|

MHP HDP paslaşıyorlar

AK Parti’ye karşı bir ittifak oluştuğunu belirten Başbakan Davutoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın sözlerine dikkati çekti: Dün (önceki gün), MHP Genel Başkan Yardımcısı (Semih Yalçın) diyor ki: ‘HDP, barajı aşarsa bu, işimize yarar.’ HDP ile paslaşıyor MHP, görüyor musunuz?

Yeni Şafak
04:00 - 26/05/2015 Salı
Güncelleme: 22:58 - 25/05/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Partisinin Çanakkale ve Tekirdağ mitinglerinde halka hitap eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, milleti bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceklerini belirtti. Davutoğlu, özetle şunları söyledi:


Milletimizi etnik ve mezhebi temelde bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Devletimizi paralel yapılarla parçalara ayırmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.



NAMERDE MUHTAÇ ETMEYİZ


SSK'yı batıran adam, emeklilere bir şey getirebilir mi? Biz iktidara geldiğimizde en düşük işçi emeklisinin maaşı 257 liraydı, şimdi bin 37 lira. Bağ-Kur tarım emeklisinin maaşı sadece 66 liraydı, 816 lira yaptık. Seyyanen zamlarla emekli maaşlarını bin liraya kadar çıkartıyoruz. Emeklilerimizi namerde muhtaç etmeyiz.



NORMALDE ANLAŞAMAZLAR


Her alanda büyük hamleler yaparken birileri bu hamleleri durdurmak istiyor. Türkiye yükselirken, üç legal parti MHP, CHP, HDP... Normalde hepsi farklı telden çalar ama seçimde üçü birden işbirliği yapıyor. MHP, her zaman HDP'ye, bölücülere karşı olduğunu söyler. Dün (önceki gün), MHP Genel Başkan Yardımcısı (Semih Yalçın) diyor ki: 'HDP, barajı aşarsa işimize yarar.' HDP ile paslaşıyor MHP, görüyor musunuz?



ALTISI BİRDEN CEPHE


3 tane de illegal çete var. Birisi Pensilvanya paraleli. Bir bakıyorsunuz, Pensilvanya'nın temsilcisi, HDP ile Diyarbakır'da konuşuyor, bir bakıyorsunuz Kılıçdaroğlu, onların yayın organına gidiyor, bir bakıyorsunuz onlar Bahçeli'ye gidiyor. İkincisi, Kandil yani PKK. Her gün açıklama yapıp tehdit ediyor, HDP'nin paraleli de o. Üçüncüsü, şimdi çıktı, terör örgütü DHKP-C. Şimdi altısı birden AK Parti'ye cephe almış.



ZORLU'NUN İSMİ YAŞAYACAK


Çanakkale'nin bir yiğidi var. Çanakkale Milletvekili olarak de benim selefim. Dışişleri bakanı olduğumda ilk onun kabrini ziyarete gitmiştim: Fatin Rüştü Zorlu. Çanakkaleliler, devlet hastanesine Fatin Rüştü Zorlu adını verelim mi? Fatin Rüştü Zorlu'nun anısını Çanakkale'de hastaneyle yaşatacağız.



BERABERLİKTEN YORULDUK


Biz Çanakkale köprüsünü yaparak Avrupa ile Asya'yı tekrar birleştiriyoruz. 12 yıl içerisinde biz yaptık onlar konuştu. Şimdi 2023'e giderken 7 Haziran'dan itibaren ikinci yarı başlıyor. O zaman Çanakkale, biz bu 2-2'den yorulduk (2011 genel seçimlerinde AK Parti ve CHP, Çanakkale'de 2'şer milletvekili çıkardı) Berabere maç olmaz. Biz 4-0 istiyoruz.





HIZLI TREN MARMARA'YI ÇEVRELEYECEK


Öyle bir bakışla perspektifle bakıyoruz ki Türkiye'yi merkez ülke kılmak için. İstanbul'dan Tekirdağ'a, Tekirdağ'dan Çanakkale'ye, Balıkesir'e, Bursa'ya otoyolu tamamlayacağız. Ayrıca bütün Marmara'yı çevreleyen hızlı tren hattını da hayata geçireceğiz. Sallarla geçtiğimiz yerlerden bu sefer hızlı trenlerle gidiyoruz.



Cameron'a seçim tebriği


Davutoğlu, İngiltere Başbakanı David Cameron'ı telefonla arayarak, seçimlerde gösterdiği başarı sebebiyle tebrik etti. Görüşmede, İngiltere'deki seçimlerden sonra muhalefet parti liderlerinin istifasının da gündeme geldiği belirtildi. Davutoğlu'nun, “Bu tavrı çok doğru bulduğunu” belirterek, “Türkiye'deki seçim kampanyasında da bunu örnek olarak verdiği” ifade edildi. İngiltere Başbakanı Cameron'un da Davutoğlu'na kampanya sürecinde başarı dileklerini ilettiği kaydedildi.



Hat-trick sohbeti


Başbakan Davutoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan ve temeli atılan bazı eserlerin Ankara Atatürk Spor Salonu'nda yapılan toplu açılış törenine katıldı.



Gençleri, “Çok onurlu bir ülkenin, çok köklü bir tarihten ilham almış milletin fertleri” olarak niteleyen Davutoğlu, “Herkes bir gençlik ile geleceği inşa etme gayreti içine girdi. Şimdi ümitle kararlılıkla ve büyük özgüvenle görüyoruz ki yeni bir gençlik yetişiyor, Asım'ın Nesli, Mehmedim'in nesli yetişiyor” dedi. “Bugün 190 yeni tesis kazandırıldı. 12 yıl içinde bin 650 tesis tamamladık. 199 gençlik merkezini tamamladık, son açılanlarla 203 e çıktı” diyen Davutoğlu, konuşmasının ardından, Samsun ve Ankara'daki spor tesislerinin temel atma törenine videokonferans yöntemiyle katıldı. Sporcularla hatıra fotoğrafı çektiren Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, törene katılan eski milli futbolcu Tanju Çolak ile de ayaküstü sohbet etti. Sohbette, “Bizim Avni Aker'deki performansı beğendin mi” diye soran Davutoğlu'na, Tanju Çolak, “Harikaydınız, çok iyiydi vallahi” yanıtını verdi. Bunun üzerine, Davutoğlu'nun, “Eskiden Tanju, hat-trick (Üçleme) yapardı, şimdi biz yapıyoruz” sözleri gülüşmelere neden oldu.




#Ahmet Davutoğlu
#ak parti
#seçimler
#ak parti mitingi
9 yıl önce