|

Yalçın Topçu'dan seçimler için tarihi çağrı

Yerli Düşünce Derneği Onursal Genel Başkanı ve Büyük Birlik Partisi Eski Genel Başkanı Yalçın Topçu yaptığı yazılı açıklama ile demokrasi ve seçimlerle ilgili kamuoyuna tarihi bir çağrıda bulundu. Milli iradenin öneminin vurgulandığı çağrıda "Devletimiz ve milletimiz güçlü bir iktidar ile yoluna ve hedeflerine devam etmelidir" ifadeleri kullanıldı.

Yeni Şafak
12:29 - 29/05/2015 Cuma
Güncelleme: 12:56 - 29/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Yerli Düşünce Derneği Onursal Genel Başkanı ve Büyük Birlik Partisi Eski Genel Başkanı Yalçın Topçu yaptığı yazılı açıklama ile demokrasi ve seçimlerle ilgili kamuoyuna bir çağrıda bulundu. Beş ana başlıktan oluşan çağrıda milli irade vurgusu yapıldı. Devlet ve millet için güçlü bir iktidar ile yola devam edilmesi gerektiği belirtildi.



Medeniyet coğrafyamız üzerinde yaşayan toplumların kaderinin kanla karartılmak istendiği günlerin yaşandığına dikkat çekilen çağrıda "Bölgemiz bir kez daha tarihinin en keskin dönemecinden geçmekte ve emperyalist güçler, Müslüman yurtlarını ateşe boğma emellerini fütursuzca gerçekleştirmektedir. Medeniyet coğrafyamız, bir asırdan beri zalim bir dünya düzeninin pençeleri arasında can çekişmektedir. Son derece ağır şartlar altında bulunan bölgemizde arzu edilen istikrar ancak yeni bir medeniyet tasavvuru üzerinde tam ittifak etmekle mümkün olacaktır" denildi.



"İktidarlar sandıkla gelip, sandıkla gideceklerdir
"


Milletin, ülkenin ve demokrasinin kazanımları her türlü menfaatin üzerinde olduğu belirtilerek "Geçmişte olduğu gibi bugün de millet iradesini hazmedemeyenler gaflet içindedir. 31 Mart Hadisesinde, İstiklal Mahkemelerinde, Tek Parti İktidarında, 27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat darbe dönemlerinde millet iradesine karşı taarruz etme cüretinde bulunanların davranışı insanımızın gönlünde karşılık bulmamıştır. Hakka, halka ve tarihe hesap verme mesuliyetinden yoksun, küresel güç merkezlerinin himayesinde ülkemizin istikrarıyla oynamayı misyon edinen kesimler bilmelidir ki bir ülkede hak, hukuk ve demokrasi emperyalistler eliyle değil, emperyalizme geçit vermeyen milletin sarsılmaz iradesiyle kuvvet kazanır. İktidarlar sandıkla gelip, sandıkla gideceklerdir. Devleti yönetme hakkı yalnızca millî iradeden yetki almış siyasetin işidir" ifadeleri kullanıldı.




Türkiye'nini yükselen bir güç olmasının küresel güç merkezlerini rahatsız ettiği söylenen çağrıda ülke ve millet istikrarını sekteye uğratacak yanlış adımlardan sakınılması konusunda

herkes sağduyu ve dikkatli davranmaya davet edildi.


"Bu seçimlerde vereceğimiz her bir oy
mazlum ve mağdur milletler adına da verilmiş olacaktır

"



Çözüm sürecinin büyük bir kazanım olarak değerlendirildiği çağrıda yeni anayasa ve başkanlık sisteminin Türkiye açısından önemine vurgu yapıldı. Çağrıda "Türkiye Cumhuriyeti hükümet sisteminin bir asırdan beri katı bir bürokrasi anlayışından öteye gidememiş olmasında millet iradesinden uzak, dar çevre egemenliğine dayalı yönetim anlayışı ile demokratik performansı düşük koalisyon hükümetlerinin rolü büyük olmuştur. Zayıf koalisyonlara gebe mevcut sistem ülkemizin reflekslerine ve gelecekteki ihtiyaçlarına cevap üretmekten uzaktır. Tıpkı bir peyk gibi bizi dünya devletleri karşısında etkisiz bırakan hâlihazırdaki hükümet sistemi modelinde ısrarcı olmanın ülke ve millete yararı bulunmamaktadır. 7 Haziran seçimleri ile beraber Türkiye için çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeni bir anayasa hazırlamanın, bunun neticesinde sosyal ve toplumsal bünyemizle uyumlu, medeniyet hedeflerimize hizmet edebilecek güçlü bir başkanlık sistemi modeline geçiş yapmanın ülke ve milletimiz lehine önemli sonuçlar doğuracağına inanıyoruz. 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştireceğimiz seçimler ülkemiz geleceği için ciddi önem arz etmektedir. Milletimiz bilmelidir ki bu seçimlerde vereceğimiz her bir oy, medeniyet coğrafyamızdaki mazlum ve mağdur milletler adına da verilmiş olacaktır. Ülkemiz siyasetindeki istikrar ve güven mazlum milletlerin geleceği içinde çok önemlidir. Devletimiz ve milletimiz güçlü bir iktidar ile yoluna ve hedeflerine devam etmelidir" denildi.



#Yerli Düşünce Derneği Onursal Genel Başkanı
#Büyük Birlik Partisi Eski Genel Başkanı Yalçın Top
#seçim 2015
9 yıl önce