|

Şentürk'ü görmezden gelmeyin diyor

Sanat dünyasının esprili isimlerinden Metin Şentürk, İstanbul 2. bölgeden bağımsız milletvekili olmak için yarışacak. “Engelsiz bir Türkiye” sloganı ile seçim meydanlarına inen Metin Şentürk “Sokakta, parkta, camide, okulda, toplu taşıma araçlarında engellerin kalktığı bir altın çağ başlatacağız” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 00:29 - 23/05/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Türkiye'nin renkli simalarından biri olan, kimi zaman şarkılarıyla hüzünlendiren kimi zaman da esprileriyle güldüren sanatçı Metin Şentürk, Meclis'e renk katmaya hazırlanıyor. 7 Haziran seçimlerinde İstanbul 2. bölgeden bağımsız aday olan Şentürk'ün çalışmalarını takip ettik. Mahalle gezileri sırasında seçmenlere “Beni sandıkta görmezden gelmeyin” diye seslenen Şentürk, Türkiye'de engellilerin başlıca sorunlarını eğitim, erişilebilirlik, fırsat eşitliği ve rehabilitasyon olarak sıralıyor.



ALTIN ÇAĞ OLACAK


Engelliler için 'Altın Çağ' projesinden bahseden Şentürk, “Çiçekler gibi evde güneş yüzü görmeden solan nice yavrular var. Onlar da birer çiçek. Evde solan çiçeklerin sokağa çıkabileceği, günlük yaşamda engellerin kalktığı, fırsat eşitliğinden adil olarak faydalanıldığı, kamuda engelli istihdamının artırıldığı, her engelliye eğitim imkanının tanındığı, yaşam kalitelerinin yükseltildiği, 8,5 milyon engellinin sessiz çığlıklarını duyurmayı hedefleyen bir altın çağdan bahsediyorum” diye konuşuyor.



BİRÇOK ALANDA ÇALIŞIYORUZ


Projelerinin sadece engellilerin sorunlarıyla sınırlı olmadığını belirten Şentürk, “Ülkemizde kentsel dönüşüm projeleri konuşuluyor. Çözüm süreci, terörle mücadele, başkanlık sistemi, yeni anaysa konuları tartışılıyor. Bütün bunlar ile ilgili fikirlerimiz, çalışmalarımız da var” diyor.



KAYNAK ARTACAK


Görme engelliler için kitap kaynaklarının azlığından şikayet eden Şentürk, “Ortaokul ve üniversitede başarılı bir öğrenciydim. Eğitim, hayatta en değer verdiğim şey. Ancak Türkiye'de görme engelliler için kabartma eser sayısı çok az. Kabartma eser sayılarının artırılması, engelli kütüphanelerinin çoğaltılması noktasında çalışacağız” diyerek hedeflerini anlatıyor.







REKOR KIRMIŞTI


Metin Şentürk 2010 yılında 'En hızlı Kör Türk Metin Şentürk' sloganıyla Engelliler Hız Rekoru'nu kırdı. Bu başarısıyla Guinnes Rekorlar Kitabı'na giren Şentürk "O benim için hız değil, hırs rekoruydu" diyor.



Sanat hayatıma devam edeceğim


Vekil olsa da sanat yaşamına devam edeceğini vurgulayan Şentürk, “Sanat engelleri aşmanın avantajlı yoludur. Sanatla terapi yapılır, engeller aşılır, öfke kontrolleri sağlanır. Vekil olursam sanat yaşantıma da devam etmeyi düşünüyorum. Yine albüm çıkacak, yine konserlerimiz olacak” diye konuşuyor.







Onların halinden en iyi ben anlarım


Şentürk'ün yıllardır kendisine eşlik eden ekibi bu kez de seçimler için var gücüyle çalışıyor. Seçim çalışmaları için Esenler'de sokağa inen Şentürk, aracının içinden halkı selamlıyor. Asistanı sağ ve sol dizine dokunarak onu yönlendiriyor. Gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerinde asistanı yine bileğini sağa ve sola doğru bükerek onu uyarıyor. Metin Şentürk ise bu durumunu yine her zamanki esprili haliyle anlatıyor. Daha önce tanışıp numarasını aldığı engelli bir vatandaşın durumunu sormak için aramayı ihmal etmeyen Şentürk, tanıdığı herkesin telefon numarasını ezbere biliyor ve arayacağı insanların numarasını kendisi tuşluyor. Karşılaştığı engelli vatandaşlarla tek tek ilgilenen Şentürk, “Onların halinden en iyi ben anlarım” diyor.





#Metin Şentürk
#Engelsiz bir Türkiye
#En hızlı Kör Türk Metin Şentürk
9 yıl önce