|

Ülkenin kariyeri arttı

Peygamberler Şehri’nde vatandaşlar yapılan hizmetlerden memnun. AK Parti hükümetlerinin ülkenin kariyerini artırdığını vurgulayan Urfalılar, son 13 yılda eski Türkiye’yi neredeyse unuttuklarını söylüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 00:25 - 30/05/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Yeni Şafak ekibi bu kez seçmenin nabzını Hz. İbrahim'in doğduğu, Hz. Eyüb'ün yaşadığı, Balıklıgöl'ü, türküleri ve çiğköftesi ile ünlü Şanlıurfa'da tuttu. “İstikrar devam etsin” diyen Urfalılar sözünde duran partiyi baş tacı ediyor. AK Parti'nin 13 yıllık iktidarı sürecinde 'ülkenin kariyerinin arttığını' ifade eden Urfalılar, Halep'ten gelenin bile iş bulduğunu hatırlatarak “İş yapana her zaman iş var” diyor. Konuştuğumuz vatandaşların birçoğu Türkiye'de Kürt sorunun olmadığını, PKK sorunun olduğunu vurguluyor.



NEYE YARAR VAATLER?


Ailesi ile birlikte piknik yapmaya gelen Gülay Dağkılıç, “İstikrar, güç, sözde durma, ülkenin kariyerinin artması... Türkiye 13 yılda bunların hepsini yaşadı. Bunların tadına varan vatandaş bir başkasına bakmıyor, o yüzden AK Parti'nin alternatifi yok” dedi. Boş vaatlere vatandaşın karnının tok olduğunu söyleyen Dağkılıç, “Tüpü her defasında farklı fiyatlara aldığım günleri bilirim. Bunları ve daha fazlasını benim gibi niceleri yaşadı. Şimdi kalkmışlar 'asgari ücreti artıracağız' diyorlar. Alım gücü düştükten sonra neye yarar bu vaatler?” diye konuştu. HDP Eş Başkanı Demirtaş'ın Diyanet'i hedef alan açıklamalarına da değinen Dağkılıç, “İnanmayan insanlarla aynı yolda olmayız” ifadelerini kullandı.







ÇALIŞANA EKMEK VAR


Urfa'da işsizlik diye bir sorunun olmadığını ifade eden Alaattin Polat ise “Halep'ten gelip Gaziantep'te iş buluyorlar da buranın halkı neden bulamıyor? Halep'ten gelene iş var da buranın halkına mı yok? 'İş yok' demekle kenara çekiliyorlar. İş yapana her zaman iş var” dedi.



'PKK SORUNU'


Balıklı Göl'de dolaşan Mahmut Demirci, çözüm sürecinin geldiği aşamadan memnun. Demirci, “Çok şükür şehit haberleri almıyoruz. Bundan güzel başka ne olabilir. Türkiye'de Kürt sorunu yok, PKK sorunu vardır” dedi. Mehmet Unutkan ise süreçle birlikte insanların kaynaştığına dikkat çekerek 'aradaki soğukluğun' gittiğini kaydetti. Taşeron işçi Yusuf Mol da süreci HDP'nin sekteye uğratmaya çalıştığını söyledi.







Eşimin vasiyeti


80 yaşındaki Merih Sert, şunları anlattı: “Önceki iktidarlar yüzümüze bakmazlardı. Ama oy istemeye gelince de harıl harıl oy isterlerdi. Şimdi Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız bize eski Türkiye'yi unutturdu. 10 sene önce eşim vefat etmeden not bırakmış, AK Parti'yi desteklememizi istemiş. Mezarına her gittiğimde 'Hasan iyiyiz hiç korkma, hükümetimiz de iyi' diyorum.”



Teker dönsün yeter


Esnaf Fahri Fırat, ekonomiye değinerek, “Teker dönsün yeter. Devletimizin tekerine Rabbim taş koymasın. İşlerimiz güzel, turizm sezonu açıldı” diyor. Bir diğer esnaf İbrahim Bakır ise Kılıçdaroğlu'nun SSK Müdürlüğü dönemindeki hastane skandallarına dikkat çekerek, “Muayene sıralarında koştuğum günleri biliyorum. Şimdi çok şükür her hastaneye gidebiliyoruz” ifadesini kullanıyor. Bunca yıldır Meclis'te olan muhalefet partilerinin aklına emekli ve işçilerin sadece seçim öncesi geldiğini söyleyen şoför Celal Kurt ise “Amaçları rant. Niyetleri iyi değil” diyor.






#seçim otobüsü
#Mahmut Demirci
#çözüm süreci
9 yıl önce