|

Sabah tüp akşam yağ kuyruğu vardı

Yeni Şafak seçim otobüsü Kırıkkale'de vatandaşların beklentilerini sordu. Koalisyonlar döneminde yaşadıkları zor günleri unutmadıklarını söyleyen Kırıkkaleliler, “Sabah tüp, akşam da yağ kuyruklarına giriyorduk. O günler geride kaldı” diyor. Vatandaşlar, 2023 vizyonu ile Türkiye’nin daha güçlü bir devlet olacağını belirtiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 23:09 - 31/05/2015 Pazar
Yeni Şafak

Seçim otobüsüyle Kırıkkale'de vatandaşların 7 Haziran seçimlerinden beklentileri sorduk. Kırıkkale'nin yerel yönetim açısından geniş yollara ihtiyacı olduğunu belirten vatandaşlar, park sayısının artmasını istiyor. Koalisyonlar dönemini hatırlatan Kırıkkaleliler zor günleri unutmadıklarını söylüyor. Bir ilköğretim okulunda müdür yardımcısı olan Aydın Bozbıyık, “Ecevit'in başbakanlığı döneminde ben 10 yaşlarındaydım. Yaklaşık 5-6 km öteden gelip tüp kuyruğuna giriyordum. AK Parti, Türkiye için büyük bir şans. Bu memleketin kaynaklarını bizim kullanmamız lazım. 2023 yılı, Türkiye'nin kendi kaynaklarını işletmesi açısından önemli olacak” diyor.


KURTULDUĞUMUZA ŞÜKREDİYORUZ

Sabahları ekmek kuyruğu, öğlen ilaç, akşamları ise yağ, gıda kuyruklarına girdiklerini belirten Muzaffer Açıkbaş ise, “Kuyruklardan kurtulduğumuza şükrediyoruz” diyor. Son yıllarda hükümet tarafından atılan adımlara dikkat çeken Oğuz Tekel de, “Bazı ayrımcılıkların önüne geçildi, kısıtlamaların önündeki engeller kaldırıldı. İnsanlar gerek etnik anlamda gerekse inanış anlamında kimliklerini saklamak zorunda kalıyorlardı. Milli savaş uçaklarının yapıldığı bir dönemdeyiz” ifadelerini kullanıyor.


A'DAN Z'YE HİZMET VAR

Türkiye'deki istikrara vurgu yapan Mustafa Dündar da, “İnşallah bu istikrar devam eder. A'dan Z'ye hizmet var. Muhalefetin de vaatlerine kesinlikle inanmıyoruz. Muhalefetin kendi kemik tabanı var onun haricinde bizlerden oy alması mümkün değil. CHP'yi destekleyenlerin bir kısmı HDP'nin barajı aşması için uğraşıyorlar” dedi. Duran Atakurt ise, “2023'te Türkiye uçacak. Avrupa'dan bize işçi gelecek. Muhalefetin vaatlerine inanmıyoruz. Onlar ileriyi görmeden konuşuyorlar” diye konuştu. Neşet Züngür de, “Sandıktan İnşallah yine zaferle çıkacağız. Türkiye koalisyon döneminde yapılanları unutmadı. Türkiye'nin gidişatı iyi” ifadelerini kullandı.



Cami avlusundan Başbakan'a mesaj

Önceki hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Merkez Nur Camii avlusunda ezan okunmasını bekleyen cami cemaati de, Türkiye'nin gidişatından memnun olduklarını söyledi. Bugünkü miting için Başbakan Davutoğlu'na seslenmeyi de ihmal etmeyen vatandaşlar, “Başbakanımıza dürüst çalıştıkları için teşekkür ederiz. Allah razı olsun, memleket için çalışıyorlar yollarına devam etsin, dualarımız onlarla. Bugün kendisini bekliyor olacağız" dedi. Vatandaşlardan Mustafa Ay ise, “İstikrardan memnunum süper gidiyor. Biz çok dönemler gördük, şu an en güzel dönemi yaşıyoruz. Hastaneler yapıldı. Yazarkasanın atıldığı günleri unutmadık” diye konuştu.



Umrede dua edeceğim

Umreye gitmek üzereyken Cumhuriyet Meydanı'nda karşılaştığımız Nuray Özbek, umrede Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye için dua edeceğini söylüyor. Özbek, “Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza Allah uzun ömür versin. Umrede dua edeceğim” dedi.






#Seçim otobüsü
#Kırıkkale
#seçim
9 yıl önce