|

Sokakta biz varız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, İstanbul 3'üncü bölge 4'üncü sıradan milletvekili adayı. Silivri'deki seçim çalışmalarını takip ettiğimiz Muş, "Halkın partiye güveni tam. Şer odakları her ne kadar sabote etmeye çalışsa da sokakta partinin itibarı güçlü" diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 23:22 - 26/05/2015 Salı
Yeni Şafak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş'un İstanbul-Silivri'den başlayan seçim çalışmalarını izledik. Silivri'deki Kavaklı Köyü Camii'nde öğle namazı kılan Muş, bugüne kadar 13 ilçeyi ziyaret ettiği anlatıyor. Cami cemaatiyle uzunca bir sohbetin ardından MS hastası bir vatandaşı evinde ziyaret eden Muş, daha sonra Kavaklı Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri programına katılıyor. Güreş festivalinin ardından kum kamyonlarının üretim fabrikasını ziyaret etmek için yola çıkan Muş, vatandaşın giderek artan ilgisine dikkat çekerek şunları söylüyor:



REFAH DAHA YÜKSELECEK


“Vatandaşların ilgisinde ciddi bir değişim var. CHP'nin vaatlerine güvenmiyorlar. Bugüne kadar verilen sözlerin tutulmadığını vatandaş biliyor. Bizim söylediklerimiz halk tarafından itibar görüyor. Çünkü parti vaatlerin hepsini yerine getirmiş. Halk bizi destekliyor. Türkiye'nin yıllık geliri 230 milyar dolardan 800 milyar dolara geldi. İnsanlara vaat edilen asgari ücretlerin halkta bir karşılığı yok. Halkın refah seviyesini yükseltmek ekonomiyi büyütmekten geçiyor. Türkiye'de refah seviyesinde ciddi bir artış var. Biz bunu 2 trilyona çıkarmayı hedefliyoruz. Kişi başı 25 bin dolarlık bir gelir vaat ediyoruz. Her insan daha iyi şartlarda ve daha iyi ücretle çalışmak ister. Bunu gerçekleştirmenin yolu daha büyük bir ekonomik yapıdan geçiyor. Halkımız refah seviyesinin geri gitmesini istemiyor, istikrar istiyor. 2011 ile 2015'i mukayese ettiğimde halkın partiye olan yaklaşımında artış olduğunu söyleyebilirim. Halkın partiye güveni tam. Şer odakları her ne kadar sabote etmeye çalışsa da sokakta partinin itibarı güçlü.”





Başkanlık sistemiyle kontrol vatandaşın


Kum kamyonları üretim fabrikasına gelen Mehmet Muş, kamyonların nasıl yapıldığını sorup bilgi alıyor. İşçilerle sohbet eden Muş, muhalefetin vaatlerini Nasrettin Hoca'nın göle maya çalma fıkrasına benzeterek “Bunların ki ya tutarsa vaatleri” diyor. Başkanlık sisteminin önemine vurgu yapan Muş, “İstikrarla ülkemiz büyüdü. Bunu daha da yükseltmemiz lazım. Bunu ancak başkanlık sistemiyle yapabiliriz. Başkanlığı istemeyenler kendi siyasi geleceklerini düşünüyorlar. Bu sistemle kontrol vatandaşın elinde olacak. Vatandaş başkanını kendi seçecek. Beğenmediğinde değiştirecek. Yetkinin vatandaşa verilmesini istiyoruz. Yeni nesillere iyi bir ülke bırakalım ve bu Türkiye'yi biz büyütelim.”



Kızım tanımıyor


Yoğun tempodan ötürü ailesini çok az gördüğünü kaydeden Muş, en büyük desteği ise kendisi gibi siyasetten gelen eşinden aldığını belirtiyor. Muş, “Eşim daha önce gençlik kollarında yöneticilik yapmış. Yoğunluğumu anlıyor. Eşim Ankara'da öğretim görevlisi. O Ankara'da, ben İstanbul'dayım. 8 aylık kızımız var. Beni tanımıyor. On beş günde bir evime gidebiliyorum” diyor.







#Mehmet Muş
#seçimler
#ak parti adayları
9 yıl önce