|

Muhalefet partilerinin müşahitleri paralellere emanet

Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı ve Büyük Birlik Partisi Eski Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu yaptığı açıklama ile “paralel medyanın aylardır manşetinden düşürmediği sandık güvenliğine dair ikazlar ve seçim sonuçlarına müdahale edileceğini sürekli gündeme getirmeleri kendilerinin seçimlere hile karıştıracağının ifşasıdır” dedi.

Yeni Şafak
10:17 - 2/06/2015 Salı
Güncelleme: 07:24 - 2/06/2015 Salı
Yeni Şafak

Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı ve Büyük Birlik Partisi Eski Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu seçim ve sandık güvenliğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Gündoğdu yaptığı açıklamada “paralel medyanın aylardır manşetinden düşürmediği sandık güvenliğine dair ikazlar ve seçim sonuçlarına müdahale edileceğini sürekli gündeme getirmeleri kendilerinin seçimlere hile karıştıracağının ifşasıdır” dedi.



"Siyasi partiler paralelden yardım alıyor
"



“Anadolu'da 'hırsız var diye bağıran esas hırsızdır' derler. Aldığımız bilgilere ve yaptırdığımız araştırmalara göre Türkiye'nin birçok ilinde seçimlere giren ve sandık başına yazacak isim bulamayan bazı siyasi partiler paralelden yardım alıyor. Paralel medyanın seçimlere gölge düşürmek için ellerinden gelen tüm oyunları ortaya koyacaklarını görmekteyiz.” diyen Gündoğdu hem sandık görevlisi hem de müşahit olarak sandıkları ablukaya alacakları hususunda bilgi aldıklarını ve seçimlerin sonucunun ülkemiz açısından büyük önem arz ettiğini söyledi.



"İktidar önlemini almalıdır”


“Paralel yapının Kurmay kadrosu aylardır sandıkları biz nasıl kontrol ederiz çalışması içerisinde ve bazı siyasi partilerin kontenjanından sandık görevlisi yazdırmak koşulu ile sandıklara hâkim olmaya çalışmaktadırlar. Her gün sandıkla ilgili algı çalışması yapan paralel medya iktidarı suçlayarak arka planda kendi çalışmalarının görülmesini engellediler. Asıl sandık müdahalesini paralel medya ve paralel çete yapacaktır. İktidar önlemini almalıdır” diyen Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu sözlerine şöyle devam etti:



“Bu seçimler paralelin var olması ve yok olması arasında duran ince bir ip niteliğindedir. Bu seçimlerde paralel yapı, bazı siyasi partiler adına sandık görevlisi olarak kendilerini yazdırarak seçimlere müdahale etmek için aylardır zemin hazırlıyor. Seçim sonuçları istedikleri gibi çıkmaz ise sandık üzerinden manipülasyon yaparak seçim sonuçları ile oynamaya kalkacaklardır.



Yerel seçim sonuçlarında da aynı algıyı yaptıklarını ve kendi verilerinin 43 olduğunu, Anadolu Ajansı'nın verilerinin ise 45.6 olmasının oyun olduğunu dile getirmişlerdir.



"Çağrımız
manipülasyonların önüne geçmek içindir

"



Yerli Düşünce Derneği olarak İç İşleri Bakanlığı'nı ve YSK'yı uyarıyoruz. Sandık başında görevli olanlara çok dikkat edilmelidir. Siyasi partilerden verilen görevlilerin siyasi partiye üye olup olmadığına dikkat edilmelidir. Bu çağrımız seçim sonrasında yapılabilecek manipülasyonların önüne geçmek içindir.



Seçimlerin milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor ve seçim sonuçlarına, sandıkta çıkana tabi olunması gerektiğini vurguluyoruz.”



#Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı
#Büyük Birlik Partisi Eski Genel Başkan Yardımcısı
#Metin Gündoğdu
#seçim güvenliği
9 yıl önce