|

Milli İttifak İstanbul adaylarını tanıttı

Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisinin birlikteliğiyle oluşan Milli İttifak , 7 Haziranda yapılacak genel seçimlerde İstanbul'dan gösterdiği 88 milletvekili adayını Bostancı Gösteri Merkezi'nde coşkulu bir programla tanıttı. Hem iktidar, hem de muhalefet partilerinin milli görüşün işaret ettiği noktaya geldiğini savunan Kamalak, "Ana muhalefet partisi genel başkanı ve CHP, işçiye, memura, emekliye yüzde 50 zam diyor. Ne zaman söylüyor bunu 2015 yılında. Biz ne zaman söylemişiz. 2001 yılında" dedi.

Yeni Şafak
14:11 - 6/05/2015 Wednesday
Güncelleme: 11:19 - 6/05/2015 Wednesday
Yeni Şafak

Bostancı Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen aday tanıtım programında konuşan

Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak Türkiye'nin, bir takım büyük problemlerinin olduğunun farkında olduklarını belirtti. Kamalak, "Türkiye'miz en kritik dönemlerde bile böylesine yalnızlığa itilmemiştir. Böylesine ağır bir soykırım suçlamasına maruz kalmamıştı" diye konuştu.



Hem iktidar, hem de muhalefet partilerinin milli görüşün işaret ettiği noktaya geldiğini savunan Kamalak, "Ana muhalefet partisi genel başkanı ve

, işçiye, memura, emekliye yüzde 50 zam diyor. Ne zaman söylüyor bunu 2015 yılında. Biz ne zaman söylemişiz. 2001 yılında. Demek ki aynı noktada buluştuk ama 15 yıl sonra. Teşekkür ediyorum kendilerine işimizi kolaylaştırıyor" ifadelerini kullandı.



Anadolu İçin Üretim Seferberliği Başlatacağız


"İstanbul'un problemlerinin çılgın projelerle çözülemez" diyen Kamalak, "İktidara geldiğimizde emekliye, işçiye, memura elimizi uzatacağız" dedi. Kamalak, "Dağlarımızdan çoban eksik olmayacak. Hayvancılığa teşvik edeceğiz. Ekilmeyen tarlamız kalmayacak. Esnafa faizsiz kredi vereceğiz. Çiftçiyi desteklememiz lazım. Kısacası tüm Anadolu için bir üretim seferberliği başlatacağız. İşçisiz kardeşimize iş temin edeceğiz" dedi. Kamalak eğitim alanında yapacakları çalışmaları da ayrıntılarıyla anlattı.



Kamalak, yaşanabilir bir Türkiye istediklerini ifade ederek, "Kim ki bu millete hizmete koyulacak olursa biz ona teşekkür ederiz. Kıskanmayız onları. Bu tekliflerin asli sahibi biziz, siz bizden kopya ediyorsunuz demeyiz" şeklinde konuştu.



Her kesimi "Milli İttfak"a davet ettiklerini dile getiren Kamalak, "İstanbul'un problemini çözmenin yolu Anadolu'dan geçer. İstanbul'un problemleri çılgın projelerle çözülmez. Anadolu'nun problemleri hafifletilirse İstanbul'un problemi hafifletilebilir" dedi.



Kamalak, iktidara geldikleri taktirde ilk etapta işçiye, memura, emekliye ellerini uzatacaklarını belirterek, çiftçiyi destekleyeceklerini, esnafa faizsiz kredi vereceklerini, işsiz gençlere iş temin edeceklerini vadetti.



"Ayrışma ve siyasi anlamda bölünme"


Eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ise Türkiye'de son yıllarda hiç olmadığı kadar ayrışma ve siyasi anlamda bölünme olduğunu savundu. Bugün ahlaki ve İslami ölçülerle bağdaşmayan her türlü davranışın normal hale geldiğini savunan Destici, şöyle devam etti:



"Maalesef en büyük kaybımızın bu olduğunu düşünüyorum. Bu millet büyüktür. Bu milletin kökleri Asrı Saadet'e dayanmaktadır. Maya sağlamdır. Kim ne yaparsa yapsın bu mayayı bozamayacaktır. Bu maya Türkiye'de iş başına gelecek ve bu bozulan düzeni tekrar düzeltecektir. Bizler milli ittifakımızı gerçekleştirdik. Biz bu mayayı tekrar hakim kılmak için 'Milli İttifak' yaptık. Biz tekrar adaletli bir düzen kurmak için herkese adalet dağıtmak için bu 'Milli İttifak'ı kurduk."



“Bozulan düzeni yeniden kuracağız”


Destici, Türkiye'de gelir dağıtımında da adaleti sağlamak için "Milli ittifak"ı kurduklarını belirterek, "Sadece sorumluluğumuzun Türkiye sınırlarıyla çizildiğini kabul etmiyoruz. Bizim omuzlarımızda Türk İslam coğrafyasındaki tüm mazlum kardeşlerimizin sorumluluğu var. Bu kardeşlerimizin mazlumiyetini sona erdirmek için Milli İttifak kurduk" şeklinde konuştu.



Türkiye'nin 30 yıldan fazla süredir PKK ile mücadele ettiğini aktaran Destici, "Biz Güneydoğu'daki Kürt kökenli kardeşlerimizin bütün haklarını vereceğiz. Onlar bizim kardeşlerimiz. O kardeşlerimizle dün nasıl kucaklaştıksa bugün de yarın da kucaklaşacağız" şeklinde konuştu.



Destici, bireysel hak ve özgürlükler önündeki tüm engelleri kaldıracaklarını ifade ederek, "Bizler ülkemizde ve yer yüzünde zulmü ortadan kaldırmak için, adaleti hakim kılmak için bir araya geldik. Bizler haksızlık karşısında susmayacak kadar yiğit insanlarız" dedi.



Konuşmaların ardından milletvekili adayları tanıtıldı. Kamalak ve Destici de el ele tutuşarak partilileri selamladı. daha sonra, "Milli İttifak"ın İstanbul milletvekili adayları tanıtıldı.




#Bostancı Gösteri Merkezi
#Milli İttifak İstanbul adaylarını tanıttı
#Saadet Partisi
#Büyük Birlik Partisi
9 years ago
default-profile-img