|

Midyat’a Mardin freni

7 Haziran öncesi nabız yokladığımız Mardin'de halk, belediyeden şikayetçi. Birçok hizmetten mahrum olduklarını dile getiren Mardinliler, HDP'li belediyenin ev ev dolaşıp vatandaşın ihtiyaçlarını tespit etmesini bekliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 01:14 - 27/05/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

6-8 Ekim Kobani provokasyonunun bir daha tekrar etmemesini isteyen vatandaşlar, çocuklarını okullara göndermekten de korkuyor. Çünkü terör örgütü PKK, militanları vasıtasıyla okul önlerinde çocukların zihinlerini bulandırıyor, daha sonra onları dağa kaçırıyor. Kimi zaman da çocuklar, göz göre göre uyuşturucu tacirlerinin eline düşüyor. Yaşadığı sıkıntıyı anlatan Mardinli anne Saide Kürşat, 17 yaşındaki kızının okulda aklına girilerek uyuşturucu bağımlısı yapıldığını, bu yüzden de diğer çocuğunu okuldan alacağını söyledi. Geçtiğimiz günlerde birkaç çocuğun da dağa kaçırıldığını ifade eden Kürşat, “Korkudan kimse ses çıkarmıyor” diyor.







AYRIMCILIK YAPILIYOR


Seçim atmosferinden ötürü bölge halkının heyecanlı olduğunu söyleyen Murat Öge ise “Muhalefetin vaatleri inandırıcı değil, halkı kandırmaya çalışıyorlar” diyor. Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin işçi ücretlerini ödemediğini belirten Öge, Midyat Belediyesi'ne de ayrımcılık yapıldığını dile getiriyor. Öge, “Yerel belediye, projelerini hazırlıyor, büyükşehir uygulamaya izin vermiyor” açıklaması yapıyor. İddiayı doğrulayan İsmail Gümüşsoy da “Çalışmalar Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından engelleniyor” ifadesini kullanıyor.







Kılıçdaroğlu olsa ev-bark gitmişti


Mardin'de lokanta sahibi Abdurrezzak Bulut, özgür bir Türkiye'den şimdi bahsedildiğini ifade ederek, “Kılıçdaroğlu'nun özgürlüklerden bahsetmeye hakkı yok. Özgürlükleri onlar elimizden aldı. Şimdi özgür yaşıyoruz. Özgür yaşayayım, aç gezeyim” dedi. Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü döneminde babasının katarakt ameliyatı olduğunu, ameliyatı için o dönem 300 milyon lira verdiğini anlatan Bulut, yakın tarihte böbrek ameliyatı geçirdiğini belirterek, “Devlet benden bir kuruş almadı. Onlar zamanında olmuş olsaydım evimi, barkımı satmak zorunda kalacaktım” diye konuştu.






#seçim otobüsü
#Murat Öge
#Mardin
9 yıl önce