|

'Kılıçdaroğlu sözü' verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “CHP iktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Her evin en az her ay 750 liralık geliri olacak. Sözüm söz yoksulluğu 4 yılda tarihe gömeceğiz. Kılıçdaroğlu sözü" dedi.

Yeni Şafak
16:05 - 5/05/2015 Salı
Güncelleme: 13:08 - 5/05/2015 Salı
IHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan Buca Kasaplar meydanında hayata geçirilecek 150 araç kapasiteli iki katlı yer altı otoparkı ve meydan düzenlemesinin temelini attı. Törende konuşan Kılıçdaroğlu, “Seçim bildirgemizde sorunu olan her kesimin sorunlarına çözüm üretilmiştir. İktidar dahil tüm siyasi partiler tarafından kabul edilmiştir. 'Parayı nereden bulacaksınız?' diyorlar. Parayı bulacağız, Türkiye'yi yücelteceğiz. Kimse endişe etmesin. İzmir tek başına bütün sorunlarını aşabiliyorsa, kendi metrosunu yapabiliyorsa, Kadifekale'yi yeniden düzenliyorsa, Avrupa'nın en büyük fuarlarını İzmir'de yapıyorsa, meydanları açabiliyorsa biz de bütün bunların tamamını Türkiye'de yapabiliriz" diye konuştu.



Devletin kaynakları ve bütçesi olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sorun şimdi, tercihi kimden yana kullanacaksınız? Tercihi halktan, işçiden, çiftçiden, emekliden, üretenden, sanayiciden yana kullanacağız. Refahı tabana yayacağız 4 yıllık CHP iktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Her evin en az her ay 750 liralık geliri olacak. Sözüm söz yoksulluğu 4 yılda tarihe gömeceğiz. Kılıçdaroğlu sözü. Herkesin kazanacağı yaşanacak Türkiye inşa edeceğiz. Sadece bir grup üzülecek. Onlar da hortumcular olacak. Söz veriyorum bütün hortumları keseceğim.”



“YAŞANACAK TÜRKİYE”


Geçen seçimlerde başka partilere oy veren yurttaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “6 milyon 200 bin işsiz, 17 milyon yoksul, yanlış dış politika nedeniyle 2 milyon Suriyelimiz var. Suriyeli kardeşlerimize harcanan 5,5 milyar dolar var. Geliri bin lira altında olan 8 milyon emekli var. Türkiye tüm bu sorunları aşabilir. Çatık kaşlı insanların değil güler yüzlü insanların sokaklarda özgürce gezdiği Türkiye inşa etmek için, zenginleşmeye, huzura, iş bulmaya, alın terini değerlendirmeye ihtiyacımız var. Herkesin kazanacağı yeni bir yaşanacak Türkiye."



“BİZ MEYDANLARI HALKA AÇIYORUZ”


İzmir'in belediyeler açısından şanslı bir kent olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, İzmir'i İstanbul'la şu örnekle kıyasladı: “Kent kültürünü içselleştiren belediye başkanlarımız kente büyük hizmet veriyor. İstanbul'la kıyaslıyorum; bir meydan düşünün. Onlar meydana gökdelen yaparlar biz meydanları halka açıyoruz. Kentli olmanın ne kadar önemli olduğunu meydanlardan öğreniriz. Meydan aynı zamanda istihdam demektir. Esnaf kazanır, kentlileşmenin, uygarlaşmanın da temel aktörlerinden biridir. Meydanı olan her kent saygın bir kenttir. Ama şimdi sadece İzmir'in değil her ilçenin ayrı meydanları olması lazım. İnsanlar meydanlara çıkıp yaşamalı, sevinçlerini diğer insanlarla özgürce paylaşmalılar. Büyükşehir Belediye Başkanımız dünya için önemli bir sınav verdi. Yurt dışındaki kuruluş, İzmir'in mali gücü Türkiye Cumhuriyeti'nden daha yüksek diyorsa ne kadar iyi çalıştığını görmemiz gerekiyor. Dünyanın en iyi gelişen kentlerinden biri.”



“GÜLE OYNAYA SANDIĞA GİDİN”


Konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Buca tramvay projesi hakkında söylediklerini değerlendiren Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Büyükşehir Belediye Başkanımız, 'eğer Buca'nın raylı sisteminde Ankara'yı dinlemeseydim çözülecekti' dedi. 'Yapacağız dediler, projelerimizi geri çektik, şimdi biz yapacağız' diyor. Evet biz yapacağız onlar da görecek, Türkiye de görecek. İzmir'de neler yapılıyorsa Türkiye'de de yapmak istiyoruz. Yaşanacak Türkiye için mücadele ediyoruz. 7 Haziran'da çocuklarımız için, annemiz, babamız için, torunlarımız için, güzel Türkiye için, bayrağımız için sandık başına gideceğiz. O halde sizden bir isteğim var; tek isteğim var geçen seçimlerde CHP'ye oy vermemiş yurttaşımızı ikna edin ve onla güle oynaya sandığa gidin. Yaşanacak bir Türkiye için sandığa gidiyoruz diyeceksiniz. Ben de size söz veriyorum, 24 saat, 30 saat, 50 saat sizin için çocuklarımız için Türkiye için aralıksız çalışacağız.”



“ANKARA'YA İNANDIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLİYORUM”


Temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da şöyle konuştu: “İzmir gelişiyor, İzmir kalkınıyor. 11 yıldır yerelde kalkınmayı tavizsiz uyguluyoruz. İzmirli hemşehrilerimiz bize güveniyor, biz de onlara güveniyoruz. Örnek bir belediyecilik, örnek bir yerel yönetim anlayışı ile çalışıyoruz. Burası Buca'nın ilk doğduğu yer ve bu meydan Buca'ya çok yakışacak. Buca'nın ulaşım sorunu için tramvayı hayata geçireceğiz. Eğer Ankara'ya inanmasaydım bugün Buca tramvayı da başlayacaktı. İnandığım için sizden özür diliyorum. Şimdi Şirinyer parkı için çalışıyoruz. 7 Haziran'da genel seçim var. Hep beraber önümüzdeki bir ay içerisinde gelecek nesiller için ayağa kalkıp Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidar yapmak zorundayız. Herkesin kapısını çalıp oy istemek zorundayız. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapmak zorundayız. Ülkeyi kurtarmak zorundayız.”



“KENTE YENİ BİR SOLUK KAZANDIRACAK”


Projeye ev sahipliği yapan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise proje ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Buca, verimli toprakları, ilk mesken olmuş tarihi dokusu ile, üniversitenin dinamizmi ile yurttaşlarımıza ev sahipliği yapan ilçe. Biz önce insana yatırımı ön plana aldık. Yaşanacak bir Buca için 13 aydır emek vermekteyiz. 'Kentin meydana ihtiyacı var' dedik. 25 yıldır tüm siyasiler hemşehrilerimizi oyaladı ama biz çok şanslıydık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Bucalı hemşehrilerimizin bu beklentisini boşa çıkarmadı. Meydan, kente yeni bir soluk kazandıracaktır.”



OTOPARK VE MEYDAN DÜZENLEMESİ


Buca Kasaplar Meydanı Yer altı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlandı. Düzenleme kapsamında 150 araç kapasiteli iki katlı yer altı otoparkı inşa edilecek. Yer altı otoparkının üst kısmı ise Bucalıların hoşça vakit geçirecekleri bir mekan haline getirilecek. Platform şeklinde yapılacak meydan düzenlemesi kapsamında tören alanı ve yeşil alanlar oluşturularak oturma grupları yerleştirilecek. Gezinti yerleri, kafeterya, heykel alanı ve yeni su elemanları ile birlikte Buca Kasaplar meydanı, modern bir görünüm kazanacak. Proje için harcanan rakam; 2 milyon 730 bin TL şahıs ve maliye hazinesi kamulaştırılması, meydan çevresindeki üç tarihi yapı restorasyonu için 3 milyon 36 bin 187 TL ve 4 milyon 651 bin 560 TL yapım gideri ile birlikte toplam 10 milyon 417 bin TL'yi bulacak."

#CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
#İzmir Büyükşehir Belediyesi
#Buca Kasaplar meydanı
#miting
#seçim 2015
9 yıl önce