|

O sahne dönüm noktam

AK Parti İstanbul adayı Şeyma Döğücü, 28 Şubat sürecinde avukat olarak müvekkilini savunma hakkının bile elinden alındığını anlattı. Döğücü için dönüm noktası, Merve Kavakçı'ya Meclis'te yapılan zulüm olmuş.

Yeni Şafak
04:00 - 27/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 23:18 - 26/05/2015 Salı
Yeni Şafak

AK Parti'nin kurulduğu dönemde kurucu kadın kolları üyeliği yapan Avukat Şeyma Döğücü, 7 Haziran için İstanbul 1'inci bölge 18'inci sıradan milletvekili adayı. Seçim çalışmalarını takip ettiğimiz Döğücü, başörtülü bir milletvekili olarak halka hizmet etmek için gün saydığını ifade ediyor. 1999 yılında Merve Kavakçı'nın Meclis'ten çıkarılma görüntüsünün kendisini çok etkilediğini kaydeden Döğücü, “Kavakçı'nın Meclis'ten atılması bana en çok dokunan sahnelerden biri oldu. Bu nedenle başörtümle milletvekili olup, orada bulunmam gerektiğini düşünerek adaylığımı koydum” diyerek aday olmasının sebebini açıklıyor.



ALLAH'IN İZNİYLE MECLİS'E GİRECEĞİZ


“Başörtülü kadınlar olarak hep seçme hakkımızı kullandık. Artık seçilme hakkımızı kullanma zamanı geldi. Bu seçimde bir ilki gerçekleştirecek ve Allah'ın izniyle Meclis'e gireceğiz. Bizden sonraki nesle bir örnek oluştursun, 'başörtülü kadınlar bunu da yapabiliyormuş' densin diye, başarılı olmak için çok çalıştım. Artık başörtülüler olarak her alanda olacağız” diyen Döğücü, 28 Şubat sürecinde yaşadığı sıkıntıları şöyle anlatıyor:



DURUŞMAYA GİRİP CEZA ALDIĞIM ÇOK OLDU


“Benim eşim de avukat, ben de avukatım. İkimiz aynı eğitimi aldık, aynı davalar üzerine çalıştık fakat duruşmalara o girebiliyordu, ben giremiyordum. Kapıdan veya izleyici yerinde oturarak kendi davamı izlemek zorunda kalıyordum. Çok yıpratıcı, incitici bir şey. Bütün dosyayı hazırlıyorsunuz, tam meyvesini toplayacaksınız, duruşmaya gireceksiniz, giremiyorsunuz. Duruşmalara girip ceza aldığım çok oldu. İllegal girdim yani... Ve bana ceza verilmesini talep ettim. Yani duruşmadan çıkmadım. Duruşmadan atıyorlardı çünkü. Çıkmadım, 'hakkımda ne işlem gerekiyorsa onu yapın ben burada müvekkilimin haklarını savunmak zorundayım' diye...”





Eşime borçluyum


Yoğun tempoya alışık olduğunu söyleyen Şeyma Döğücü, “Çocuklarımın 3'ünün de büyüme evrelerine şahit olamadım” diyor. Bu süreçte en büyük yardımcısının eşi Avukat Salih Döğücü olduğunu anlatan Döğücü, “Her türlü yemeği güzel yapar ama etli pilavda üzerine tanımam. Kendisinin bana desteği çok büyük. Hiçbir zaman 'Çocuklarım aç kaldı mı, eksikleri oldu mu?' diye düşünmedim. Hani hep derler ya 'her başarılı erkeği arkasında bir kadın vardır' diye, ben de 'her başarılı kadının arkasında mutlaka bir erkek vardır' diyorum” şeklinde konuşuyor. “Burcum aslan. Yükselenim de aslan. Çift aslan olarak aslanın bütün özelliklerini taşıyorum. İngilizce ve Arapça biliyorum. Takımımı çocuklara göre tutuyorum. Kızım Fenerbahçeli, iki oğlum Galatasaraylı. Oğullarım ağır bastığı için onların takımını tutuyorum. Yemek yemeyi severim ama mutfakla pek aram yoktur” açıklaması yapan Döğücü, evinde başörtüsü koleksiyonu bulundurduğunu söylüyor.



Köy köy dolaştı


Şeyma Döğücü

, kendisini takip ettiğimiz gün Şile'nin köylerini dolaştı. Elinde kahve ile köylerdeki tüm evlerin kapılarını tek tek çalan Döğücü, kendisini ağlayarak karşılayan genç bir kadına kayıtsız kalmıyor. Genç kadının eşi çalışmadığı için yoksulluk çektiğini belirtmesi üzerine yardımcılarına talimat veriyor ve genç kadına yardım yapılıp, eşine iş bulunacağı sözünü veriyor. Duygusal anlar yaşanan evden ayrılan Döğücü ardından hasta bir yaşlı teyzeyi ziyaret ediyor. Teyzenin Döğücü'ye sözleri ise “Allah sizi başımızdan eksik etmesin” oluyor. Ziyaret ettiği evlerde güler yüzüyle “Sizden oy istemek için değil, dua istemek için geldim” diyen Döğücü, emekli maaşı ve imar arazisi konusunda şikayetçi olan köylülerin dertlerini dinliyor. Döğücü, “Vatandaşlarımızın şikayetlerini dinliyoruz. Ve onlara yardımcı olacak hükümetin yine AK Parti hükümeti olduğunu anlatıyoruz. Onlar da bunun farkında ve 'yine oy vereceğiz' diyorlar” şeklinde konuşuyor. Köy gezisinde Kemal adında yaşlı bir amcayla sohbet eden Döğücü, "AK Parti adayıyım, bir derdin, şikayetin var mı?" diye soruyor. Kemal amca ise eskiden mazot bulamadıklarını, çiftçiler olarak çok mağdur olduklarını hatırlatıyor ve muhalefeti kastederek "Nankör bunlar, namaz kılan adamı sevmiyorlar" diyor.







#Şeyma Döğücü
#seçimler
#ak parti adayları
9 yıl önce
default-profile-img