|

Ravza Kavakçı: Ablam diye sarılıp ağlıyorlar

İstanbul AK Parti Milletvekili adayı Ravza Kavakçı, seçim ziyaretlerinde, kendisini ablası Merve Kavakçı’ya benzetenlerin gözyaşları gözyaşları içinde kucakladığını söyledi. Kavakçı, “Bu sürecin üzerinden 15 yıl geçmiş olmasına rağmen yaralar hala taze. İnsanlar benimle, o günün acısını, üzüntüsünü paylaşıyorlar” dedi.

Yeni Şafak ve
17:02 - 27/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 17:22 - 27/04/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

, seçim çalışmaları kapsamında yaptığı ziyaretlerde, ablası Merve Kavakçı'nın 1999 yılında Meclis'ten çıkartılmasının hatırlatılarak kendisine sarılıp ağlayanlar olduğunu söyledi. O acıların hala taze olduğunu belirten Kavakçı, “Sahada ziyaretler yapıyoruz ve halkın nabzını tutuyoruz. Halkımızın Kavakçı soyadına büyük bir itibarı var. Ziyaretlerim sırasında birçok yerde gözyaşlarıyla beni kucaklayanlar oluyor. Sarılıp dua ediyorlar. Beni durdurup o gün neler hissetmişlerdi anlatıp benimle paylaşıyorlar" ifadelerini kullandı.



Ablama benzediğimi söyleyerek sarılıyorlar


“1999'da adı konmamış bir darbe yapıldı" diyen Kavakçı, “O gün Türkiye halkına, Türkiye kadınlarına, muhafazakar insanlara, İstanbul seçmenlerine büyük bir hakaret yapıldı Meclis çatısı altında. Hem devletin organlarıyla hem de medya tarafından bir had bildirme kampanyası yürütüldü. Bu sürecin üzerinden 15 yıl geçmiş olmasına rağmen sahada şunu görüyorum ki yaralar hala taze. Tabi, o günlerden bu günlere gelmiş olmamızın göstergesi bu. Ve çok da sabırla beklenmiş bir gelişme. İnsanlar, o günün acısını, üzüntüsünü paylaşıyorlar. Genelde sahada halkımızdan duyduğumuz ilk şey bu konu oluyor. Çok benziyorsunuz ablanıza diyorlar, ondan sonra da çok üzüldük, şöyle dua ettik diye anlatıyorlar" dedi.



Uzmanlık alanım dış politika ve AB


Mühendislik geçmişi olan, sosyal konularla da ilgilenen Kavakçı, uzmanlık alanının dış politika ve Avrupa Birliği olduğunu söyledi. Kavakçı, “Uzmanlık alanım, dış politika ve Avrupa Birliği. Ancak lisansım bilgisayar mühendisliğinden olduğu için mühendislik geçmişim var. Bilim ve teknoloji ile alakalı çalışmak istediğim alanlar var. Kadınlar, gençler ve çocuklar ile ilgili alanlarda da çalışma planlarım var. Gençler ve kadınların sorunlarını dile getirmek istiyorum. Gençler teknolojiyi yaygın olarak kullanıyor. Sosyal medyanın sosyolojik ve psikolojik etkileri vs." diye konuştu.



#İstanbul AK Parti Milletvekili adayı
#seçim 2015
#AK Parti
#Ravza Kavakçı
#Merve kavakçı
9 yıl önce