|

Sözcü'nün yalanı ortaya çıktı

Sözcü Gazetesi'in "Camilerimiz AKP'nin seçim bürosu oldu" haberinin yalan olduğu ortaya çıktı. Yeni Şafak'a konuşan Aydınyayla Köyü'nün Muhtarı Baki Araç, "Biz yeni cami yaptık. Birde caminin yan tarafında köy toplantı salonu var. Burası muhtarlığa ait. Buraya hangi kurumdan gelirse gelsin onları burada ağırlıyoruz. CHP'de gelse, MHP'de gelse burası herkese açık" dedi.

Yeni Şafak ve
16:54 - 22/05/2015 Cuma
Güncelleme: 22:25 - 22/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Sözcü Gazetesi bugünkü manşetinde AK Parti Milletvekili adaylarının camide cemaatin beynini yıkadığını iddia etmişti. AK Parti Düzce milletvekili adayı Faruk Özlü seçim çalışması kapsamında 279 tane dağ köylerini ziyaret ediyor. Düzce'nin köylerinde kahvehane olmadığından dolayı köy toplantı salonlarında vatandaş ile buluşuyor. Köy toplantı salonuna vatandaşlar halı sermiş ve ayakkabılarını çıkartarak giriyor. Köy odasında ayrıca çay ocağıda bulunuyor.



"CHP'de MHP'de gelse orayı açarım"


Düzce Yığılca Aydınyayla Köyü'nün Muhtarı Baki Araç Yeni Şafak'a konuştu. Araç, "120 haneli bir köyüz. Biz yeni cami yaptık. Birde caminin yan tarafında köy toplantı salonu var. Burası muhtarlığa ait. Buraya hangi kurumdan gelirse gelsin onları burada ağırlıyoruz. Kaymakamda gelse buraya alıyoruz, bizi ziyarete gelen çeşitli kurumları da burada ağırlıyoruz. Çünkü bizim başka toplantı salonumuz yok. Burası herkese açık. CHP'de gelse, MHP'de gelse burası herkese açık. Çünkü burası muhtarlığa ait bir oda. Salonda Atatürk'ün resmi var, Atatürk'ün gençliğe hitabı, İstiklal Marşı var. Orası muhtarlığa ait, herkese açık bir yer."



"Sorumluluk sahibiyiz"


Yığılca'nın Aydınyayala köyünde camide siyaset yapılıyor haberlerine Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit'ten sert tepki geldi. Yiğit, "“Bahsi geçen köy gezilerine belediye başkanı ve ilçe başkanı olarak birebir katıldık. Bahse konu edilen alanlarda kesinlikle cami alanına girmemektedir. Buralar köyümüzün ortak mallarından köy konaklarıdır. Siyasetin ibadethanelere sokulmayacağını bilecek kadar sorumlu olduğumuzu biliyoruz. Hiç bir cami hatibimiz ve görevlimiz bu konuda programımızla ilgili ne bir hazırlık, ne de bir yardım konusunda talebimiz olmamış ve onlarda zaten toplantılarımıza iştirak etmemişlerdir. Bu tür hassas konular üzerinden partimize ve bu güzide kurumumuza dil uzatanları şiddetle kınıyoruz" dedi.








#sözcü ak parti
#sözcü cami
#sözcü yalan
#cami ak parti
9 yıl önce