|

Sesiniz olacağım

AK Parti'nin Erzurum Milletvekili adayı Zehra Taşkesenlioğlu, seçim çalışmaları sırasında evlere çat kapı ziyaretlerde bulunuyor. "Sizin sesiniz olmaya geldim" diyen Taşkesenlioğlu, "Erzurum’u topyekun kalkındırabilme hedefimize hep birlikte koşmalıyız” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:58 - 29/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Seçimlere az bir süre kala milletvekili adaylarının seçim çalışmaları aralıksız sürüyor. AK Parti Erzurum 3. sıra milletvekili adayı Zehra Taşkesenlioğlu da seçim bölgesinde son sürat çalışıyor. Programına ev ziyaretleriyle başlayan Taşkesenlioğlu, Erzurum'u sokak sokak dolaşıyor. Köy ziyaretlerinde çat kapı vatandaşın kapısını çalan Taşkesenlioğlu, bir evde ekmek yapan teyzenin elinden hamuru alıp, başlıyor ekmek yapmaya. “Sizin sesiniz olmaya geldim” diyen Taşkesenlioğlu'nu kadınlar bağrına basıyor. Sohbet ortamında kadınların isteklerini dinleyen Taşkesenlioğlu, AK Parti hükümetinin kadınlara verdiği önemi anlatıyor.



KADINLAR MECLİS'TE DAHA GÜÇLÜ


Taşkesenlioğlu, “AK Parti olarak iktidarlarımız döneminde kadınlarımıza hak ettikleri değeri verdik ve ülkemizin gelişme sürecinde rollerini güçlendirdik. Bunun en güzel örneği Erzurum'dan bir kadın milletvekilinin olması değil midir? Artık kadınlarımız mecliste daha güçlü temsil ediliyorlar” diyerek kadınların AK Parti'ye olan güveninden şüphe duymadıklarını sözlerine ekliyor.



BİZDE AYRI GAYRI OLMAZ


“Bizde hiçbir zaman ayrı-gayrı olmadı” diyen Taşkesenlioğlu, “Biz hep birdik ve birlikteydik. Bizim aramızdaki kardeşliğe, huzura, birlik ve beraberliğe tahammül edemeyen çevreler ve bir takım karanlık güçler var. Bu karanlık güçlere fırsat vermemeliyiz. Hınıs'ı, Karayazı'sı, Karaçoban'ı ve Tekmanı ile, Tortum'u, Pasinler'i, horasan'ı ve Köprüköyü ile Erzurum'u topyekun kalkındırabilme hedefimize doğru hep birlikte koşmalıyız” diyor.





ALGILAMAYA ÇALIŞIYORUZ


Gideceği yere önceden hazırlık yapıp giden Taşkesenlioğlu, “Farklı ilçelere gidiyoruz. Hem biz kendimizi anlatıyoruz. Sonra onları algılamaya çalışıyoruz” diye konuştu. Kapı kapı seçmen taramasına inandığını ve fayda gördüğünü anlatan Taşkesenlioğlu, “Çünkü vatandaş sizi kapısında gördüğü zaman hayır dese bile, onu daha nazik bir dille söylüyor. Bir derdi ve bir isteği varsa daha rahat ifade edebiliyor. Ya da size olan bir takım sorunları varsa, size yöneltirken daha sakin yönetebiliyor” diyor.



HAYIR DUALARINI ALIYORUM


Taşkesenlioğlu, yaşlıları ve hastaları da günlük ziyaret etmeden gününü tamamlamıyor. Yaşlı vatandaşların hayır duasını alan Taşkesenlioğlu, çocuklarla da yakından ilgilenmeyi ihmal etmiyor.



Atibe abla çay koy geliyorum


Zehra Taşkesenlioğlu, Aşkale ziyaretinde Atibe ablanın evine uğruruyor ve ona çay yapmasını kendisinin de arkadaşlarını alıp geleceğini söylüyor. İlk başta şaşıran Atibe abla, çayı ocağa koyuyor. Hatice teyze, Taşkesenlioğlu'nun mesai arkadaşlarını beklerken, komşuları geliyor. Burada başlıyorlar hoş sohbete. Bu tablo Taşkesenlioğlu'nu duygulandırıyor. Bugüne kadar annesinden dua aldığını söyleyen Taşkesenlioğlu, “Kadınlarımız bizlere dua ediyor. Aldığımız duanın hesabı yok” dedi.



Evde mantı açtı




Zehra Taşkesenlioğlu, gittiği köylere hanımlar o anda ne iş yapıyorsa ona dahil olmaya gayret ediyor. Mantı da yapıyor, yaprak da sarıyor, tandırdan ekmekte çıkartıyor. Taşkesenlioğlu, evlere ilk girdiği anda ev sahipleri bir anda şok yaşıyor. Bir milletvekilinin evlerine gelmesi ve onlarla aynı davranışı sergilemesine ilk başlarda inanmayan kadınlar, daha sonra fotoğrafa bakıp, “neden bizimle bunu yapıyorsun” diyorlar. Taşkesenlioğlu, köylü kadın ve erkeklere “Milletvekili erişilemez makamlar olmadığını gidip göstermeye çalışıyoruz” dedi. Taşkesenlioğlu, kendileri için makamın bir önemi olmadığını asıl milletin önemi olduğunu vurguluyor.





#Zehra Taşkesenlioğlu
#seçimler
#ak parti
#Erzurum
9 yıl önce