|

Van'da adaylara taşlı ve yumurtalı saldırı

Van'da AK Parti İl Başkanlığı'ndaki tanıtım toplantısına gelen adaylar, parti otobüsünün şehir merkezinden geçişi sırasında vandallar tarafından yumurtalı ve taşlı saldırıya uğradı. Otobüs camlarının taşlarla kırıldığı olayda, konvoyun da önü kesildi. Saldırı sonrası açıklama yapan AK Parti Van milletvekili adayı Kayatürk, "Biz barış içerisinde bir yarış olsun istedik, bunlar Van'a yakışmıyor" dedi.

Yeni Şafak
16:54 - 18/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 17:56 - 18/04/2015 Cumartesi
AA

AK Parti İl Başkanlığı önünde düzenlenen milletvekili aday tanıtım toplantısına katılmak üzere Ankara'dan Van'a gelen adaylar Burhan Kayatürk, Ömer Çaha, Nahide Hakan, Faruk Alpaslan, Hamdullah Şevli, Özge Burak Değer, Yakup Aladağ ve Nizamettin Ağar, Ferit Melen Havalimanı'nda partililer tarafından karşılandı.



Konvoy halinde parti otobüsüyle şehir merkezine gelen adaylar, Kazım Karabekir Caddesi'nde bir grubun yumurta ve taşlı saldırısına uğradı.



Otobüs camlarının taşlarla kırıldığı olayda, yaralanan olmadı.



Daha sonra il başkanlığı önündeki tanıtım mitingine katılan adaylar, partilileri selamladı.



AK Parti Van Milletvekili ve milletvekili adayı Burhan Kayatürk, burada yaptığı konuşmada, Ankara'dan Van'a, genel merkezlerinin üzerlerine yüklediği büyük sorumluluk ve bu sorumluluğu yerine getirme heyecanı ile geldiklerini ancak her seçim döneminde yaşanan saldırıların bu dönemde de başlatıldığını ifade etti.



Bölgede barış ve kardeşlik temelinde tüm siyasilerle el ele vererek hizmet üretmek istediklerini aktaran Kayatürk, şöyle konuştu:



"Van'ın merkezine sevgi, heyecan ve coşkuyla girdiğimizde yine terbiyesizliklerle karşılaştık. Yine yumurta attılar. Yumurta atmak edepli olmasa bile, medeni bir protesto şeklidir. Sonra peşinden baktık ki, bunların bir damarında problem, sıkıntı var. Bunlar bu taşları ellerine alıp birilerinin kafasına atmadan rahat edemiyorlar. O taşı attılar, camlarımızı kırdılar ve arkadaşlarımıza saldırdılar. Allah aşkına biz bu insanlarla nasıl götüreceğiz bu işi. Bu mu insanlık, bu mu demokrasi. Kurdukları her partinin başına 'demokrasi', parti ismi içerisine mutlaka 'barış' getirecekler, sonra da bunları yapacaklar. Bunların barışıyla problemi var."



"Bunlar Van'a yakışmıyor"


Konuşması sırasında otobüste bulunan partililerin, kendilerine atılan taşları sahneye bırakması üzerine Kayatürk, konuşmasına şöyle devam etti:



"Biz bunlarla barış içerisinde bir yarış olsun istedik. Sizin kadın kolları il başkanınızın ve bir parçanız olan eşinizin olduğu cama, kocaman taşlar geliyor. Bu camlar paramparça ediliyorsa, sizin de elbette ruh halinizde bir değişiklik olacaktır. Dolayısıyla bunlar Van'a yakışmıyor, bunların yapılmaması lazım. Büyükşehir Belediye Başkanı, belediye başkanları, buradaki insanlar, iş yerlerine molotof kokteylleriyle saldırılsın, camları kırılsın diye sizi seçmedi. İnsanlar burada hizmet için sizi seçti. İnsanlar burada, molotof, taş, kriz, karışıklık istemiyor. İnsanlar sizden hizmet istiyor. Birilerinin artık çıkıp bu HDP'ye bir şey söylemesi lazım. Bu nedir Allah aşkına. Daha bugün bismillah dedik, camlarımız kırıldı. Allah'ın izniyle 8 Haziran'da halk cevabını fazlasıyla verecektir."



Konuşmaların ardından adaylar, il başkanlığına geçerek, toplantı salonunda il ve ilçe yönetimi ile partililerle seçim çalışmaları hakkında görüştü.



#AK Parti İl Başkanlığı
#Van'da adaylara taşlı ve yumurtalı saldırı
#seçim
#seçim 2015
#aday tanıtımı
#toplantı
#saldırı
#van
9 yıl önce