|

Kılıçdaroğlu: Yurtdışı seçim çevresi oluşturacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'da seçim çalışmaları çerçevesinde Düsseldorf ISS Dome Arena'da Türk vatandaşlarına seslendi. Seçim bildirgesinde yer alan vaatleri Almanya'da da tekrarlayan Kılıçdaroğlu yurtdışı seçim çevresi oluşturma sözü verdi.

Yeni Şafak
17:19 - 25/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 17:59 - 25/04/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Seçim mitinglerini Almanya Düsseldorf'ta başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yurtdışı seçim çevresi oluşturma söz verdi. Yurtdışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını temsilen 10 milletvekili seçileceğini ifade eden Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:



- Biz sosyal demokrat bir partiyiz. İnsanı siyasetin odağına koyan, insanın mutluluğu için çalışan bir partiyiz. Almanya'da birliklerimiz var, bizi bir araya getiren birliklerin yöneticilerine teşekkür ederim.



- Altı okun böğrüne mührünüzü basacaksınız. Gençlerimiz gidiyorlar yaşadıkları ülkeden askerlik yapamaz diye rapor alıyor bu raporlar geçersiz sayılıyor 7 Haziran'dan sonra bu raporlar geçerli sayacağız. Yurt dışı temsilciliklerde çalışma bizim yurt dışında Almanya'da doğmuş Türk kökenli iyi yetişmiş gençlerimiz varken burada yetişmiş insan gücümüzü burada istihdam ettirmek gerek bunun yolunu açacağız. Yurt dışında çalışanların emekliliği primlerinizi ödüyorsunuz emekli oluyorsunuz sosyal yardım aldığınız ya da çalıştığınızda maaşınız kesiliyor bize güç verin bu garabeti bitireceğiz.



- Biz yoksulluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceğiz dediler 13 yılın sonunda geldiğimiz nokta 6 milyon işsiz, 17 milyon yoksul var, maaşı bin lira altında olan 800 bin emekli var. Sosyal güvenlikten yoksul kayıt dışı çalışan yüz binlerce işçi var. Yozlaştırılmış ahlak, şeref ve namus kavramlarından bahsediyorum. Özgürlüğü elinden alınmış bir medyadan bahsediyorum.



- Bizim ülkemizde yüzde 10 seçim barajı var birinci sınıf demokrasiye geçişin ön koşulu seçim barajını kaldırmaktır. İlk bir yıl içinde yüzde 10 seçim barajını kaldıracağız. Sadece bu mu hayır medya özgürlüğü çok önemlidir havuz medyasına giden bütün hortumları keseceğim. Türkiye'nin üretmesi gerekiyor üniversiteler bilgi üretmiyor YÖK belasından üniversiteleri kurtaracağız ve sosyal devleti inşa edeceğiz. Dört yıl için Türkiye'de kimse yoksulum demeyecek. 17 milyon insan 3 milyon 750 bin hane açlıktan ölen çocuk tablosunu yaşadığımız zaman yüreğimiz ağlıyor. Bu tabloya izin vermeyeceğiz. Devleti yeniden yapılandıracağız.



-





#CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
#Almanya
#Düsseldorf ISS Dome Arena
#seçim 2015
9 yıl önce