ hepsini kuyruğa girerek alıyorduk. Hastanede ailemi doktora muayene ettiremiyordum. Jandarmadan bile dayak yediğimiz oluyordu. Üstüne üstelik bir de bu muamelelerin üzerine hastaneye para ödüyorduk bunun için. Avrupa artık burada" diyor.



AVRUPA BİZE İMRENİYOR


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK müdürlüğü döneminde güçlükle emekli olduğunu ifade eden Ziya Öz ise “1994'te emekli oldum, genel müdürün zamanında. Ne çektiysek emekli olarak, onun zamanında çektik. Hangi basamak, hangi kademeden en düşük nasıl emekli yapabiliriz diye onu hesaplıyorlardı. O zaman hortumcu vardı. Ama Elhamdülillah istikrarı gördük, şimdi eski düşmanlar birleşip dost oldular. Biraraya geldiler sırf bu düzeni yıkmak için. İstikrarımızı bozamayacaklar. Millet uyandı çünkü. Bunlar ne yapsa boş. Memleketimize hizmet, istikrar geldi. Avrupa imreniyor bize. Seçimden sonra herkes boyunun ölçüsünü alacak" ifadelerini kullanıyor.



DEPREM PARASIYLA MAAŞ


Türkiye'nin son yıllarda büyük bir gelişim yaşandığını, eskiden ömürlerin kuyruklarda geçtiğini belirten Ayşe Güngör, “Karaman'da yollarımız yapılıyor, çarşının içi düzenlendi. Eskiden darlık vardı, şeker, ilaç hep sırayla alırdık. Gaz yağı için bile sıraya girerdik, şimdi her şey bol" diyor. Türkiye'nin ilerlediğini ve Avrupa'ya örnek bir ülke olduğunu ifade eden Sefer Gonca ise “Gavurlar bize '100 sene gerisiniz' diyorlardı, ama şimdi onlar bizden geri kaldı. Biz Avrupa'dan ileri noktadayız. 2000 yılında, deprem parasından memurlara maaş ödendi bu memlekette, onu unutmasınlar. Deprem parasıyla memlekette maaş ödendi. Unutmasınlar bunları" yorumunda bulunuyor.



Takkemin ne suçu vardı?


78 yaşındaki Ali Güngör, geçmiş yıllarda yaşanan acıları hatırlatarak o günleri şöyle özetledi: “15 yaşından beri biz Adnan Menderes'i destekledik. Menderes'i elimizden aldılar. Ondan sonra Turgut Özal'ı getirdik, onu da bin türlü oyunla yediler. Tayyip Erdoğan'ı da türlü oyunlarla elimizden almaya çalıştılar ama onu yedirmeyiz. CHP zulmünü iyi biliriz, Kur'an kursuna gitmek bile yasaktı. 1945 yılında daha 10 yaşındayken askerden dipçikle dayak yerdik, 'Siz devrimlere kanunlara karşı mı geliyorsunuz?' diye. Şu kafamdaki takkenin ne suçu vardı da bunu başımızdan almaya çalıştılar?"



Sonuç plakamız gibi olacak


21'inci yüzyıla Türkiye'nin damga vuracağı temennisinde bulunan Mesut Özdemir, “1990'lı yıllarda bu ülke çok çekti; başlarında örtü var diye, muhafazakar diye insanlara zulüm yapıldı. 8 Haziran'da inşallah plakamıza denk bir şekilde oyumuzu yükselteceğiz!" diyerek '70' no'lu Karaman plakasını gösterdi. 2014 yerel seçim sonuçlarında yüzde 52,4 ile AK Parti'nin kazandığı şehirde, yüzde 26,5 ile MHP ikinci, yüzde 14,5 ile CHP üçüncü oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise yüzde 66,2 ile Karamanlılar, Erdoğan'ı destekledi.



Koalisyonu unutmayalım



Karamanoğulları soyundan gelen Zeynep Karaibişoğlu, “Olanakları her geçen gün artan bir ülkede yaşıyoruz. Zor günleri ve koalisyon dönemlerini unutmayalım. Yaşam standartları gittikçe gelişen bir ülkede yaşıyoruz" diyor.






#Yeni Şafak seçim otobüsü
#Ayşe Güngör
#seçimler
9 yıl önce