|

Mazlumların yanında olacağım

Furkan Doğan’ın babası Yrd. Doç. Dr. Ahmet Doğan, Furkan’ın yolculuğunu sürdürmekte kararlı. Doğan, Filistin özelinde Ortadoğu ve dünyada mazlumların yanında olacağını söylüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 02:15 - 3/06/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Erciyes Üniversitesi'nde Yrd. Doç. Dr. olarak görev yaparken milletvekili adaylığı için istifa eden Ahmet Doğan'ın seçim çalışmalarını takip ettik. AK Parti Kayseri 2. sıra milletvekili adayı Ahmet Doğan'la Erciyes'in eteklerindeki bağ evinde buluşuyoruz. Burada yöresel ürünlerin ve eşinin yaptığı reçellerin ağırlıkta olduğu güzel bir kahvaltı yapıyoruz. Kahvaltıdan sonra bahçeyi gezdiren Doğan, yetiştirdiği çileklerden toplayıp bize ikram ediyor.



FURKAN'IN YOLCULUĞUNU SÜRDÜRECEK


Ardından programı kapsamında Talas'a doğru yola çıkıyoruz. AK Parti hükümetinin uyguladığı başarılı dış politikalarla dünyadaki bütün mazlumlara, mağdurlara ulaşmak istediğini hatırlatan Doğan, Mavi Marmara gemisinde şehit olan oğlu Furkan'ın yolculuğunu sürdürmek için Filistin özelinde, Ortadoğu'da ve tüm dünyada mazlumların, mağdurların yanında olmak gibi bir misyon üstlendiğini anlatıyor. Doğan'ın ilk durağı, partisinin Talas ilçe teşkilatı oluyor. Doğan aslen Talas Reşadiye'li olduğu için, burada kendini daha rahat hissettiğini söylüyor. Teşkilat mensupları da kendisine “Talas'ın Milletvekili” diyorlar. Programda ilk olarak tramvay gezisi var. Teşkilatta son hazırlıklar gözden geçiriliyor, karanfiller paylaştırılıyor.







KOALİSYON 'KRİZ' DEMEK


Daha sonra İl teşkilatında buluşup Mimarsinan Mahallesi Kültür Evi'ne geçiyoruz. Vardığımızda coşkulu bir genç topluluğu tarafından karşılanan Doğan, burada uzun ve sık sık alkışlanan bir konuşma yapıyor. Doğan sözlerini şöyle sürdürüyor: “Türkiye'nin bu coğrafyada yalnızlaştırılmasını, itibarsızlaştırılmasını isteyenler dört koldan çalışıyorlar. Koalisyonlar, ekonomik krizler dönemine geri döneriz.” Programın sonunda mahalle muhtarı çok yakında bir hasta olduğunu belirtince Doğan “Ziyaret edelim” diyor. Hep birlikte ziyarete gittiğimiz hasta, çok memnun oluyor ve kendisine bir tekerlekli sandalye verilmesini talep ediyor. Ahmet Doğan da çözüm için ilgililere telefon ediyor. Yoğun bir günün akşamında ekibiyle birlikte eve doğru dönerken "Hastanın duası kabul olurmuş" diyerek sevincini dile getiriyor.







Furkan'ı ziyarete geldiler


Doğan, Memur-Sen ziyareti sırasında, Adıyaman'dan Mavi Marmara'nın saldırıya uğramasının 5. yıldönümü için gelen ve Furkan Doğan'ın Reşadiye'deki kabrini ziyaret eden bir heyetin kendisiyle görüşmek istediği haberi geliyor. Misafirlerin, Yönetim Kurulu üyesi olduğu İlim Yayma Cemiyeti'nde olduklarını öğrenen Doğan, Memur-Sen yöneticilerinden izin isteyerek ayrılıyor. Cemiyetin mescidinde yapılan görüşmede gelen istekler üzerine oğlundan bahseden Ahmet Doğan, siyasetle Furkan'ı birbirinden kesin çizgilerle ayırdığının altını çiziyor. Buradan ayrılan Doğan ziyaretleri sırasında gelen soruları cevaplandırdı. Doğan, eğitim sisteminin sorunlarını ve gençliğin çıkmazlarını yakından bildiğini belirterek, Meclis'te eğitimin kalitesinin arttırılması konularında çalışmalar yürüteceğini söylüyor.



#Furkan Doğan
#Erciyes Üniversitesi
#seçimler
#ak parti
9 yıl önce