|

Muhalefet partileri bizi kandıramaz

Yeni Şafak seçim otobüsünün bu seferki rotası Evliya Çelebi’nin 'Seyahatname'sinde överek bahsettiği Tokat oldu. Ekonomik gidişattan memnun olan Tokatlılar, muhalefetin herhangi bir proje ortaya koymadığını söylüyor. Koalisyona karşı olduklarını dile getiren vatandaşlar, muhalefetin vaatlerinin inandırıcı gelmediğini aktarıyorlar ve “Bizi kandıramazlar” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 03:10 - 21/05/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Vatandaşın seçim nabzını yokladığımız Tokat'ta halk, yerel yönetimlerden memnun olduğunu her fırsatta dile getiriyor. CHP ve MHP'nin seçmene sunduğu vaatleri inandırıcı bulmayan Tokatlılar, AK Parti'nin açık ara yine tek başına iktidar olacağını düşüyor. Şehirde ortak kanı ise koalisyon hükümetlerinin ülkeyi hep geriye götürdüğü yönünde. Koalisyona karşı olduklarını dile getiren vatandaşlar, muhalefetin vaatleri ise kendilerine inandırıcı gelmediğini aktarıyorlar ve “Bizi kandıramazlar" diyor. Tokat esnafı ise ekonomik gidişattan memnun olduğunu ve turizm sezonunun açılmasıyla birlikte işlerinin daha da iyi olacağını dile getiriyor.



400 VEKİL BEKLİYORUM


Sabahın erken saatlerinde vardığımız Tokat'ta otobüsümüzün kapıları açar açmaz 80 yaşındaki Zekir Sezer, “Hoş Geldiniz" diyerek bizi karşılıyor. Seçimlerle ilgili beklentilerini aktaran Sezer, AK Parti'den 400 vekil çıkarmasını beklediğini söylüyor. Muhalefetin vaatlerine kimsenin kanmayacağını, boşa konuştuğunu söyleyen Sezer, “Demirel de zamanında atıyordu" diyor. CHP döneminde kefeni bile karne ile aldıklarını aktaran Sezer şunları söylüyor: “Koalisyon dönemlerinde aylık alamadık. bir buçuk sene tahammül edemediler, kaçtılar. IMF para verdikten sonra aylıkları verdiler."



AK PARTİ TULUM ÇIKARIR


Tokat'ta taksicilik yapan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a büyük sevgi duyduğunu belirten Mustafa Alkan ise, “AK Parti yerel seçimlerde burada silme götürdü. Bu seçimlerde de silme götüreceğini düşünüyorum. Özellikle yollarımızın iyi olması bizim işimizi kolaylaştırıyor" diyor. Muhalefetin vaatlerini sorduğumuzda, “Yav yalan söylüyor. Bankalar dolu, boşaltmaya gelmek istiyor. AK Parti doldurdu, Kılıçdaroğlu boşatsın" dedi.



BEKARA BOŞAMAK KOLAY


Esnaf Ayhan Okuyucu ise şunları söylüyor: “Bugünkü muhalefet partilerin içinde o vaatlerini yerine getirecek bir muhalefet partisi göremiyorum. Ama bizim burada bekara karı boşamak kolay. Bir yerden verilebilir, o vaatler yerine getirilir. Faturasını bir 80 yılda öderiz. Olmayan bir şey verilmez. Bizden sonra gelecek yeni nesilleri düşünmek lazım."



AYAĞIMIZI YORGANA GÖRE UZATALIM


Tokat'ın meşhur yazmasını satan Elmas Çalık ise, muhafeletin vaatler konusunda Haydar Baş'ı örnek aldığını söylüyor. Çalık, “Tamam asgari ücret artsın ama hesabı da iyi yapmak lazım. Ayağımızı yorgana göre uzatmak gerekiyor. Boş atmamak lazım,


altını doldurmak lazım" dedi.



GELEMEYECEĞİ İÇİN BEKLENTİMİZ YOK


Tokatlı Ali Deli ise bu seçimlerde Tokat'ta AK Parti'nin alacağını ifade etti. Tokat'a daha fazla yatırım yapılmasını isteyen Deli, “Şimdi iki maaş ikramiye vereceğim diyor ya sonra. O dönemde maaşların bordroları bankaya verilsin diye genelge geldi" dedi. Tokat'ta üniversite öğrencisi olan Hümeyra Özdemir, şehre ilk geldiğim zamanla şimdiki arasında çok büyük fark olduğunu aktarıyor. Şehrin büyüdüğü aktaran Özdemir, muhalefetin vaatleriyle ilgili olarak ise, "Haydar Baş, üniversiteyi sınavsız kazandırıyor. Bir şey yapmayacaklar, bu ülkeyi tekrar o günlere geri döndürmek istiyorlar" diyor.





Hızlı tren istiyoruz


Seyyar satıcı Orhan Ekinci Tokat'a en az 3 tane fabrika ve Yüksek Hızlı Tren hattının gelmesini istiyor. AK Parti sayesinde emekli olduğunu söyleyen Ekinci, “Oyumu zayi etmem" şeklinde konuşuyor. Ekinci, AK Parti'nin Tokat'ta 5 vekilden 3'ünü alacağını 4'ü zorlayacağını söylüyor.



Muayene için 6 ay sıra veriliyordu


1993 yılında hastaneye gittiğinde 6 ay gün verdiklerini ifade eden Bekir Uzun, “Bugün istediğim saatte bakılıyorum. Hangi hastaneye varsan işim görülüyor. Yollarımız halı gibi. Arayıp da bulunamayacak bir hükümet" şeklinde konuşuyor. Vergi dairesinden emekli olan Cemal Özdemir ise "Çözüm süreci inşallah çözülür. Sabah sağın elinde olan silah akşam solun eline geçiyordu. Aynı tabancayla birbirlerini vuruyorlardı. AK Partili değilim ama icraatlarını seviyorum" ifadelerini kullanıyor.



İnönü ne yaptı ki Kılıçdaroğlu yapsın?


Tokat'ta bulunan CHP'nin seçim minibüsü üzerinde Kemal Kılıçdaroğlu fotoğrafını işaret eden Mehmet Kara adlı bir vatandaş ise, “İsmet İnönü buğdayı denize döktü, bu da kasadaki paraya gözünü dikti" dedi. 82 yaşında olan Kara, “Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ın koltuğuna oturdu. İnönü, Baykal çivi çakmadı ki bu çaksın. Onlar ne yaptı ki bu yapsın. Bunların vaatlerinden bir hayır çıkmaz" diye konuştu.





AK Parti ile çiftçi destek gördü


Tokat'ta çiftçiler en büyük desteği AK Parti hükümeti ile gördüklerini söylüyor. Yol üstünde 47 yaşındaki 5 çocuk annesi Ayhan Yavuz'u koyun sürüsünün başındayken buluyoruz. Hem çiftçilik hem de hayvancılıkla uğraşan Yavuz, gündemi yakından takip ediyor. Yavuz şunları aktarıyor: "Desteği AK Parti hükümetleri ile gördük. Köylü milletin efendisidir sözünü muhalefet partilerine hatırlatmak isterim. Sanıyorlar ki biz televizyon izlemiyoruz. Her şeyden haberimiz var. Bunlara bir örnek verecek olursam IMF'ye borcumuz yok. AK Parti hükümetleri her zaman yanımızda oldu."





ALTERNATİFİ YOK


10 gün önce eşi ile birlikte yaylaya çıkan emekli çiftçi Neşet Diril ise, mevcut hükümetin alternatifi olmadığını dile getiriyor. Ulaşım ve sağlıkta Türkiye'nin çağ atladığını sözlerine ekleyen Diril, "Bu zamana kadar Türkiye ekonomisinin yarısının terörle mücadeleye gitti. Çözüm süreciyle birlikte bu para projelere kaydı. Süreç devam etsin, mutlu bitsin" diyor.



Avrupa'da bu otobanlar bu yollar yok


Gurbetçi İsmail Er, “AK Parti, 12 yılda 80 yılda yapılanın 10 mislini yaptı. Biz bunu yurtdışından daha iyi gözlemliyoruz. İçeridekilerin gözleri kapalı gözlerini açsınlar. Avrupa'da bu yollar, bu otobanlar yok. İlaç kuyruklarını unuttu bu insanlar" diyor. Necmettin Al, "Muhalefet çıkmış vaatte bulunuyor. Onu vereceğim, bunu vereceğim diyor. Hasan'ın, Mehmet'in kazandığını vermeyeceksin. Kendi kazandığını vereceksin kendi" şeklinde konuşuyor.



TÜP İÇİN 40 GÜN BEKLEDİM


Muhalefetin vaatlerini değerlendiren Osman Subaşı da, "Onların hiçbirine inanmıyorum, gençliğimde piknik tüpünü tüpçüye verdim, 40 gün bekledim geri boş aldım" şeklinde anlatıyor. Minibüsçü eşi olan Sevgi Sarıkaya, otobüslerde geçerli olan 65 yaş indirim uygulamasının bazı kesimler tarafından istismar edildiğini belirterek, minibüsçülerin bu uygulamadan rahatsızlığını dile getiriyor.











#Yeni Şafak seçim otobüsü
#tokat
#seçimler
9 yıl önce